Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

De Vastelastenbond geeft je elf tips om je energierekening te verlagen

Maandag 08 augustus 2022 11:39Frank van de Ven
De Vastelastenbond verzamelde elf praktische weetjes voor je. Als je met deze tips aan de slag gaat, kun je de maandelijkse kosten drukken. Het mooie van ons elftal is dat je er altijd mee scoort!

De Vastelastenbond verzamelde elf praktische weetjes voor je. Als je met deze tips aan de slag gaat, kun je de maandelijkse kosten drukken. Het mooie van ons elftal is dat je er altijd mee scoort!

Dat de energierekening de komende tijd flink gaat stijgen, is vast geen nieuws meer voor je maar hopelijk zijn onze handige bespaartips dat wel! De Vastelastenbond verzamelde elf praktische weetjes voor je. Als je met deze tips aan de slag gaat, kun je de maandelijkse kosten drukken. Het mooie van ons elftal is dat je er altijd mee scoort!


1. Kies voor een ventilator

Wanneer het warm is, zoeken mensen graag de verkoeling op. Een airco is een fijne manier om de temperatuur in huis te verlagen. Het punt is dat deze systemen veel geld kosten en veel energie kosten. Wil je het toch koeler krijgen in huis dan kun je beter een ventilator kopen. Zo’n apparaat is minder krachtig dan een airco maar wel een stuk goedkoper in aanschaf en qua energieverbruik.
 

2. Stap over van energieleverancier

De energierekening loopt steeds verder op. De inkoopprijzen van energie stijgen door schaarste en met de koude periode in het vooruitzicht zet deze stijging nog wel even door. Het is interessant om marktaanbiedingen in de gaten te houden en van leverancier over te stappen zodat je kunt besparen. Helaas zijn deze deals momenteel ontzettend schaars. Gelukkig heeft de Vastelastenbond een interessante aanbieding voor je in de vorm van een jaarcontract met vaste tarieven. Als je voor dit contract kiest, bescherm je jezelf tegen de sterk oplopende tarieven. 


3. Sta korter onder de douche

Als je minder lang douchet, levert je dat veel besparing op. Wanneer je langere douchebeurten inkort tot vijf minuten – in plaats van het gemiddelde van negen minuten – kan dat een gemiddeld huishouden al snel € 70,- per jaar besparen.


4. Zet je wasmachine op de ecostand

Door voor de ecostand op je wasmachine te kiezen, help je het milieu. De naam zegt het al: eco staat voor ecologisch. Deze stand is energiezuiniger omdat er op een lagere temperatuur gewassen wordt.
 

5. Laat je was buiten drogen

Het is natuurlijk superhandig om je was in de droger te gooien en door te gaan waar je meer bezig was. De was buiten ophangen kan een heel gedoe zijn: alles in die loodzwaar wordende wasmand gooien, de boel naar buiten sjouwen en ophangen met die vervelende knijpers… Ga er maar aanstaan! Het wordt interessanter als je weet dat de was buiten hangen, je volgens Milieu Centraal ongeveer € 114,- per jaar oplevert! En het is nog beter voor het milieu ook!


6. Zet je cv-ketel op ecostand

Zet je cv-ketel op ecostand en druk de kosten. Veel van deze ketels staan voor warm water ingesteld op de comfortstand en dat betekent dat de ketel stand-by staat voor wanneer je de warme kraan opendraait. Door de ketel op ecostand te zetten, bespaar je op gas omdat de ketel het water pas verwarmt als je de warme kraan opent. In de handleiding van je cv-ketel staat hoe je de instellingen kunt aanpassen.


7. Koop een nieuwe koelkast

Wanneer je koelkast of vriezer ouder dan tien jaar is, loont het de moeite om deze apparatuur te vervangen. Er zijn namelijk meer energiezuinige modellen op de markt. Mocht je op leeftijd zijnde koelkast nog prima werken, is het alsnog een interessant idee om de aanschaf van een fonkelnieuw apparaat te overwegen. Het scheelt in de energierekening! Als je een Amerikaanse koelkast hebt, ben je 35 procent duurder uit qua stroomverbruik dan wanneer je voor een kleiner exemplaar met koelvriescombinatie kiest.


8. Bespaar ín je koelkast

Je kunt ook ín de koelkast besparen. Dat doe je door geduld te hebben. Wanneer je kliekjes wilt bewaren voor consumptie voor de dag erna, is het slim om te wachten tot deze zijn afgekoeld voordat je ze in de koelkast zet. Als je nog hete gerechten in de koelkast plaatst, moet deze extra hard werken om je warme maaltijden te koelen. Een andere tip is om het echt bij één koelkast te houden. Zo'n extra apparaat kost je al gauw € 40,-  aan elektriciteit per jaar. Doe 'm de deur uit, of gebruik ‘m alleen voor extra koelruimte als je een feestje hebt.


