Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Hoge energieprijzen stimulans voor woningverduurzaming

Donderdag 03 februari 2022 12:35Frank van de Ven
Woningverduurzaming is dit jaar erg in trek om de energierekening te drukken.

Woningverduurzaming is dit jaar erg in trek om de energierekening te drukken.

Woningverduurzaming staat dit jaar bij veel Nederlandse huishoudens op de agenda. Het doel daarvan is om op de stijgende energieprijzen te anticiperen. De angst voor een onbetaalbare energierekening zit diep blijkt uit onderzoek. Ruim 4.300 Nederlanders willen hun woning verduurzamen en hopen daarmee de energiekosten te drukken.

Het onderzoek is gedaan door Multiscope en heet ‘Duurzaam Wonen’. Het onderzoek richtte zich op woningeigenaren die van plan zijn hun huis op te lappen. De resultaten liegen er niet om:

  • Zeventig procent van de verduurzamingsplannen komen voort uit de explosieve energietarieven.
  • Zestig procent van de huishoudens zet zich schrap voor de volgende energieafrekening.
  • Veertig procent van de Nederlanders laat de verwarming uit door hoge prijzen
  • Tien procent van de ondervraagden verwacht juist minder te betalen, omdat zij hun huis al hebben verduurzaamd
Tot voor kort speelden energieprijzen geen grote rol als reden voor woningverduurzaming. In 2021 gaf ‘slechts’ een kwart van de Nederlanders aan dat de gastarieven reden voor verduurzaming waren. Er vindt nu dus een gigantische omslag plaats. Nog geen jaar later geeft zeventig procent aan dat dit jaar de energieprijzen juist dé reden is om hun huis op te knappen.
 

Europese aardgasprijzen zakken

Sinds deze week zakken de aardgasprijzen in Europa. De reden voor deze daling is het herstel van Russische gasleveringen aan Europa via een belangrijke route door de Oekraïne. De prijs van een megawattuur gas op de Nederlandse termijnmarkt daalde met bijna elf procent tot 75,50 euro. In december piekte de gasprijs nog op meer dan 180 euro per megawattuur.

De Vastelastenbond houdt de ontwikkelingen in de energiemarkt nauwlettend in de gaten. Ook de financiële gezondheid van energiebedrijven wordt gemonitord. Het afgelopen half jaar zijn zes energiebedrijven failliet gegaan. Welkom Energie, Anode Energie, EnstrogaAllure EnergieSEPA Green en FENOR Energie trokken de stekker eruit. Vijf van de zes energiebedrijven vielen om door de extreem hoge inkoopprijzen in de energiemarkt. Bij Allure Energie vormde een geschil tussen aandeelhouders de reden om er de stekker uit te trekken. Gelukkig is er ook positief nieuws te melden, want er is dit jaar in de vorm van OpenSource Energie een nieuwe energieaanbieder bijgekomen.


Energie steken in je woning verduurzamen

In het achttienjarig bestaan van de Vastelastenbond zijn de energieprijzen nog nooit zo extreem hoog geweest. Hoewel er licht aan de horizon gloort, duurt het nog wel even voordat de situatie in de energiemarkt weer relatief normaal is. De Vastelastenbond houdt de situatie in de markt goed in de gaten en laat klanten weten wanneer het weer interessant is om voor een actiecontract te kiezen. Als de tijd rijp is, regelen wij de overstap! Tot die tijd is bijvoorbeeld woningisolatie een mogelijkheid om de kosten te drukken.

Veel huiseigenaren willen graag verduurzamen, maar weten niet goed waar te beginnen. De Duurzaamheidscheck van de Vastelastenbond biedt uitkomt.  Deze check up zit in de VasteLastenBundel. Tijdens een huisbezoek neemt een duurzaamheidsexpert jouw woning onder de loep en kijkt hij waar verduurzaming mogelijk is. Heeft het in jouw situatie bijvoorbeeld zin om zonnepanelen te plaatsen of te isoleren? En zo ja, wat voor isolerende maatregelen zijn dan interessant.


Download onze brochure

Na afloop van de Duurzaamheidscheck volgt een vrijblijvend adviesgesprek en krijg je een offerte. Je weet waar besparingskansen liggen en wat daarvoor nodig is. Het voordeel van de Duurzaamheidscheck is dat er slechts één partij op bezoek komt en een allesomvattend advies geeft. Normaal gesproken kost een Duurzaamheidscheck €99,-, maar voor gebruikers van de VasteLastenBundel is deze service gratis.

De VasteLastenBundel helpt jouw energierekening zo laag mogelijk te houden, helpt je besparen op je lopende verzekeringen én geeft duurzaamheidsadviezen. Meer weten over deze nieuwe dienst? Check onze brochure!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Reede

ik heb volledige vertrouwen in vastenlasten bond
met vriendelijke groeten j.reede.

Dinsdag 01 maart 2022 08:41

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Na het faillissement van zes energiebedrijven dienen twee 'nieuwe' partijen zich aan: OpenSource Energie en Frank Energie.

OpenSource Energie krijgt groen licht van ACM

Woensdag 19 januari 2022 14:44

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat OpenSource Energie elektriciteit mag leveren aan kleinverbruikers. Dit energiebedrijf heeft aangetoond te kunnen voldoen aan de wette...

Lees meer
De 36.000 klanten van het failliet verklaarde FENOR Energie zijn overgenomen door Budget Energie.

Budget Energie neemt klanten FENOR Energie over

Donderdag 30 december 2021 13:55

‌ Budget Energie ontfermt zich vanaf vandaag over de 36.000 klanten van FENOR Energie. Laatstgenoemd energiebedrijf vroeg op 17 december faillissement aan. De overstap naar Budget Energ...

Lees meer
De energiemarkt is volop in beweging en de tarieven gaan door het dak! Hoe zit dat? Lees het in dit blog dat je de 'Energiemarkt voor Dummies' kunt noemen.

Overzicht ontwikkelingen in de energiemarkt 2004 - 2022

Maandag 27 december 2021 09:00

‌ De energiemarkt stond in 2021 volop in de belangstelling, nadat de extreem gestegen energietarieven voor faillissementen en gedupeerde klanten zorgden. Zo trok toezichthouder Autoriteit Co...

Lees meer
De stekker gaat eruit bij Naked Energy. Als gevolg van de huidige energiemarkt is dit het 7e energiebedrijf dat faillissement aanvraagt bij de ACM.

Naked Energy ook failliet. ACM trekt vergunning in.

Donderdag 23 december 2021 14:00

Naked Energy is het zevende slachtoffer van de huidige energiecrisis en vraagt faillissement aan. Het energiebedrijf is in financiële problemen gekomen, omdat het de inkoop van energie liet ui...

Lees meer