Ik zoek informatie over:

  Algemeen

 • Hoe werkt de Energie Vanzelf Geregeld?

  Energie Vanzelf Geregeld neemt het beheer van jouw energiecontract volledig uit handen. Jaar in, jaar uit zorgen wij voor de beste energiedeal. Wij kijken naar jouw woonsituatie en je verbruik. Op basis daarvan scannen we alle aanbiedingen in de markt en selecteren we energiecontract dat voor jou het grootste financiële voordeel oplevert. 

  Daarnaast bewaken wij de einddatum van het energiecontract. Wij gaan ca. 6- 8 weken voor de einddatum van jouw contract - opnieuw op zoek gaan naar een het goedkoopste energiecontract, zodat je niet in hogere verlengingstarieven vervalt. Dat scheelt jou € 200 - € 400,- per jaar. Je hoeft zelf niets doen, alles wordt geregeld!

 • Waarom is Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld?

  De Energie Vanzelf Geregeld is ontwikkeld om maximaal gebruik te maken van de concurrentie op de energiemarkt. Energieleveranciers strijden met lage tarieven en hoge kortingen om de klant. De energiemarkt is echter complex en niet transparant.

  Bij veel consumenten ontbreekt het aan tijd, interesse en kennis. Je hebt geen zin en tijd om je bezig te houden met het scannen van de energiemarkt en het onder de loep nemen van al de verschillende energiecontracten. Daarnaast vergeet je vaak de einddatum van je contract, waardoor je onnodig dure tarieven betaalt.

  Wij snappen dat. En daarom hebben we Energie. Vanzelf Geregeld bedacht. Met Energie Vanzelf Geregeld nemen we alles uit handen. Wij regelen alles!

 • Mijn huidige leverancier communiceert nieuwe tarieven. Maar ik ben toch al overgestapt?

  Geeft niks. Soms is je oude leverancier nog niet op de hoogte van je vertrek. Het kan gebeuren dat ze je een mail sturen met nieuwe energietarieven. Je oude leverancier is verplicht om je tijdig op de hoogte te brengen van een tariefswijziging. Maak je geen zorgen. De admistratie duurt soms wat langer waardoor berichten elkaar kruisen. Je wordt automatisch bij uw huidige (lees oude) energieleverancier afgemeld. Dit gebeurt vaak nadat de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen is afgelopen. 

  Twijfel je of de overstap goed is verlopen? Neem dan even telefonisch contact met ons op: 040 - 7200 200.

 • Heeft een slimme meter invloed op het aanbod?

  Nee, een slimme meter is niet van invloed op het aanbod van Energie Vanzelf Geregeld. Meer weten over de slimme meter? Lees dan ons blog artikel over de slimme meter. 

 • Hoeveel kost Energie Vanzelf Geregeld?

  Met Energie Vanzelf Geregeld bespaar je ieder jaar fors op je energierekening. Daarnaast bespaar je ook een hoop tijd. Wij zoeken namelijk alles voor je uit. Het abonnement kost €39,00 per jaar. 

  Meld je dus vandaag nog aan!

 • Moet ik zelf contact onderhouden met de leverancier?

  Het is prima om zelf contact te onderhouden met je energieleverancier. Dat begint vaak bij het doorgeven van de meterstanden. Dit kan je het makkelijkste direct bij jouw energieleverancier doen. Vaak krijgt je ook een persoonlijke pagina.

  Er is verder veel veranderd in de AVG wetgeving. En daar houden wij ons aan. Wil je je maandbedrag aanpassen of een betalingsregeling treffen dan dien je dit af te stemmen met de energieleverancier die wij voor jou gekozen hebben.

 • Dienstverlening Energie Vanzelf geregeld

 • Wissel ik met de Energie Vanzelf Geregeld elk jaar van energieleverancier?

  Ja, omdat energieleveranciers hun tarieven na één jaar verhogen, switchen wij jouw elk jaar van energieleverancier. Langer klant blijven heeft namelijk geen zin: de verlengingstarieven zijn altijd hoger dan bij een nieuw actiecontract van een andere energieleverancier. Via onze dienst houden wij in de gaten wanneer het voor jou tijd is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Wij regelen de overstap, zodat je weer verzekerd bent van lage tarieven.

 • Krijg ik vooraf een voorstel toegestuurd?

  Je krijgt, ruim voor je overstap, een voorstel van het beste energiecontract. Zonder tegenbericht gaat het energiecontract in (nadat je huidige energiecontract is afgelopen). Wil je toch geen gebruik maken het contract dat we voor je hebben gekozen? Dan kun je gebruik maken van van je wettelijke bedenktijd van 14 dagen. 

 • HELP! De energieleverancier communiceert een ander maandbedrag!

  Soms kan het zijn dat je nieuwe energieleverancier een ander maandbedrag communiceert, dan wij vooraf hebben berekend. Niet schrikken. Dat gebeurt soms. Dit kan komen door: 

  1. Ander jaarlijks energieverbruik als uitgangspunt

  Een maandelijks voorschotbedrag wordt altijd bepaald op basis van het bij de energieleverancier bekende jaarverbruik. Vaak is dit een gemiddeld verbruik van de afgelopen vijf jaar. Maar er kan veel veranderen in 5 jaar. Energie Vanzelf Geregeld berekent het voorschotbedrag op basis van het laatst bekende jaarverbruik. Dat geeft vaak een realistischer beeld.

