Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Proton is een elementair positief elektrisch deeltje in atoomkernen, een van de bouwstenen van de materie. In tegenstelling tot het neutron is het proton elektrisch geladen. Positief elektrisch geladen om precies te zijn.

Protonen komen zoals gezegd voor in de kernen van atomen, en zijn dus kleiner dan atomen ofwel subatomair. Protonen kunnen vrijkomen bij ontploffende atoombommen, maar ook bij kernsplitsing in reactoren gebruikt voor kernenergie. Het restafval dat hierbij overblijft, is radioactief en zal dat nog duizenden jaren blijven. Protonen werden in 1919 ontdekt door Ernest Rutherford.

Doordat de veilige opslag en verwerking en het transport van kernafval grote maatschappelijke, veiligheidstechnische en economische kanttekeningen kent, is kernenergie uit reactoren geen populaire keus als het gaat om consumentenenergie in Nederland.

Als alternatief voor stroom die door middel van garanties van oorsprong wordt vergroend, kan de Nederlandse energieafnemer ook kiezen voor 100% in Nederland opgewekte groene stroom. Ook via Vereniging de Vastelastenbond kunt u voor 100% Nederlandse groene stroom kiezen. Met collectieve korting en de uitgebreide service waar wij inmiddels om bekend staan, uiteraard!

Meer informatie over energie

Wilt u meer weten over energie, gas en elektriciteit in Nederland? Bekijk dan de volgende pagina’s eens, of neem contact met ons op om uw vragen persoonlijk te stellen.