Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Aardgas in Nederland wordt op grote schaal gewonnen en verhandeld. Aardgas komt in Nederland zowel voor onder de grond als onder de Noordzee. Het grootste en meest bekende aardgaswingebied ligt in Groningen. Daarnaast wordt er op ruim 250 andere plekken binnen Nederland gas gewonnen, zowel op land als ter zee.

Nederlands Aardgas

De winning van aardgas levert de Nederlandse overheid inkomsten op in de vorm van winst op het gewonnen gas, maar ook in de vorm van BTW en energiebelasting.

Het grootste, bekendste gaswingebied in Nederland is Slochteren in de provincie Groningen. Dit in 1959 ontdekte gaswingebied levert tegenwoordig per jaar zo’n 50 miljard kubieke meter aardgas op. In Nederland wordt jaarlijks zo’n 40 miljard m³ aardgas verbruikt.

Nederlands aardgas internationaal

Binnen Europa is Nederland de grootste producent van aardgas. Op wereldniveau staat Nederland op de 9e plaats van grootste aardgasproducenten.

Nederland als aardgas hub

Het in Nederland geproduceerde gas wordt geëxporteerd naar verschillende landen in Noordwest Europa. Nederland vervult hiermee de rol van ‘hub’. Een hub is de Engelse term voor naaf, als in het middelpunt van een fietswiel, waar alle spaken aan zijn verbonden.

Nederland is als gaswinner, opslaggebied en vervoerder van gas een van de meest toonaangevende aardgas hub van Europa én de wereld.

Vragen over aardgas?

Als u vragen heeft over aardgas in Nederland, bijvoorbeeld over de prijs van aardgas, uw jaarlijkse rekening voor aardgas of andere onderwerpen, neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond.