Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Met laag spanning elektriciteit wordt een spanningsniveau van 6.000 V en lager bedoeld. Voordat de elektriciteit vanuit het landelijk hoogspanningsnet geschikt is voor afname voor consumenten wordt door middel van verdeelstations de stroom naar een lagere waarde omgezet.

De laagspanningsnetwerken in Nederland – die tot woningen en bedrijfspanden verbonden zijn – zijn via transformatoren(huisjes) verbonden met het hoogspanningsnetwerk, dat energieproducenten en aanbieders gebruiken om op grotere schaal energie te vervoeren

Het voordeel van hoogspanning voor een landelijk netwerk is dat het vervoervolume hoger en het energieverlies juist lager is dan bij een laagspanningsnetwerk. Omdat apparatuur echter niet geschikt is om stroom met hoogspanning te verwerken, en hoogspanning simpelweg te gevaarlijk is voor consumentengebruik, wordt de hoogspanning omgezet naar laagspanning alvorens u er thuis of op de zaak gebruik van maakt.

Vragen over het energienetwerk?

Heeft u vragen of opmerkingen aangaande het netwerk voor energie of energie in het algemeen?

Neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Vastelastenbond over stroom

Als inkoopcollectief en belangenbehartiger voor vaste lasten vindt Vereniging de Vastelastenbond het belangrijk om zoveel mogelijk kennis over onder meer energie met consumenten te delen.

Hoe beter consumenten en afnemers de energiemarkt kennen, des te groter de kans dat men kiest voor de juiste overeenkomsten bij de eerlijkste energieleveranciers. Kennis is macht, en kan de energiemarkt van binnenuit veranderen!