Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

ACM legt Budget Thuis boete van 1,8 miljoen euro op

Donderdag 08 september 2022 15:27Frank van de Ven
Budget Thuis heeft klanten onjuist geïnformeerd bij de telefonische verkoop van energiecontracten stelt ACM.

Budget Thuis heeft klanten onjuist geïnformeerd bij de telefonische verkoop van energiecontracten stelt ACM.

Energieleverancier Budget Thuis is door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) beboet wegens misleiding. Het bedrijf zou klanten onjuist hebben geïnformeerd bij de telefonische verkoop van energiecontracten. Budget Thuis kreeg een boete van 1,8 miljoen euro opgelegd.

De toezichthouder heeft na onderzoek in 2021 vastgesteld dat Budget Thuis consumenten bij telefonische verkoop in 2019 en 2020 heeft misleid. Volgens de ACM zette het bedrijf klanten ertoe aan om een energiecontract af te sluiten. Daarvoor werden tussenpersonen ingezet die onder het mom van een energiemeting of een landelijke prijsverlaging belden. Er werd echter niet verteld dat het telefoontje namens Budget Thuis werd gedaan. Het achterhouden van die informatie is verboden stelt ACM. 


Afsluiten energiecontract niet lichtzinnig

Het afsluiten van een energiecontract is een beslissing waar niet lichtzinnig over gedacht moet worden, stelt ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh: "Energieleveranciers moeten duidelijk zijn over het contract dat zij aanbieden. Ook moet het voor de consument direct duidelijk zijn dat een bedrijf belt om een energiecontract te verkopen. Omdat uit onderzoek blijkt dat Budget Thuis consumenten heeft misleid, leggen we het bedrijf een boete op.”


Tweede boete misleiding energiemark

Budget Thuis heeft de boete inmiddels afgetikt. Het bedrijf opereerde eerder onder de naam NutsService en is de onderneming achter de merknamen Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). Het is de tweede keer dat de ACM een energiebedrijf een boete oplegt wegens misleiding. In het verleden ontving DGB een boete voor een vergelijkbare overtreding. Dat bedrijf kwam er met een te betalen bedrag van 400.000 euro nog genadig vanaf in vergelijking met Budget Thuis.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Energiebedrijven hebben een clausule ingebouwd waardoor ze vaker dan twee keer per jaar prijsverhogingen kunnen doorvoeren. Deze clausule wordt steeds vaker gebruikt.

PERSBERICHT: Stoppen slaan door: energiebedrijven voeren aantal tariefwijzigingen fors op

Donderdag 08 september 2022 07:53

‌ Bijna alle energieleveranciers verhogen hun variabele energietarieven vaker dan voor de energiecrisis het geval was. Van de veertien energiebedrijven die de Vastelastenbond onderzocht, voeren ...

Lees meer
Steeds meer energiebedrijven passen hun variabele tarieven vaker dan twee keer per jaar aan. Blijf jouw maandbedrag goed controleren om een hoge eindafrekening te voorkomen.

Voorkom hoge eindafrekening energierekening met handig stappenplan

Dinsdag 06 september 2022 15:23

Als je een variabel contract hebt, is het verstandig om je maandbedrag goed in de gaten te houden en zo nodig bij te stellen om een naheffing te voorkomen. Omdat steeds meer energiebedrijven hun tar...

Lees meer
Door je gedrag aan te passen, kun je besparen op je energierekening. Ook kunnen kleine aanpassingen aan je woning voor besparingen zorgen.

Vol gas energie steken in verlaging energierekening doe je zo!

Dinsdag 20 september 2022 06:24

‌In de maanden oktober tot en met februari wordt het meeste energie verbruikt omdat het dan kouder is. Om het lekker warm te krijgen, draait de verwarming overuren. In deze tijd is dat geen pre...

Lees meer
Momenteel heeft 56 procent van de Nederlandse huishoudens een variabel contract. Dat aantal was aan het begin van het jaar nog 50 procent en vorig jaar nog 44 procent.

Stijging aantal huishoudens met variabel contract: kabinet in 2023 in actie

Donderdag 01 september 2022 12:10

‌Het afgelopen half jaar gingen 400.000 huishoudens over op een variabel energiecontract meldt Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dit betekent dat honderdduizenden Nederlanders met een fors hog...

Lees meer