9. Zet lampen uit en kies voor zonne-energie

Tuinverlichting is sfeervol, gezellig én duur! Tenminste als je geen tuinlampen op zonneverlichting hebt. In de zomer is het lekker lang licht en kunnen je lampen gerust uitblijven. Mocht je toch graag lampen aanzetten, koop dan exemplaren die op zonne-energie werken. Kost je niks als je ze aanzet!
 

10. Haal apparatuur uit het stopcontact

Apparaten die continu aanstaan, geven warmte af. Loop je woning na en onderzoek welke apparaten onnodig aangesloten zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de oplader van je tandenborstel, je opgeladen laptop en je telefoonoplader die nog in het stopcontact zit. Wanneer een apparaat op stand-by staat, staat het apparaat niet uit maar ook niet aan. De onderdelen worden dan warm gehouden om sneller op te kunnen starten. Dit kost je onnodig veel stroom en wordt dan ook sluipverbruik genoemd.
 

11. Kies voor Energie Vanzelf Geregeld

Save the best for last! Oke, het is een beetje smokkelen omdat de tweede tip  veel raakvlakken met de elfde heeft maar vooruit dan maar! Dé manier om te besparen op je energierekening is door de hulp van de Vastelastenbond in te schakelen. Als je voor onze service Energie Vanzelf Geregeld kiest, zoeken ervaren bespaarexperts voor jou naar het beste energiecontract. Als er geen aanbod is, creëren we het zelf!

Klanten van Energie Vanzelf Geregeld kunnen een jaarcontract afsluiten dat niet op de markt verkrijgbaar is en exclusief voor de Vastelastenbond is opgezet. Wanneer je van dit aanbod gebruikmaakt, betaal € 1,24 minder voor een kuub gas dan het duurste variabele tarief op de markt! Voor stroom betaal € 0,29 minder dan bij de duurste aanbieder! Het mooie is dat deze tarieven voor een jaar vaststaan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Met het oog op de koude wintermaanden waarin de vraag naar energie stijgt terwijl de voorraad slinkt, is dat een zeer interessant vooruitzicht!
 
Meer weten over het aanbod? Luister dan naar onze podcast waarin directeur Dirk-Jan Wolfert alles vertelt over de deal met Gewoon Energie! 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Eillebrecht

Mijn vaste contract loopt af begin februari 2023. Als ik over wil stappen naar een 1-jarig vast contract via de vaste lastenbond gaat dat dan ook pas in na beëindiging van mijn huidige contract?

Woensdag 07 september 2022 21:02

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 08 september 2022 09:04
Uw aflopende contract gaat vloeiend over in ons jaarcontract. Dat kunnen we zo instellen.

Bakker

Welke energie leverancier hebben jullie

Donderdag 25 augustus 2022 19:13

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 26 augustus 2022 09:14
Wij hebben een deal gesloten met Gewoon Energie. In het artikel linken we door naar een podcast waarin we uitleggen hoe deze deal tot stand is gekomen en waarom we voor deze partij kozen. Je vindt meer informatie op deze pagina waar je ook het antwoord op de meest gestelde vragen terugvindt:
https://www.vastelastenbond.nl/energie-vanzelf-geregeld/

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De houtkachel wint niet alleen in Duitsland maar ook in ons land aan populariteit nu de gastarieven extreem stijgen.

Run op houtkachels in Duitsland: in de wachtrij om te stoken

Woensdag 03 augustus 2022 12:08

‌ Nu de energiecrisis verergert en de gasprijzen stijgen, zoeken consumenten naar alternatieven om de winter zoveel mogelijk financieel ongeschonden door te komen. In Duitsland is de houtkachel ...

Lees meer
De ouderwetse kachel is in deze tijd weer in trek.

Houtkachel als tegenwicht voor hoge gastarieven: brandhout ook in prijs verhoogd

Dinsdag 02 augustus 2022 08:43

‌Door een dreigend gastekort wordt er door burgers naar alternatieven gezocht om er deze winter alsnog warmpjes bij te zitten. De ouderwetse houtkachel stijgt in populariteit en ook pelletkache...

Lees meer
De Europese Unie (EU) is naarstig op zoek naar alternatieve energiebronnen nu Rusland de gaskraan steeds verder dichtdraait. Kernenergie is er één van.

Duitse minister roept op tot aardgasstop voor opwekking elektriciteit

Maandag 01 augustus 2022 11:11

‌Als het aan de Duitse minister van Financiën Christian Lindner ligt, stopt Duitsland per direct met het gebruik van aardgas voor het opwekken van elektriciteit. Deze actie is nodig om te anti...

Lees meer
In deze extra podcast praat onze directeur Dirk-Jan Wolfert je bij over het jaarcontract dat we exclusief voor gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld hebben opgezet.

Podcast beantwoordt vragen over deal Gewoon Energie: tarieven, overstapdata en solvabiliteit

Vrijdag 29 juli 2022 14:55

?In een tijd waarin energiebedrijven er steeds vaker voor kiezen om hun variabele tarieven maandelijks aan te passen, beschermt de Vastelastenbond consumenten tegen constante prijsstijgingen met een...

Lees meer