Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Naked Energy ook failliet. ACM trekt vergunning in.

Donderdag 23 december 2021 14:00Margot Boesveld
De stekker gaat eruit bij Naked Energy. Als gevolg van de huidige energiemarkt is dit het 7e energiebedrijf dat faillissement aanvraagt bij de ACM.

De stekker gaat eruit bij Naked Energy. Als gevolg van de huidige energiemarkt is dit het 7e energiebedrijf dat faillissement aanvraagt bij de ACM.

Naked Energy is het zevende slachtoffer van de huidige energiecrisis en vraagt faillissement aan. Het energiebedrijf is in financiële problemen gekomen, omdat het de inkoop van energie liet uitvoeren door Energie I&V B.V. (dat destijds onderdeel van Anode uitmaakte) dat op 3 december 2021 failliet is verklaard. Het faillissement van Naked Energy heeft gevolgen voor 2.600 klanten

Niet in staat te leveren

Energieleverancier Naked Energy heeft faillissement aangevraagd en vroeg de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om de vergunningen voor het leveren van elektriciteit en gas in te trekken. Dit heeft alles te maken met het inkoopbeleid. Anode Energie kocht voor meerdere, kleine energieleveranciers energie in. Eerder viel ook SEPA Green Energy hierdoor om, omdat deze inkoper niet kon leveren. 

2.600 klanten in onzekerheid tot 19 januari

Omdat Naked Energy faillissement heeft aangevraagd, lopen klanten hun welkomstbonus of teruggave mogelijk mis. De kans is ook groot dat het beloofde bedrag slechts gedeeltelijk uitbetaald wordt. 

Het faillissement van Naked Energy betekent voor klanten het volgende: De curator krijgt tot en met  5 januari 2022 de tijd om een andere energieleverancier te vinden die de duizenden klanten wil overnemen. Lukt het de curator niet, dan zal de ACM deze klanten vóór 19 januari 2022 verdelen over alle andere energieleveranciers. Lees ook: dit gebeurt er als een energiebedrijf failliet gaat. 

Tijdens deze overgangsperiode tot 19 januari 2022 kun je dus als klant niet zelf overstappen. Je krijgt vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen gedupeerden zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Waarom gaan er zoveel energiebedrijven failliet?

Er zijn verschillende redenen te noemen waardoor er nu zoveel energieleveranciers failliet gaan. De belangrijkste redenen voor de faillissementaanvragen waren de extreem hoge energietarieven. Bij  Allure Energie vormde een geschil tussen aandeelhouders de reden om er de stekker uit te trekken. Bij Anode Energie speelde de problemen van de inkoper het bedrijf parten. Het lijkt er op dat dit ook effect had op het omvallen van Sepa Green en Naked Energy. 
 
Dat de huidige energieperikelen voor veel problemen zorgen is duidelijk. Er zijn op dit moment al meer dan 125.000 huishoudens geraakt door faillissementen van energiebedrijven. Tot nu toe hebben de volgende energieleveranciers faillissement aangevraagd: 

  • 23 december 2021 Naked Energy

  • 17 december 2021: FENOR 

  • 9 december 2021: SEPA Green Energy

  • 3 december 2021: Anode Energie

  • 17 novermber 2021: Allure Energie

  • 9 november 2021: Enstroga

  • 26 oktober 2021: Welkom Energie


Solvabiliteit energiebedrijven

De Vastelastenbond publiceerde begin oktober  een solvabiliteitsonderzoek waarin de financiële situatie van energiebedrijven werd onderzocht. De energiecrisis heeft ervoor gezorgd dat circa 125.000 mensen hun energieleverancier verloren en op zoek moesten gaan naar een nieuwe aanbieder.


 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

FENOR Energie is failliet en dat is te wijten aan de extreem hoge energieprijzen.

FENOR Energie is zesde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Vrijdag 17 december 2021 14:03

‌ De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag de leveringsvergunning van FENOR Energie ingetrokken. Het energiebedrijf heeft faillissement aangevraagd en dat betekent dat 36.000 ...

Lees meer
VanHelder neemt de circa 14.000 klanten van Anode Energie over.

VanHelder neemt klanten Anode Energie over

Woensdag 15 december 2021 11:50

Klanten van Anode Energie, dat begin december faillissement aanvroeg, krijgen een nieuw onderkomen bij VanHelder. De curator van Anode Energie heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Mar...

Lees meer
Circa 800.000 huishoudens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen, krijgen van hun gemeente 200 euro extra op hun bankrekening gestort. Dit bedrag is een compensatie voor hun hoge energierekening.

Extra 200 euro compensatie energierekening lage inkomens

Vrijdag 10 december 2021 15:49

‌Om mensen met inkomens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen te helpen met hun energierekening, stort de overheid 200 euro extra op hun bankrekening. Vanwege de fors gestegen energiep...

Lees meer
Sepa Green Energy heeft faillissement aangevraagd, waardoor circa 20.000 klanten op zoek moeten naar een nieuwe energieleverancier.

Faillissement Sepa Green Energy dupeert circa 20.000 klanten

Donderdag 09 december 2021 14:40

‌ Sepa Green Energy heeft toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd om hun leveringsvergunning in te trekken. De hoge inkoopkosten van energie zijn de reden van de failliss...

Lees meer