Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Opzeggen energieleverancier Energiedirect.nl

Aanvragen Energiedirect.nl

U kunt makkelijk bij Energiedirect.nl een 1 jarig, 2 jarig of 3 jarig contract aanvragen. Een twee-jarig contract is in 9 van de 10 gevallen de beste en voordeligste keuze. Dit is vanwege de boetevergoeding een goede optie.

Unieke boetevergoeding

Heeft u nog een lopend contract bij een andere leverancier? Dan neemt Energiedirect.nl de boete voor haar rekening. 
U ontvangt van uw vorige leverancier een eindrekening met daarop de opzegvergoeding. Daarna heeft u 3 maanden de tijd om de aanvraag voor compensatie bij Energiedirect.nl in te dienen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u de opzegvergoeding uiterlijk 3 maanden na de start van uw contract op uw bankrekening. Eventuele welkomstcadeaus die uw vorige energieleverancier terugvordert, vergoedt Energiedirect.nl niet. Neem hiervoor contact op met uw vorige energieleverancier.

Opzeggen Energiedirect.nl 

Ook met het opzeggen van uw energiecontract met Energiedirect.nl helpen wij u vanzelfsprekend graag verder op weg. Als u de levering van energie door energie leverancier energiedirect.nl wilt opzeggen dan staat de Vastelastenbond u graag te woord. Wij leggen graag aan u uit hoe het opzeggen bij Energiedirect.nl in zijn werk gaan. Als u contact zoekt met Energiedirect.nl om de energie leverantie op te zeggen kunt u ook direct contact opnemen met Energiedirect.nl of telefonisch via 0900 – 3347328 (lokaal tarief ma t/m vrij 9.00-16.00 uur).

Redenen om uw energieleverancier energiedirect.nl kunnen erg verschillend zijn. Heeft u nog een lopend contract? Dan brengt Energiedirect.nl afhankelijk van de situatie opzegboetes in rekening. De regels hiervoor zijn de laatste tijd aangescherpt. Vastelastenbond heeft een overzicht gemaakt van de mogelijke situaties 

  • Gaat samenwonen -> Opzegboete
  • Naar een verzorgingshuis gaat -> Geen opzegboete. U dient een bewijs van de gemeente te sturen
  • Gaat emigeren -> Opzegboete
  • Verhuizen naar een woning met stadverwarming -> Geen opzegboete
  • In geval van overlijden > Geen opzegboete. U dient een bewijs van de gemeente te sturen.

Overgebleven looptijd en boete per product 

Stroom is één product, Gas is ook één product. Heeft u stroom en gas, dan heeft u dus twee producten.
Minder dan 1,5 jaar € 50,- per product
Tussen 1,5 en 2 jaar € 75,- per product
Tussen 2 en 2,5 jaar € 100,- per product
Langer dan 2,5 jaar € 125,- per product

Voorwaarden Energiedirect.nl

Alvorens u gaat opzeggen adviseert de Vastelastenbond u om altijd de specifieke voorwaarden van de energieleverancier, Energiedirect.nl, te raadplegen. Voor de levering van energie van energiedirect.nl zijn voor alle klanten algemene voorwaarden van kracht, hierin staat ook de eventuele opzegmogelijkheden vermeld. Deze algemene voorwaarden van energieleverancier energiedirect.nl vindt u hier. Op de energiedirect.nl website zelf vindt u daarnaast ook de voorwaarden betreffende het incasso proces van Energiedirect.nl, contract voorwaarden model contract, korting garantie en dergelijke vragen.