Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Overstap naar ledverlichting oplossing voor torenhoge energierekening poppodia

Donderdag 12 januari 2023 11:01Frank van de Ven
Na de coronacrisis krabbelden poppodia weer langzaam op om vervolgens met een energiecrisis te maken te krijgen.

Na de coronacrisis krabbelden poppodia weer langzaam op om vervolgens met een energiecrisis te maken te krijgen.

‌De cultuursector heeft met hoge energierekeningen te maken en dat zorgt voor onrust. Poppodia zijn bang dat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen. Overstappen naar ledverlichting kan de kosten drukken, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. Ook is financiële steun vanuit gemeenten nodig om poppodia te helpen het hoofd boven water te houden.

Het kabinet heeft 300 miljoen euro extra in het gemeentefonds gedaan. Dat bedrag is bestemd voor maatschappelijke instellingen zoals culturele organisaties. “Gemeenten hebben de plicht om noodlijdende poppodia hierbij financiële ondersteuning te bieden zodat zij niet verder in de problemen komen. Door voor ledverlichting te kiezen, worden de torenhoge energierekeningen verlaagd”, verduidelijkt Wolfert.
 

Beter voor het milieu

Na de coronacrisis krabbelden poppodia weer langzaam op om vervolgens met een energiecrisis te maken te krijgen. Poppodia gebruiken veel energie omdat veel artiesten gebruikmaken van licht tijdens hun optredens. De energierekening steeg gigantisch. “Naast kostenbesparend, is ledverlichting ook beter voor het milieu”, besluit Wolfert.  
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Ondanks de dalende inkooprijs van gas is dat niet terug te zien in de tarieven. “Vooralsnog zijn de dalende inkoopprijzen van gas vooral interessant voor energiebedrijven”, zegt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Niet te veel betalen of blijven balen? Welk energiecontract kies jij?

Dinsdag 03 januari 2023 16:24

‌De inkoopprijs van gas daalt, maar daar merk je als consument voorlopig nog weinig van. Het duurt namelijk nog een hele tijd voordat de lage inkoopprijzen in de variabele tarieven verwerkt worde...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert maakt zich zorgen over de energiemarkt: “Ik ben bang dat de mogelijkheid geschapen wordt voor energiebedrijven om woekerwinsten te incasseren.

Persbericht: Prijsdaling gastarieven leidt mogelijk tot woekerwinsten voor energieleveranciers

Vrijdag 30 december 2022 06:55

‌De energietarieven daalden de afgelopen week flink. Het zachte winterweer en het lage energieverbruik zorgden ervoor dat de vraag naar gas sterk afnam. De inkoopprijzen zijn laag en dat is goe...

Lees meer
In een handig overzicht zie je wat je volgend jaar betaalt voor je energierekening bij twintig energieleveranciers als je boven de limiet van het prijsplafond uitkomt.

Dit betaal je voor je variabele energietarieven in 2023

Woensdag 21 december 2022 08:39

‌ De overheid helpt burgers met een prijsplafond waardoor torenhoge energietarieven gedeeltelijk opgevangen kunnen worden. De btw-verlaging van 9 procent wordt in 2023 teruggedraaid naar 21 proc...

Lees meer
Bij de jaarafrekening wordt duidelijk of je maandelijkse voorschot genoeg was. Je weet of je geld terugkrijgt of moet bijbetalen en wat jouw nieuwe maandbedrag wordt.

Hoe zit het nu eigenlijk echt met het prijsplafond?

Donderdag 15 december 2022 10:58

‌Met de komst van een prijsplafond wil het kabinet de torenhoge kosten van gas en stroom waar huishoudens voor staan, compenseren. De laatste tijd wordt er meer duidelijk over de vormgeving van h...

Lees meer