Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Budget Energie verlaagt energieprijzen tot onder het prijsplafond

Woensdag 18 januari 2023 11:09Frank van de Ven
Deze inkoopstrategie van Budget Energie is nu gunstig voor mensen die met hun verbruik boven het prijsplafond komen. Wanneer je onder de verbruikslimiet zit, merk je weinig van deze tariefwijziging.

Deze inkoopstrategie van Budget Energie is nu gunstig voor mensen die met hun verbruik boven het prijsplafond komen. Wanneer je onder de verbruikslimiet zit, merk je weinig van deze tariefwijziging.

Energiebedrijf Budget Energie voert een tariefwijziging door waardoor de variabele tarieven tot onder het prijsplafond belanden. Nieuwe klanten kunnen direct profiteren van de lagere prijzen, terwijl bestaande klanten tot maart moeten wachten. Dat ligt aan het inkoopbeleid van deze energieleverancier dat maandelijkse tariefwijzigingen doorvoert.
 
De inkoopprijs van gasprijzen doken deze week onder de 60 euro per megawattuur en dat is het laagste niveau sinds september 2021. Het is tevens ruim vijf keer lager dan afgelopen zomer toen er sprake was van de hoogste stand. Budget Energie past de tarieven eens per maand aan. De nieuwe variabele tarieven bedragen € 0,39 per kWh stroom en € 1,39 per m³ gas. De tarieven van het prijsplafond zijn namelijk € 0,40 per kWh en € 1,45 per m³.
 

Veranderlijke variabele tarieven

Als het tarief van de leverancier lager is dan het prijsplafond betaal je dat tarief. Bestaande klanten van Budget Energie betalen pas vanaf maart  het tarief dat onder het prijsplafond valt. Tot die tijd betalen ze zelfs meer omdat het vaste tarief van het prijsplafond hoger is. 


Forse prijsverhoging

In augustus vorig jaar haalde de inkoopstrategie van Budget Energie ook het nieuws. Toen voerde het energiebedrijf nog torenhoge tariefwijzigingen door. “Deze manier van inkopen is erg marktafhankelijk”, stelt onze directeur Dirk-Jan Wolfert. “Je weet niet waar je aan toe bent omdat de markt zich zo onvoorspelbaar gedraagt. Als er morgen problemen zijn waardoor de inkoopprijzen weer stijgen, merk je dat de maand erna direct in je portemonnee.” 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

marleen van rijn

goedendag,

Ik ben momenteel klant van UC via Energievanzelfgereld van de vastelastenbond. Ik heb momenteel ook via EVZ een aanbod voor een jaarcontract bij Gewoon Energie met prijzen die boven het energieplafond liggen. Tegen eind maart moet dit contract ingaan. Ik heb nog tot 24 januari de tijd om te beslissen of ik dit contract wel of niet accepteer. Maar door de huidige lage prijzen weet ik het niet meer. Komt er nu ook aan aanbod met de huidige lage prijzen? Riskeer ik met het contract van Gewoon Energie dat ik straks duurder uit ben? Ben een beetje wanhopig

Donderdag 19 januari 2023 14:20

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 19 januari 2023 14:35
Een variabel tarief biedt geen duidelijkheid en kan snel veranderen. Nu is Budget Energie goedkoop, maar in augustus gold dit als een van de duurste energiebedrijven. Deze manier van inkopen is erg marktafhankelijk. Je weet niet waar je aan toe bent omdat de markt zich zo onvoorspelbaar gedraagt. Als er morgen problemen zijn waardoor de inkoopprijzen weer stijgen, merk je dat de maand erna direct in je portemonnee. Een vast contract geeft rust en overzicht.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Na de coronacrisis krabbelden poppodia weer langzaam op om vervolgens met een energiecrisis te maken te krijgen.

Overstap naar ledverlichting oplossing voor torenhoge energierekening poppodia

Donderdag 12 januari 2023 11:01

‌De cultuursector heeft met hoge energierekeningen te maken en dat zorgt voor onrust. Poppodia zijn bang dat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen. Overstappen naar ledverlichting kan...

Lees meer
Ondanks de dalende inkooprijs van gas is dat niet terug te zien in de tarieven. “Vooralsnog zijn de dalende inkoopprijzen van gas vooral interessant voor energiebedrijven”, zegt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Niet te veel betalen of blijven balen? Welk energiecontract kies jij?

Dinsdag 03 januari 2023 16:24

‌De inkoopprijs van gas daalt, maar daar merk je als consument voorlopig nog weinig van. Het duurt namelijk nog een hele tijd voordat de lage inkoopprijzen in de variabele tarieven verwerkt worde...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert maakt zich zorgen over de energiemarkt: “Ik ben bang dat de mogelijkheid geschapen wordt voor energiebedrijven om woekerwinsten te incasseren.

Persbericht: Prijsdaling gastarieven leidt mogelijk tot woekerwinsten voor energieleveranciers

Vrijdag 30 december 2022 06:55

‌De energietarieven daalden de afgelopen week flink. Het zachte winterweer en het lage energieverbruik zorgden ervoor dat de vraag naar gas sterk afnam. De inkoopprijzen zijn laag en dat is goe...

Lees meer
In een handig overzicht zie je wat je volgend jaar betaalt voor je energierekening bij twintig energieleveranciers als je boven de limiet van het prijsplafond uitkomt.

Dit betaal je voor je variabele energietarieven in 2023

Woensdag 21 december 2022 08:39

‌ De overheid helpt burgers met een prijsplafond waardoor torenhoge energietarieven gedeeltelijk opgevangen kunnen worden. De btw-verlaging van 9 procent wordt in 2023 teruggedraaid naar 21 proc...

Lees meer