  2. Welkomstkorting is niet verrekend in het maandelijkse voorschotbedrag

  Vaak ontvangt je een (welkomst)korting van de nieuwe leverancier. Deze wordt aan het einde van de contractperiode (12 maanden) uitbetaald. Dit wordt door de leverancier niet meegenomen in het maandbedrag dat wordt gecommuniceerd. Energie Vanzelf Geregeld berekent deze korting wél mee in het gemiddelde maandelijkse termijnbedrag.

  De oplossing: Je hebt twee opties: 

  1. Aan het einde van het jaar de korting te ontvangen en het 'hogere' voorschotbedrag per maand te laten staan.

  2. Deze korting gedurende het jaar op te snoepen en alvast te verwerken in het maandelijks voorschotbedrag. 

  Betreft het een nieuwe woning en weet je jouw jaarverbruik (nog) niet? Dan adviseren wij om over 3 maanden nog een keer de meterstanden door te geven, zodat we het geschatte verbruik in ons systeem kunnen aanpassen en een realistischere berekening kunnen maken van jouw maandbedrag. Zo kom je na 12 maanden niet voor een verrassing te staan. 

 • Kan ik zelf energieleverancier kiezen?

  De energiemarkt is nogal grillig. De energiemarkt verandert elke dag. In het kort: Wij kiezen voor jou. We weten gelukkig door onze ervaring het kaf van het koren te scheiden. We melden je alleen aan bij betrouwbare leveranciers. Daarnaast nemen we alle contractvoorwaarden onder de loep genomen. Contracten met onredelijke voorwaarden worden uitgesloten. Je kan je voorkeuren opgeven, dan zullen we daar rekening mee houden. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan voorkeur voor duurzame energie. 

  Op de pagina van Energie Vanzelf Geregeld kun je een berekening maken. Je kan hier de energieleverancier zien met het beste aanbod op die dag. Wil je zeker weten dat je deze deal krijgt? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk Energie Vanzelf Geregeld te activeren. Doe je dit later? Dan kan het zijn dat een andere energieleverancier in de tussentijd een beter aanbod heeft. Wij kiezen dan een andere leverancier, omdat dit een betere deal voor je is. 

 • Wat als ik wordt aangemeld bij een leverancier waar ik geen klant van wil worden?

  In dat geval heb je 14 dagen de tijd om in overleg met ons het energiecontract te annuleren bij de energieleverancier. Vervolgens zal Energie Vanzelf Geregeld voor jou een nieuw energiecontract selecteren bij een andere energieleverancier met een voordelige energiedeal.

 • Moet ik de kosten voor Energie Vanzelf Geregeld elk jaar betalen?

  Ja. Elk jaar wanneer wij een energiecontract voor jouw in orde hebben gemaakt. We incasseren de servicekosten -na de overstap en de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. 

 • Waarom kost Energie Vanzelf Geregeld geld?

  Heel simpel; omdat we 100% onafhankelijk zijn van energieleveranciers. Zo kunnen we altijd het beste contract kiezen voor jou! Wij verdienen ons geld door onze services aan te bieden in een abonnementsvorm. Dit kost je een bepaald bedrag per jaar afhankelijk van welk pakket je hebt. Hiervan betalen we o.a. ontwikkelingskosten van onze website, onze medewerkers, onze eigen vaste lasten en onze marketing. 

 • Ojee, ik ontvang een aanbieding van een andere leverancier. Wat moet ik doen?

  Ga niet op deze aanbieding in! Omdat je al gebruik maakt van een zeer voordelig actiecontract, kun je niet besparen op jouw energietarieven door over te stappen op een ander energiecontract. Daarbij komt de actiekorting van uw huidige contract te vervallen en betaal je - in de meeste gevallen- een opzegvergoeding! Laat je dus niet overhalen door deur-aan-deurverkopers of telefonische verkopers. Wij weten uit ervaring dat contracten die actief worden aangeboden aan consumenten duurder zijn dan de online actiecontracten voor nieuwe klanten. Twijfel je? Geen probleem. Dan nemen we gewoon even samen de aanbieding door. 

 • Ik heb zonnepanelen, houden jullie hier rekening mee?

  Jazeker! Maar geef het wel op tijd door. We houden wij hier namelijk rekening mee bij het selecteren van het beste energiecontract. Is het nog niet bij ons bekend, stuur ons dan een e-mail om door te geven per wanneer je de zonnepanelen hebt. Het is belangrijk dat wij weten hoeveel stroom je opwekt en hoeveel je verbruikt. Daar wordt het kiezen van de beste energiedeal voor ons alleen maar leuker van. 

 • Opzeggen

 • Energie Vanzelf Geregeld opzeggen?

  Ja dat kan. Je kan op elk moment Energie Vanzelf Geregeld stopzetten. Hebben we net een energiedeal voor je in orde gemaakt, dan moet je wel de jaarlijkse kosten betalen. Vanaf het moment dat je opzegt ben je zelf weer verantwoordelijk voor je stroom en gas contract.  

  Maar let op het energiecontract dat wij hebben geregeld loopt na opzegging van je Energie Vanzelf Geregeld abonnement nog wel door. Deze overeenkomst tussen jou en je energieleverancier kun je namelijk niet zomaar tussentijds opzeggen. Vereniging de Vastelastenbond is niet verantwoordelijk voor een eventuele opzegvergoeding of het mislopen van een korting door vroegtijdige opzegging van het contract.

 • Mijn verbruik of gezinssituatie is veranderd, moet ik dat doorgeven?

  Ja, wanneer er iets is veranderd in de samenstelling van jouw huishouden, verandert ook jouw energieverbruik. Geef dit aan ons door, dan houden we daar rekening mee.