Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Het vergt nogal veel kennis en vooral veel tijd om alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Voor een overzicht van de beste energiecontracten via de Vastelastenbond kunt u naar ons advies pagina of u kunt een energie prijs berekenen.

De Vastelastenbond is een inkoopcollectief, belangenbehartiger, vraagbaak en waakhond in één. Een Vastelastenbond lidmaatschap is gratis, uw contributie wordt voldaan door de leverancier die u kiest of via uw abonnement bij de Switch Service. Via uw gratis lidmaatschap profiteert u met tienduizenden andere leden van scherpe tarieven, vaste prijzen en excellente service gebaseerd op open en eerlijke communicatie met zowel de leden als de partners.

Persoonlijk advies over energie producten

Omdat voor veel consumenten de ene energie aanbieding voordeliger is dan de andere – in verband met het unieke verbruik van iedere consument – heeft de Vastelastenbond daarnaast een heldere energie kosten calculator ontwikkeld. Hier vult u uw postcode en jaarlijks verbruik voor elektriciteit en/of gas in, waarna u voor alle beschikbare Vastelastenbond contracten een prijsoverzicht te zien kunt krijgen. Als u onze aanbiedingen wilt vergelijken met andere aanbiedingen in de markt, kunt u de offertes met enkele drukken op de knop naar uw eigen e-mailadres laten verzenden, dat is wel zo gemakkelijk.

Overstappen van energieleverancier is bovendien een stuk gemakkelijker dan u waarschijnlijk denkt. Vooral wanneer u gaat overstappen van energieleverancier via de Vastelastenbond. Kies de aanbieding die past bij uw wensen en energie verbruik en meld u vervolgens aan.

Zoals gezegd biedt de Vastelastenbond momenteel in samenwerking met energieleveranciers Energiedirect en Greenchoice. Deze zijn opgedeeld in 3 categorieën: 1 jaar vast, 2 jaar vast en 3 jaar vast. Een overzicht van de aanbiedingen en tarieven:

Alle bovenstaande contracten zijn op basis van vaste tarieven. Dat houdt in dat de energie prijzen gedurende 1, 2 of 3 jaar niet naar boven of beneden worden aangepast door de energieleverancier.

Bij de meeste leveranciers betaalt u een opzegboete wanneer u een meerjarig contract met vaste tarieven tussentijds opzegt. Greenchoice werkt niet met deze opzegvergoedingen, wat erg handig is voor bijvoorbeeld mensen met een onzekere woonsituatie zoals anti krakers, studenten et cetera. Onze andere huidige samenwerkingspartner Energiedirect werkt wel met opzegboetes voor het tussentijds opzeggen van een meerjarig energie contract. Hou daar alstublieft rekening mee bij het berekenen van uw opties, dan komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Uw aanspreekpunt voor alle vaste lasten

De Vastelastenbond is het collectief en informatie punt voor alle consumenten en zakelijke partijen die advies zoeken of hulp nodig hebben met het kiezen van energie producten. De Vastelastenbond helpt u graag verder, en doet dit al jaren naar tevredenheid van tienduizenden tevreden leden die collectief besparen op onder meer hun energie producten!