Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Uitleg energie rekening Energiedirect

Heffingskorting en energiebelasting

Heffingskorting is een belasting korting die u ontvangt over de minimale hoeveelheid energie die u nodig heeft om te kunnen leven. De overheid geeft korting op de energienota zodat alle inwoners van Nederland in principe hun basisbehoefte aan energie kunnen betalen. De heffingskorting bedraagt € 308,54 (2017) per adres, mits het betreffende adres een woon bestemming heeft. Energiebelasting wordt door de overheid geïnd. Het opwekken en verbruiken van energie is slecht voor het milieu. Door belasting te heffen over energieverbruik stimuleert de overheid bedrijven en consumenten om zuinig om te gaan met energie.

Netbeheerder

Netbeheerders in Nederland opereren als onafhankelijke nutsbedrijven en staan geheel los van energie leveranciers. Deze netwerk beheerders zijn verantwoordelijk voor het netwerk van gas leidingen en elektriciteits kabels in uw regio. Ook beheert de netbeheerder de gas meters en elektriciteits meters op uw adres. Voor deze diensten betaalt u netbeheerders kosten. Netbeheerders kosten bestaan uit vaste kosten die variëren per netbeheerder. De netwerktarieven worden (half)jaarlijks aangepast. Energiedirect brengt deze netbeheer kosten in uw voorschot in rekening en betaalt namens u de jaarlijkse kosten aan uw netbeheerder.

De jaarrekening

De jaarlijkse rekening ofwel jaarrekening voor uw energie, waarop duidelijk wordt gemaakt hoeveel energie er het voorgaande jaar is verbruikt op uw adres. Op de jaarrekening wordt duidelijk of er op basis van uw verbruik dient te worden bijbetaald, of dat u juist geld terug krijgt. De jaarrekening energie bij Energiedirect.nl wordt opgesteld na 12 maanden levering. Het jaar start de maand nadat Energiedirect is begonnen met leveren. Na 12 maanden levering vraagt Energiedirect uw meterstanden op en heeft u binnen 4 weken uw jaarrekening inzichtelijk op Mijn Energiedirect.nl, het persoonlijke inlog gedeelte op de website van Energiedirect.

Bij Energiedirect.nl bestaat de energie rekening uit 5 onderdelen:

  • Totaal overzicht energie kosten: het bedrag dat u moet bijbetalen of terugkrijgt plus uw nieuwe voorschot
  • Een verbruik specificatie
  • Een verbruik kosten specificatie
  • Opbouw nieuw voorschot
  • Een specificatie van de BTW