Stroom is een verplaatsing van elektroden, gaten of ionen, ook wel ladingdragers genoemd. De verplaatsing van stroom gebeurt door een geleider of een halfgeleider.

Wat is stroom?

Stroom is een natuurkundig fenomeen. Elektrische stroom laat zich kenmerken als ‘de verplaatsing van elektroden, gaten of ionen, ook wel ladingdragers genoemd.’ Stroom is al aanwezig in het universum sinds de oerknal. De toepassing van stroom heeft echter pas een vlucht genomen sinds de 20e eeuw, toen een reeks van uitvindingen en wetenschappelijke doorbraken met betrekking tot stroom de algemene ontwikkeling van de mensheid in zijn geheel voortstuwde als nooit tevoren.

Meer informatie over stroom

Meer weten over stroom en alles wat ermee te maken heeft? Bekijk dan eens de onderstaande pagina’s over stroom en aanverwante onderwerpen:

Stroom via Vastelastenbond

Ook u kunt uw stroom afnemen via Vereniging de Vastelastenbond. Ook wanneer u stadsverwarming heeft! Enkele voordelen van het afsluiten van een collectief onderhandeld energiecontract via ons inkoopcollectief:

Bekijk daarom snel onze energiecontracten voor stroom en gas en stap vandaag nog over.

Wilt u liever een persoonlijk advies gesprek of e-mail vóórdat u gaat overstappen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!