Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Kom nu in actie als jij de btw op jouw zonnepanelen terug wilt!

Vrijdag 02 juni 2023 09:39Frank van de Ven
De stroom die bezitters van zonnepanelen terugleveren, is een activiteit die belast is met btw.

De stroom die bezitters van zonnepanelen terugleveren, is een activiteit die belast is met btw.

De Belastingdienst geeft aan dat consumenten die afgelopen kalenderjaar zonnepanelen kochten en daarover 21 procent btw moesten betalen nog tot 30 juni hebben om dit bedrag terug te vragen. Om de btw terug te krijgen, moet het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ ingevuld worden.

Het formulier moet binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin de zonnepanelen zijn gekocht bij de Belastingdienst zijn aangeleverd. Dankzij zonnepanelen kunnen consumenten stroom opwekken die ze voor een deel zelf gebruiken.

De stroom die bezitters van zonnepanelen terugleveren, is een activiteit die belast is met btw. Daardoor zijn consumenten die tot en met vorig jaar zonnepanelen hebben aangeschaft ondernemer voor de btw. Deze mensen zijn verplicht om zich als ondernemer aan te melden voor de btw in de volgende situaties:
  • als de jaaromzet van de zonnepanelen hoger is dan 1.800 euro;
  • wanneer de zonnepanelen met 21 procent btw zijn gekocht en consumenten de btw willen terugvragen.

Nultarief

Per 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen die op en rondom woningen worden geplaatst 0 procent. Zonnepanelen helpen om de energierekening terug te dringen. De Vastelastenbond vindt het belangrijk om consumenten te informeren en adviseren over deze verduurzamingsmaatregelen.

Sinds mei werkt de Vastelastenbond samen met Zelf Besparen. Onze partner is gespecialiseerd in zonnepanelen en kan via een telefonische afspraak of een thuisbezoek advies op maat geven.
Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Het doel van Zelf Besparen is om hun klanten volledig te ontzorgen. Dat is ook de missie van de Vastelastenbond en daarom is de samenwerking opgezet.

Vastelastenbond ziet samenwerking met Zelf Besparen zonnig in

Woensdag 10 mei 2023 12:11

‌Voortaan kun je voor zonnepanelen bij onze partner Zelf Besparen terecht. De Vastelastenbond is in zee gegaan met dit bedrijf uit Duiven. Hoog tijd voor een voorstelrondje! Adviseur Aarief Wei...

Lees meer
Bij de zoektocht naar een nieuwe partner is niet over één nacht ijs gegaan. Na een aantal verkennende gesprekken kwam Zelf Besparen als beste partij uit de bus.

Vastelastenbond heeft nieuwe partner voor zonnepanelen

Dinsdag 02 mei 2023 10:53

‌De Vastelastenbond en Zelf Besparen slaan de handen ineen en breiden het assortiment aan zonnepanelen uit. Dit betekent dat de keuze op het vlak van zonnepanelen vergroot is. Uiteraard is Zelf B...

Lees meer
In dit blog leggen we uit waarop je moet letten als je zonnepanelen wilt kopen.

Dit zijn de vijf meest gestelde vragen over zonnepanelen

Donderdag 14 juli 2022 10:06

‌Nu de energierekening maandelijks oploopt, stijgt ook de interesse in energiebesparende maatregelen. Zonnepanelen zijn een goede manier om je energierekening te verlagen. De aanschaf van deze sy...

Lees meer
Het uitgangspunt van salderen is dat consumenten de zelf opgewekte stroom van zonnepanelen mogen terugleveren aan het elektriciteitsnet en deze stroom op een later moment kunnen wegstrepen tegen hun verbruik.

Kamervragen: ‘Salderingsregeling is foutgevoelig en vereist dieper inzicht’

Vrijdag 01 juli 2022 09:53

‌ Eigenaren van zonnepanelen maken melding van fouten in de energierekening. Sommige energiebedrijven zouden op maandbasis salderen terwijl dit niet mag volgens Autoriteit Consument & Ma...

Lees meer