Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Zorgkosten, energie en boodschappen slokken inkomen op | Vaste lasten lopen op

Maandag 02 september 2019 10:13Margot Boesveld
Koopkracht vertrouwen is erg laag

Koopkracht vertrouwen is erg laag

De prijzen stijgen harder dan de lonen. Alhoewel de pijnpunten verschillend zijn, staat het als een huis boven water: Alle inkomensgroepen hebben last van de koopkrachtplannen.

Er is weinig vertrouwen in de koopkracht en dit jaar is dat nog eens een extra beladen onderwerp. We zijn uit de crisis gekomen en het idee is toch dat vooral de middenklasse op moest draaien voor de crisis van 2008. Bij het aantreden van dit kabinet gaf Rutte dan ook aan dat iedereen het zou merken dat het weer beter gaat met de economie. Vorig jaar becijferde het CPB dat huishoudens er gemiddeld 1,2 procent op vooruit zouden gaan. Echter zorgen de toename van de zorgkosten, de stijgende energierekening en duurdere boodschappen voor een heel ander beeld. De vaste lasten stijgen harder dan de lonen en dit zorgt in verschillende inkomensgroepen voor problemen:

  • AOW-leeftijd: Vooral de zorgkosten en energiekosten zorgen financiële onrust;
  • Onderkant middeninkomen: vallen tussen wal en schip. Er wordt te veel verdient voor toeslagen, maar te weinig om bijvoorbeeld een woning te kopen;
  • Middeninkomens: worden niet gecompenseerd met toeslagen. Boodschappen en vaste lasten drukken portemonnee.

Rapportage Eenvandaag

Het is geen leuk onderwerp, maar goed dat er aandacht is voor dit dagelijkse probleem. In de rapportage komen verschillende doelgroepen aan het woord. De rapportage van Eenvandaag onderschrijft het belang dat er nauwkeurig(er) omgegaan moet worden met de vaste lasten. De kabinetsplannen hebben effect op alle inkomensgroepen. Niet alleen de lage inkomensgroep en AOW-ers ondervinden problemen. Ook de middenklasse voelt de veranderingen in de portemonnee, ook de AOW-ers, alleenstaande

Nederlanders merken bar weinig van de toegenomen koopkracht die het kabinet berekende. Vorig jaar becijferde het CPB namelijk dat huishoudens  er gemiddeld 1,2 procent op vooruit zouden gaan. Daar merken Nederlandse huishoudens niks van in de portemonnee. Het Nibud legt in de rapportage uit hoe dat komt. De energierekening is duurder geworden en de dagelijkse boodschappen zijn ook gestegen. Na herhaaldelijke beloftes van het kabinet dat het beter zou gaan, valt het huishoudens rauw op hun dak. Dan ontstaat er natuurlijk wel een soort chagrijn en scepsis bij burgers. We wachten met spanning de komende prinsjesdag af en hopen op beterschap. In de tussentijd gaan we voor iedereen graag actief aan de slag met de vaste lasten. 

Prinsjesdag 2019-2020 | Wat weten we al?

Er zijn al een aantal dingen van Prinsjesdag gelekt. Zo geeft het kabinet aan dat de koopkracht voor alle inkomensgroepen stijgt. Er wordt gesproken over een gemiddelde stijging van 2%. Maar wat zegt zo'n koopkracht cijfer nou eigenlijk? Een procentuele plus is lastig te onthouden als je ziet dat je portomonnee of bankrekening leger en leger raakt.

Overige punten die waar al over gesproken wordt: 

  • In 2020 worden de lasten met zo’n 3 miljard euro extra verlicht. Deze ingreep komt bovenop de lastenverlichting die al gepland was voor komend jaar en was afgesproken in het regeerakkoord;
  • De extra belastingverlaging wordt onder meer betaald uit een minder grote daling van de lasten voor het bedrijfsleven;
  • Deze belastingplannen zorgen voor extra koopkracht voor lage en middeninkomens;
  • De voorgenomen verlaging van de vennootschapsbelasting wordt een jaar uitgesteld;
  • Het bereikbaar maken van woningen voor starters als speerpunt;
  • Het kabinet stelt in totaal 1 miljard beschikbaar voor fiscale kortingen voor woningcorporaties die meer nieuwe woningen bouwen.

Vragen over vaste lasten? 

Wij staan al meer dan 15 jaar klaar voor de burger om de vaste lasten samen onder de loep te nemen. Daarbij kijken we naar de beste opties voor jou, om zo samen tot een lastenverlaging te komen. Meer weten? Bel ons op 040-7200200.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Wiersma

Dames/ heren,

Vlut beloftes!!!!

Waar blijft PvdA en SP kabinet???
Rutte eruit.

Lage inkomens zien niks van stijgingen inkomen, al jaaaaaaaaren niet.

