Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Vastelastenbond ziet samenwerking met Zelf Besparen zonnig in

Woensdag 10 mei 2023 12:11Frank van de Ven
Het doel van Zelf Besparen is om hun klanten volledig te ontzorgen. Dat is ook de missie van de Vastelastenbond en daarom is de samenwerking opgezet.

Het doel van Zelf Besparen is om hun klanten volledig te ontzorgen. Dat is ook de missie van de Vastelastenbond en daarom is de samenwerking opgezet.

Voortaan kun je voor zonnepanelen bij onze partner Zelf Besparen terecht. De Vastelastenbond is in zee gegaan met dit bedrijf uit Duiven. Hoog tijd voor een voorstelrondje! Adviseur Aarief Weis legt uit wat het onderscheidend vermogen van Zelf Besparen is en hoe zijn organisatie het verschil, maakt.
 

Wat is de missie van Zelf Besparen?

“Ons doel is om onze klanten volledig te ontzorgen. Dat is ook de missie van de Vastelastenbond en dat trok ons erg aan. We willen ons onderscheiden door onze diensten en ons neerzetten als duurzaamheidsplatform. Dat doen we onder meer met onze zonnepanelen.”


Waarin onderscheiden jullie je van andere aanbieders van zonnepanelen?

“Naast een groothandel voor zonnepanelen bieden we nog veel meer aan onze klanten. We installeren de zonnepanelen zelf en omdat we ook een groothandel zijn, zijn onze prijzen lager en levertijden zeer kort. Binnen vier weken liggen de panelen op het dak. Dat is nogal een verschil met andere partijen die er soms maanden over doen om deze systemen te bestellen en installeren.”


Zijn jullie landelijk actief?

“Absoluut! We hebben een landelijke dekking en hebben verschillende teams van installateurs, inspecteurs en schouwers in dienst. Mocht de werkdruk extreem hoog liggen dan schakelen we de hulp van externe partijen in. Deze vakmensen voldoen aan onze hoge kwaliteitsstandaarden zodat onze klanten altijd van de expertise van de beste vaklui profiteren. De partijen waarmee wij samenwerken, kennen we al lange tijd en we weten wat we aan ze hebben.”
 

Welke zonnepanelen bieden jullie aan?

“We werken voornamelijk met Haitai panelen, maar we hebben ook Denim, Soluxtex en REC panelen. Deze systemen voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Bloomberg, een soort Amerikaanse consumentenbond, kwalificeert onze Haitai panelen als Tier 1. Dit keurmerk betekent dat je te maken hebt met het beste van het beste. Ter illustratie: slechts twee tot vijf procent van alle zonnepanelen wereldwijd voldoet aan dit zeer hoge kwaliteitskeurmerk.”


Zijn de zonnepanelen ook beschikbaar voor mensen met een kleinere beurs?

“We bieden ook Tier 2 zonnepanelen aan, die iets goedkoper zijn, maar het prijsverschil is niet groot. De kwaliteit van deze panelen is natuurlijk nog steeds uitstekend. We bieden onze klanten verschillende soorten panelen en omvormers aan, zoals glas/glas panelen en glas/folie panelen, en we werken meestal met parallel geschakelde omvormers. Als de klant dat wenst, kunnen we ook een serieel geschakelde omvormer installeren, zodat er voor elke situatie een passende oplossing beschikbaar is.”


Hoe komt een huisbezoek tot stand?

“Als je interesse hebt in een adviesgesprek bij je thuis kun je dat aan ons doorgeven. Zodra we een aanvraag binnen hebben, neemt een adviseur contact met je op voor het inplannen van een afspraak. Vervolgens komt een adviseur op het afgesproken tijdstip bij je langs om je wensen te bespreken. Na afloop van het gesprek ontvang je een vrijblijvende offerte. In die offerte staat je huidige verbruik en de tarieven die je nu betaalt bij je energieleverancier. Je ziet wat je kunt besparen door zonnepanelen te plaatsen.  Mocht je akkoord gaan dan komt een technische schouwer langs om te kijken hoe de systemen geïnstalleerd moeten worden.”


Waar let een technische schouwer op?

“De technische schouwer controleert bijvoorbeeld of er geen asbesthoudende materialen in het dak zitten. Het is belangrijk om technisch zeker te zijn van een veilige plaatsing. In 30 tot 45 minuten bekijkt een technisch specialist de staat van het dak en het kabeltraject, zodat je precies weet hoe de installatie wordt uitgevoerd. Dit voorbereidende werk is erg belangrijk en zorgt ervoor dat de installatie snel en goed verloopt.”


Hoe zijn jullie bij de Vastelastenbond uitgekomen?

“We delen dezelfde missie en willen mensen helpen verduurzamen. Er is veel mogelijk op dit vlak en de kosten kunnen vanuit de hypotheek gefinancierd worden. Dat maakt het aantrekkelijker om je huis toekomstbestendig te maken.”
 
Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Bij de zoektocht naar een nieuwe partner is niet over één nacht ijs gegaan. Na een aantal verkennende gesprekken kwam Zelf Besparen als beste partij uit de bus.

Vastelastenbond heeft nieuwe partner voor zonnepanelen

Dinsdag 02 mei 2023 10:53

‌De Vastelastenbond en Zelf Besparen slaan de handen ineen en breiden het assortiment aan zonnepanelen uit. Dit betekent dat de keuze op het vlak van zonnepanelen vergroot is. Uiteraard is Zelf B...

Lees meer
In dit blog leggen we uit waarop je moet letten als je zonnepanelen wilt kopen.

Dit zijn de vijf meest gestelde vragen over zonnepanelen

Donderdag 14 juli 2022 10:06

‌Nu de energierekening maandelijks oploopt, stijgt ook de interesse in energiebesparende maatregelen. Zonnepanelen zijn een goede manier om je energierekening te verlagen. De aanschaf van deze sy...

Lees meer
Het uitgangspunt van salderen is dat consumenten de zelf opgewekte stroom van zonnepanelen mogen terugleveren aan het elektriciteitsnet en deze stroom op een later moment kunnen wegstrepen tegen hun verbruik.

Kamervragen: ‘Salderingsregeling is foutgevoelig en vereist dieper inzicht’

Vrijdag 01 juli 2022 09:53

‌ Eigenaren van zonnepanelen maken melding van fouten in de energierekening. Sommige energiebedrijven zouden op maandbasis salderen terwijl dit niet mag volgens Autoriteit Consument & Ma...

Lees meer
De salderingsregeling zorgt ervoor dat huizenbezitters met zonnepanelen het overschot aan opgewekte stroom aan de energieleverancier kunnen terugleveren voor hetzelfde tarief als waarvoor de stroom is afgenomen.

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen met twee jaar verlaat

Donderdag 09 juni 2022 11:17

‌ Het kabinet besluit om de afbouw van de salderingsregeling pas in 2025 doorgang te laten vinden. Dat is twee jaar later dan oorspronkelijk gepland is. Woningeigenaren met zonnepanelen kunn...

Lees meer