Bio energie is een verzamelnaam voor alle energie die wordt opgewekt uit organisch materiaal. Omdat voor bio-energie geen fossiele grondstoffen worden verbruikt, heeft bio-energie veel minder impact op mens en milieu dan grijze energie.

De verbranding van de miljoenen jaar oude koolstofdeeltjes in fossiele brandstoffen draagt sterk bij aan het broeikaseffect. Bio energie wordt opgewekt door biomassa op verschillende manieren te bewerken. U moet hierbij denken aan o.a. verbranden, uitpersen/extraheren, chemisch bewerken en laten vergisten van biologische grondstoffen.

Bio energie via Vereniging de Vastelastenbond

U kunt ook úw steentje bijdragen aan het milieu door te kiezen voor groene bio energie via Vereniging de Vastelastenbond. Doordat wij samenwerken met energieleverancier Greenchoice voor de levering van groene energie, bent u verzekerd van in Nederland opgewekte groene stroom én gas uit groene bronnen dat gecertificeerd is en van een label van herkomst is voorzien.

Overstappen groene energie

Wilt u weten hoe u óók kunt overstappen naar collectief voordelige groene energie van Greenchoice via Vereniging de Vastelastenbond?

Maak een berekening voor groene energie

Ook als u advies zoekt over een eventuele overstap, omdat u bijvoorbeeld twijfelt of overstappen veel moeite kost, of misschien nog een lopend energiecontract bij een andere energieleverancier heeft, neem dan contact op met de Vastelastenbond.

Wij helpen u graag verder en brengen altijd onafhankelijk en éérlijk advies uit aangaande onze energietarieven t.o.v. uw huidige tarieven voor gas en/of stroom.