Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Goed nieuws: Vanaf 1 juni 100 procent financiering zonnepanelen mogelijk

Donderdag 02 juni 2022 14:17Margot Boesveld
Nieuwe regelgevingen voor zonnepanelen stemt huiseigenaar positief:

Nieuwe regelgevingen voor zonnepanelen stemt huiseigenaar positief: "Sneller terugverdiend en betere leenvoorwaarden."

‌Goed nieuws voor huiseigenaren die zonnepanelen willen. Het Warmtefonds maakt 100% financiering voor zonnepanelen mogelijk. Dat was voorheen 75 procent. Huizenbezitters (en VvE’s) kunnen de Energiebespaarlening vanaf 1 juni 2022 volledig inzetten voor de aanschaf van zonnepanelen. 

  • Je kan al lenen vanaf 1.000 euro (dat was 2.500 euro)
  • Je mag 100% van de lening inzetten voor zonnepanelen
  • Binnenkort kun je ook een energiebespaarlening tegen 0% rente aanvragen

Ook gaat het minimale leenbedrag omlaag voor de Energiebespaarlening van 2.500 naar 1.000 euro. En al eerder werd de leeftijdsgrens verhoogd, zodat je als je ouder bent dan 75 jaar ook je woning kan verduurzamen. 

Het Warmtefonds heeft als doel om de komende maanden zoveel mogelijk mensen in staat te stellen de verduurzaming van hun woning te financieren. Nivard: “We streven ernaar om woningeigenaren met een laag inkomen vanaf dit najaar een lening tegen 0% rente aan te bieden. Daarnaast willen we dan ook financiering voor woningeigenaren zonder leenruimte mogelijk maken."
 

Iedereen moet gaan verduurzamen

Bovenstaande plannen sluiten goed aan bij de het beleidsprogramma dat Hugo de Jonge 1 juni  presenteerde: "Versnelling verduurzaming gebouwde omgeving". Minister De Jonge geeft daarbij aan dat we nu echt een nieuw hoofdstuk ingaan op het gebied van verduurzaming. "Iedereen moet aan de slag, en we gaan iedereen helpen de knop om te zetten". In dit plan staat verder: 

  • Corporaties mogen vanaf 2028 geen woningen meer verhuren met een laag energielabel: E, F, G. Voor particuliere verhuurders geldt dat vanaf 2030;
  • Vanaf 2026 wordt bij vervanging van de cv-ketel een hybride warmtepomp of duurzaam alternatief verplicht;
  • De subsidie voor isolatie en warmtepompen wordt verhoogd van 20 naar 30 procent van het totaalbedrag;
  • Voor wie verduurzaming van zijn of haar woning niet zelf kan betalen, komen er leningen met lage rentes.

Snelle terugverdientijd voorspelt run op zonnepanelen

Door de hoge energieprijzen is de terugverdientijd veel korter geworden. Waar een terugverdientijd van ruim zeven jaar voorheen normaal was, is dat nu nog geen drie jaar. Leveranciers en installateurs van zonnepanelen zien de laatste weken een run ontstaan. Er zijn langere wachttijden voor offerte aanvragen. Zeker nu de regels voor leningen en subsidies nog gunstiger zijn, verwachten we dat de vraag alleen maar zal toenemen. Je kan ook via de Vastelastenbond een offerte aanvragen. We werken met twee partijen om de kwaliteit te kunnen waarborgen en iedereen van een snelle offerte te kunnen voorzien.

Wil je meer weten over zonnepanelen? Hoeveel zonnepanelen er op je dak kunnen of hoe het zit met de btw regeling

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Meest gelezen

Wil je weten hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen? Maak dan snel een berekening. Je ziet dan ook direct hoe snel je jouw zonnepanelen hebt terugverdiend

Lees meer

Energierekening vanaf 1 juli fors omhoog

Maandag 23 mei 2022

Het ziet er niet goed uit voor je energierekening in 2022. Veel huishoudens gaan de échte financiële gevolgen pas halverwege dit jaar merken. 

Lees meer
Offerte op afstand zonnepanelen

Offerte aanvragen zonnepanelen

Dinsdag 31 mei 2022

De Vastelastenbond werkt met twee partijen om de kwaliteit te kunnen waarborgen en iedereen van een snelle offerte te kunnen voorzien. Je kan kiezen voor een offerte op afstand of een thuisbezoek. 

Lees meer
teruglever vergoeding tot 2025 van kracht

Vergoeding blijft tot 2025 van kracht

Vrijdag 20 mei 2022

Op 20 mei 2022 blijkt uit een Kamerbrief dat de afbouw van de salderingsregeling wordt uitgesteld naar 1 januari 2025. Dat is goed nieuws voor zonnepaneeleigenaren. Het betekent dat zij tot 2025 volledig mogen salderen

Offerte aanvragen

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Vraag om persoonlijk advies als je zonnepanelen wilt plaatsen.

Vier redenen waarom huisbezoek nodig is voor advies zonnepanelen

Dinsdag 17 mei 2022 08:04

‌Wanneer je erover nadenkt om zonnepanelen te plaatsen, is het verstandig om je vooraf goed te laten informeren. Een adviesgesprek aan huis is daarvoor zeer geschikt. Als je je laat informeren do...

Lees meer
Landen uit de Europese Unie mogen sinds eind vorig jaar het btw-tarief op de levering en installatie van zonnepanelen verlagen naar nul procent.

Kabinet wil btw zonnepanelen per 2023 afschaffen

Donderdag 21 april 2022 08:26

‌ Als het aan het kabinet ligt, hoeft er per 2023 geen btw meer betaald te worden bij de aanschaf van zonnepanelen. Staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit) publiceerde afgelopen woensd...

Lees meer
Door de toenemende vraag naar zonnepanelen en warmtepompen zijn tekorten aan grondstoffen en chips ontstaan. Dat betekent dat consumenten langer moeten wachten op de plaatsing van zonnepanelen.

Lange levertijden zonnepanelen en warmtepompen reden voor Kamervragen

Vrijdag 25 maart 2022 07:34

‌Door de torenhoge energieprijzen kiezen steeds meer consumenten voor zonnepanelen en warmtepompen om de kosten te drukken. Het probleem is dat de levertijden van deze energiebesparende ma...

Lees meer
Zonnepalen helpen huishoudens om te verduurzamen.

Solarge winnaar Greenchoice Energieprijs Duurzame Dinsdag

Woensdag 08 september 2021 09:39

‌Solarge heeft de Greenchoice Energieprijs gewonnen. Deze award werd gistermiddag uitgereikt tijdens Duurzame Dinsdag 2021. Dinsdag 7 september stond in het teken van duurzame initiatieven. Solar...

Lees meer