Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

OpenSource Energie krijgt groen licht van ACM

Woensdag 19 januari 2022 14:44Frank van de Ven
Na het faillissement van zes energiebedrijven dienen twee 'nieuwe' partijen zich aan: OpenSource Energie en Frank Energie.

Na het faillissement van zes energiebedrijven dienen twee 'nieuwe' partijen zich aan: OpenSource Energie en Frank Energie.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat OpenSource Energie elektriciteit mag leveren aan kleinverbruikers. Dit energiebedrijf heeft aangetoond te kunnen voldoen aan de wettelijke vereisten om energie aan kleinverbruikers te leveren. Op 5 januari 2022 verleende de toezichthouder namens de minister van Economische Zaken en Klimaat hiervoor een vergunning.

OpenSource Energie heeft volgens de ACM aangetoond over alle wettelijke vereisten te beschikken om energie aan kleinverbruikers te leveren. Op de website van het bedrijf is nog geen informatie te vinden. Bezoekers moeten het met de tekst ‘Coming Soon. Get ready, something cool is coming!’ doen.

De ACM heeft de financiële positie van OpenSource Energie onderzocht en vindt dat het energiebedrijf een goede algemene en financiële administratie heeft. Volgens de toezichthouder heeft de organisatie aangetoond “aan dit vereiste te voldoen.” De ACM baseert zich hierbij op de gegevens en documenten die de aanvrager heeft aangeleverd en met name op het Assurance-rapport van een onafhankelijke accountant. Verder stelt de toezichthouder dat dat “OpenSource Energie beschikt over voldoende financiële kwaliteit voor een goede uitvoering van zijn taak.”


Nieuwe spelers energiemarkt

OpenSource Energie is een nieuwe speler in de energiemarkt. Deze nieuwkomer probeert het gat te vullen dat is achtergebleven na het faillissement van zes energiebedrijven eind 2021. Zo gingen Welkom EnergieAnode EnergieEnstrogaAllure EnergieSEPA Green en FENOR Energie failliet. Op Allure Energie na, waren de extreem hoge energietarieven de oorzaak van de faillissementsaanvraag. Bij Allure Energie vormde een geschil tussen aandeelhouders de reden om er de stekker uit te trekken.

Frank Energie is de laatste tijd ook druk bezig om de naamsbekendheid te verhogen. De organisatie doet dat door veel reclame te maken. Toch kun je Frank Energie geen nieuwe speler noemen, want het bedrijf kreeg 4 december 2020 namens de Minister van Economische Zaken en Klimaat een vergunning voor hun dienstverlening. Frank Energie werkt met een model dat al in Scandinavië ingeburgerd is en waar consumenten hun energie tegen dynamische inkoopprijzen aanschaffen.


Dynamische stroomprijzen

In plaats van stroom op piekmomenten (denk dan bijvoorbeeld 18.00 uur avonds wanneer duizenden huishoudens hun elektrische auto’s opladen) te gebruiken, is het beter om op een rustig moment stroom af te nemen. In de nacht bijvoorbeeld. Op zulke rustige momenten is de stroomprijs veel lager. Frank Energie gelooft in hun formule en rekent naar eigen zeggen op “300.000 gebruikers” aan het eind van 2022.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De 36.000 klanten van het failliet verklaarde FENOR Energie zijn overgenomen door Budget Energie.

Budget Energie neemt klanten FENOR Energie over

Donderdag 30 december 2021 13:55

‌ Budget Energie ontfermt zich vanaf vandaag over de 36.000 klanten van FENOR Energie. Laatstgenoemd energiebedrijf vroeg op 17 december faillissement aan. De overstap naar Budget Energ...

Lees meer
De energiemarkt is volop in beweging en de tarieven gaan door het dak! Hoe zit dat? Lees het in dit blog dat je de 'Energiemarkt voor Dummies' kunt noemen.

Overzicht ontwikkelingen in de energiemarkt 2004 - 2022

Maandag 27 december 2021 09:00

‌ De energiemarkt stond in 2021 volop in de belangstelling, nadat de extreem gestegen energietarieven voor faillissementen en gedupeerde klanten zorgden. Zo trok toezichthouder Autoriteit Co...

Lees meer
De stekker gaat eruit bij Naked Energy. Als gevolg van de huidige energiemarkt is dit het 7e energiebedrijf dat faillissement aanvraagt bij de ACM.

Naked Energy ook failliet. ACM trekt vergunning in.

Donderdag 23 december 2021 14:00

Naked Energy is het zevende slachtoffer van de huidige energiecrisis en vraagt faillissement aan. Het energiebedrijf is in financiële problemen gekomen, omdat het de inkoop van energie liet ui...

Lees meer
FENOR Energie is failliet en dat is te wijten aan de extreem hoge energieprijzen.

FENOR Energie is zesde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Vrijdag 17 december 2021 14:03

‌ De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag de leveringsvergunning van FENOR Energie ingetrokken. Het energiebedrijf heeft faillissement aangevraagd en dat betekent dat 36.000 ...

Lees meer