Alle ontwikkelingen over
Energiemarkt

Ontwikkelingen in de energiemarkt

Er is veel gaande op de energiemarkt. De Vastelastenbond houdt de energiemarkt goed in de gaten. Onze bevindingen delen we in blogs, interviews en persberichten. Wij willen consumenten adviseren, steunen en helpen in hun zoektocht naar de juiste energiemaatschappij. Op deze pagina tref je alle relevante informatie over de energiemarkt aan. 

  • Vorig jaar zes energieleveranciers failliet gingen
  • De verwachting is dat de energiemarkt zich halverwege april hersteld
  • Vastelastenbond de solvabiliteit van energieleveranciers onderzocht
  • Vastelastenbond al 18 jaar consumenten adviseert over energie
Aflevering RTL nieuws Vastelastenbond

Vastelastenbond onderzocht de solvabiliteit bij energieleveranciers en waarschuwt consumenten voor dreigende faillissementen.

Ontwikkeling energieleveranciers en energiemarkt

Wij houden de energiemarkt nauwlettend in de gaten en kijken bijvoorbeeld jaarlijks welke energieleveranciers solvabel zijn. Ook voeren we onderzoek uit naar energiegerelateerde zaken. Ons doel is om jou op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen op energiegebied. Ook voor handige bespaartips ben je bij de Vastelastenbond aan het juiste adres. Neem gerust een kijkje in ons uitgebreide archief en oordeel zelf!

Recente topics uit onze nieuws over de energiemarkt.

Je kan altijd terecht met vragen. We doen al 18 jaar onderzoek in de energiemarkt. Lees onze energieblogs eens om er achter te komen wat we allemaal doen.

OpenSource Energie krijgt groen licht van ACM

Woensdag 19 januari 2022

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat OpenSource Energie elektriciteit mag leveren aan kleinverbruikers. Dit energiebedrijf heeft aangetoond te kunnen voldoen aan de wettelijke vereisten om energie aan kleinverbruikers te

Lees meer

Budget Energie neemt klanten FENOR Energie over

Donderdag 30 december 2021

‌ Budget Energie ontfermt zich vanaf vandaag over de 36.000 klanten van FENOR Energie. Laatstgenoemd energiebedrijf vroeg op 17 december faillissement aan. De overstap naar Budget Energie betekent dat de gedupeerden overgaan naar

Lees meer

Overzicht ontwikkelingen in de energiemarkt 2004 - 2022

Maandag 27 december 2021

‌ De energiemarkt stond in 2021 volop in de belangstelling, nadat de extreem gestegen energietarieven voor faillissementen en gedupeerde klanten zorgden. Zo trok toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) recentelijk de leveringsver

Lees meer

Naked Energy ook failliet. ACM trekt vergunning in.

Donderdag 23 december 2021

Naked Energy is het zevende slachtoffer van de huidige energiecrisis en vraagt faillissement aan. Het energiebedrijf is in financiële problemen gekomen, omdat het de inkoop van energie liet uitvoeren door Energie I&V B.V. (dat destij

Lees meer

Wist je dat...

  • Veel leveranciers last hebben van de hoge energieprijzen doordat ze de energie al hebben verkocht, maar deze nog wel moeten inkopen?
  • Eén energieleverancier tot wel 30 verschillende contractvormen heeft met verschillende energieprijzen?
  • Een huishouden gemiddeld 2,5 uur bezig is met het goed vergelijken van energieaanbiedingen?
  • De Autoriteit Consument & Markt de energiemarkt en leveranciers moet controleren op vergunningen en financiële zekerheid?