Zaterdag 07 september 2019 14:00

Janisse

Mijn opa heeft in het verzet gezeten, hij en zijn gezin hebben een vreselijke tijd meegemaakt. Zij hebben na de oorlog allemaal daar hun prijs voor moeten betalen. Na de oorlog beloofden regeringen dat het ons beter zou gaan, de mensen na de oorlog hebben het land weer opgebouwd. Maar toch weer komt de hebzucht en etc van 'mens eigen zakkenvullen weer boven. Zij zijn daar altijd al druk mee geweest maar vanaf de bezuinigingen, decentralisatie en lastenverzwaringen zijn, wij de burgers van Nederland (andere landen) die weer terug geworpen worden naar de stand van de Middeleeuwen, we werden/worden totaal uitgezogen. Zelfs de middenklasse weet zich niet meer te redden.Elk kind zou zich een ouder 'thuis' moeten weten, dat iedereen moet werken komt van het uitgangspunt dat bedrijven over genoeg personeel moet kunnen beschikken, daarom maak de bevolking arm (dan moeten ze allemaal werken) en de bedrijven groot. Ondanks dat belonen zij de arbeider dus niet! Kapitalisme en armoede heeft nog nooit een oorlog tegen gehouden, integendeel zelfs !!! Hoe is het mogelijk dat er zoveel geld naar rijken gaan, zo'n relatief klein clubje over de hele wereld/gekozen 'regeerders' met hun geheime programma's, welke na verkiezingen uit de hoge hoed worden getoverd. Wanneer krijgen we daar eens genoeg van! Het wordt tijd voor een betere wereld waarin iedereen kan overleven, zonder ook al die absurde lasten verzwaringen na al die bezuinigingen... mijn grootste zorg is wel het hogedrukpan effect. ..Voor 'n ieder met een tuin, plant er van alles- zonder gif om in ieder geval nog wat te eten te hebben. Als er nu een zgn 'crisis' zou komen, redt half Nederland zich niet meer. Hebben hiervoor al die verzetsmensen hun leven gewaagd/en gegeven? en geleden, zo veel mensen, voor kapitalisme ....over de hele wereld...!

Zaterdag 07 september 2019 12:41

Foppen

Woonlasten zijn inderdaad een groot probleem, wij zouden ons huidige huurwoning niet eens krijgen omdat inkomen te laag is omdat ik de aow-leeftijd heb bereikt. Te hoog inkomen voor sociale huurwoning. Kan niet kopen terwijl woonlasten lager zijn.

Zaterdag 07 september 2019 08:46

Janse

Ik begrijp heel Nederland niet, we stemmen en hangen hoe dan ook onszelf op... Er moet iets gebeuren en heel snel, Nederland gaat kapot en hoe, wij simpele zeikers zoals Rutte dit zachtjes meld laten dat toe, we hebben een grote waffel maar doen niks. We moeten die lui compleet blokkeren, en dan zijn we er nog niet want dit is al heel erg lang geleden in elkaar gedraaid, dat vieze spelletje Europa, Rutte en al die viezerikken krijgen vet betaald en wel door de Illuminatie die volgens vele niet bestaat, maar kijk maar om je heen, jaren en jaren terug is dit vieze spel begonnen met vanalles, olie enzovoorts met hebberigheid hebben de seniele idioten ons verkocht, het land van melk en honing gaat eraan als we niet nu opstaan!!!.
Gele hesjes doen al veel maar de Nederlanders pikken veel te veel... Die in Den Haag zijn zulke vieze spelletjes aan het spelen.. maar ze vergeten een ding.. en ik hoop dat die dag komt dat heel Nederland samen gaat strijden om Nederland weer te bevrijden, want onze vrijheid is langzaam maar zeker aan het vervagen.. Dus als we niks doen lopen we straks met onze hoofd naar beneden en vele op straat, zonder eten drinken en en en... en ik geloof dat dat niet meer zo lang duurt.
Maar ik hoop dat we voordat dit gebeurd wel opkomen en weer strijden voor onszelf en ons land niet laten verkrachten door de domheid en suffe sukkels en leugenaars uit Den Haag. We moeten opstaan en samen werken hoe dan ook. De vrijheid gaat anders weg en daar hebben we zo hard voor gestreden.. Den Haag is ziek die moeten maar eens gaan... met of zonder opstand, weg met die zooi, want meer is het absoluut niet.... maar dat zijn natuurlijk maar mijn gedachten.....

Zaterdag 07 september 2019 08:33

Langelaar

We wachten het af. Ik merk weinig van de zgn. lastenverlichting. Als onderkant middeninkomen (AOW+klein pensioen) houd ik steeds minder over . Inderdaad, tussen wal en schip. Minimale zorgtoeslag en huurtoeslag? Zit net boven de grens, dus niet. Ziekenfonds terug kan niet maar uitbreiding van de basisverzekering en minder eigen risico zou mooi zijn. Plus de zorgverzekeningspremie aan banden leggen. Maar ja, Den Haag beslist..de heren en dames met de dikke portemonnee !

Zaterdag 07 september 2019 00:05

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

De armere Nederlanders krijgen het voor hun kiezen.

Armoede bij lage inkomens neemt toe

Donderdag 22 augustus 2019 16:52

Armoede stijgt bij lage inkomens. De armere Nederlanders worden alleen maar armer. De vaste lasten stijgen, waardoor er minder geld overblijft voor primaire levensbehoeften zoals voedsel en kledi...

Lees meer
BKR: studieschulden meenemen hypotheek zorgwekkend

Meer twintigers en dertigers hebben schulden

Zaterdag 20 juli 2019 13:04

Er zijn meer financiële kopzorgen voor twintigers en dertigers. De huidige schuldensituatie bij twintigers en dertigers is zorgelijk. Dat zegt Peter van den Bosch van het Bureau Kredietregistratie (B...

Lees meer
Noteer aanwezige schade en controleer of alles werkt voordat je wegrijdt bij de autoverhuurder ;-)

Ga je op vakantie een auto huren? Dit zijn de valkuilen.

Donderdag 05 augustus 2021 14:57

De meeste onenigheid bij autoverhuur gaat over verzekeringen en extra dienstverlening. Voor een extra bestuurder, kinderzitje of navigatiesysteem wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Een aantal handige ...

Lees meer
Veel huishoudens maken zich zorgen

Vaste lasten voor veel gezinnen molensteen

Zaterdag 22 juni 2019 17:06

Vaste lasten knellen steeds meer de Nederlandse huishoudens. Een verhitte discussie in de tweede kamer. De vaste lasten - dat zijn alle terugkerende uitgaven zoals je huur, verzekering, energiere...

Lees meer