Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Brits doemscenario: overheid denkt na over tijdelijke afsluiting energie

Woensdag 10 augustus 2022 15:01Frank van de Ven
Een tijdelijke afsluiting van stroom en gas middenin de winterperiode is één van die doemscenario’s waar de Britse regering rekening mee houdt.

Een tijdelijke afsluiting van stroom en gas middenin de winterperiode is één van die doemscenario’s waar de Britse regering rekening mee houdt.

De Britse regering verkent verschillende noodscenario’s om op de energieschaarste in te spelen. Een tijdelijke afsluiting van stroom en gas middenin de winterperiode is één van die doemscenario’s. Niet alleen bedrijven maar mogelijk ook huishoudens kunnen hier last van krijgen.

Persbureau Bloomberg geeft aan bronnen te hebben gesproken die aangeven dat het 'redelijk aannemelijke ergste scenario'-plan voorziet dat er gigantische tekorten dreigen te ontstaan. In januari zouden deze tekorten vier dagen in beslag kunnen nemen waardoor heuse blackouts kunnen ontstaan.

Het Britse noodscenario gaat uit van een extreem koude winter en een verminderde gasvoorraad. De partijen waarvan het Verenigd Koninkrijk gas inkoopt, zoals bijvoorbeeld Noorwegen, hebben het beleid om eerst de eigen voorraden aan te vullen alvorens deze aan het buitenland te verkopen.
 

Zorgen over energiemarkt

De Britse regering worstelt met de vraag hoe duur de energietarieven worden. Als bonus op deze zorgen komt de gasbevoorrading erbij want het is nog maar de vraag hoeveel gas er beschikbaar is.

Groot-Brittannië importeert normaal gesproken erg veel energie in de wintermaanden maar dat is nu erg lastig. Deze kwestie wordt een grote prioriteit voor de Britse conservatieve regering die komende maand moet aantreden. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maakt men zich grote zorgen over een mogelijke gasschaarste in de winterperiode.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Eneco heeft besloten om van 2026 geen fossiele stroom meer aan te bieden aan organisaties.

Eneco staakt per 2026 verkoop grijze stroom aan bedrijven

Dinsdag 09 augustus 2022 09:12

‌Bedrijven die elektriciteit willen afnemen bij Eneco hebben vanaf 2026 niets meer te kiezen en kunnen dan enkel groene stroom vinden bij deze aanbieder. Het energiebedrijf heeft namelijk beslo...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond: “We moeten alle zeilen bij zetten want deze energiecrisis is voorlopig nog lang niet voorbij.”

PERSBERICHT: Het nieuwe normaal: voor een kuub gas betalen we in 2023 € 4,-

Donderdag 11 augustus 2022 06:46

Als we de stijging van de energieprijs, en met name de gasprijs, doortrekken betalen we volgend jaar € 4,- voor een kuub gas. Sinds dit jaar tijd steeg het tarief van gas met 46% en werd stroom 2...

Lees meer
De Vastelastenbond verzamelde elf praktische weetjes voor je. Als je met deze tips aan de slag gaat, kun je de maandelijkse kosten drukken. Het mooie van ons elftal is dat je er altijd mee scoort!

De Vastelastenbond geeft je elf tips om je energierekening te verlagen

Maandag 08 augustus 2022 11:39

‌Dat de energierekening de komende tijd flink gaat stijgen, is vast geen nieuws meer voor je maar hopelijk zijn onze handige bespaartips dat wel! De Vastelastenbond verzamelde elf praktische we...

Lees meer
De houtkachel wint niet alleen in Duitsland maar ook in ons land aan populariteit nu de gastarieven extreem stijgen.

Run op houtkachels in Duitsland: in de wachtrij om te stoken

Woensdag 03 augustus 2022 12:08

‌ Nu de energiecrisis verergert en de gasprijzen stijgen, zoeken consumenten naar alternatieven om de winter zoveel mogelijk financieel ongeschonden door te komen. In Duitsland is de houtkachel ...

Lees meer