Iedereen in Nederland krijgt standaard grijze energie geleverd, als men géén bewuste keuze voor groene energie heeft gemaakt. Grijze energie is alle elektriciteit en gas die met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld gas en kolen wordt opgewekt. Het is de bedoeling dat we in 2050 zo minimaal mogelijk gebruik maken van fosiele brandstoffen.

 Grijze stroom en gas

Grijze stroom en gas worden dus standaard geleverd aan alle consumenten die niet hebben aangegeven gebruik te willen maken van groene energie. Grijze energie heeft een grotere impact op de natuur en haar bronnen, maar is doorgaans iets goedkoper dan groene energie.

Grijze energie via Vastelastenbond

Voor afnemers van grijze energie heeft de Vastelastenbond verschillende opties. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Als u benieuwd bent hoeveel u in uw situatie grijze energie kost via Vereniging de Vastelastenbond, voer dan ook vrijblijvend uw gegevens in op onze energie vergelijker en bekijk hoeveel u kunt besparen door over te stappen op collectieve energie via inkoopcollectief en belangenbehartiger Vereniging de Vastelastenbond.

Gerelateerde artikelen grijze energie

Wij helpen u graag aan meer informatie aangaande alle mogelijke energie onderwerpen. Wilt u meer weten over energie? 

Voor een vrijblijvend adviesgesprek of besparingsberekening neemt u contact met ons op via telefoonnummer 040-7200200 of het contactformulier.

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?