Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Dertien gemeenten schrijven brandbrief aan Eneco wegens hoge tarieven

Dinsdag 21 februari 2023 16:47Frank van de Ven
Dertien Nederlandse gemeenten hebben de handen ineen geslagen en een brandbrief geschreven aan Eneco. De lokale overheden laken de hoge tarieven die de energieleverancier rekent voor stadswarmte.

Dertien Nederlandse gemeenten hebben de handen ineen geslagen en een brandbrief geschreven aan Eneco. De lokale overheden laken de hoge tarieven die de energieleverancier rekent voor stadswarmte.

Dertien Nederlandse gemeenten hebben de handen ineen geslagen en een brandbrief geschreven aan Eneco. De lokale overheden, waaronder die van Den Haag, Utrecht en Houten, laken de hoge tarieven die de energieleverancier rekent voor stadswarmte.
 
Volgens gemeente Houten leidt het gebruik van het warmtenet met het huidige tarief ondanks het prijsplafond voor energie tot hogere maandlasten. "Onze inwoners die aangesloten zijn op het warmtenet van Eneco worden daardoor geraakt", stelt wethouder in Houten Paul van Ruitenbeek. "Wij willen graag weten waar deze tarieven op zijn gebaseerd én horen wat de mogelijkheden voor verlaging zijn. We willen dat deze inwoners ook tegen een betaalbaar tarief hun woning kunnen verwarmen."
 

In gesprek met gemeenten

Eneco geeft aan te begrijpen dat de hoge tarieven vragen oproepen. Op korte termijn wil het energiebedrijf daarom in gesprek gaan met de gemeenten. "Wij realiseren ons heel goed dat de tarieven voor 2023 individueel financieel gevolgen kunnen hebben voor bewoners. Dat geldt voor warmte, maar ook voor gas en elektriciteit. Nagenoeg alle consumenten die warmteklant zijn bij Eneco blijven onder het plafond. Bijna alle gebruikers die boven het plafond komen zijn zakelijke gebruikers", laat een woordvoerder van Eneco weten.


Toezichthouder bezocht Eneco

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bezocht recent drie grote energiebedrijven waaronder Eneco. De toezichthouder is een onderzoek naar drie energieleveranciers gestart en wil weten of de energietarieven van Eneco, Essent en Vattenfall redelijk zijn. Als uit het onderzoek blijkt dat die onredelijk zijn, neemt de ACM maatregelen. De toezichthouder verwacht op 1 maart meer duidelijkheid te kunnen geven.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De toezichthouder vreest dat de gevolgen van de energiecrisis nog lange tijd zullen nadreunen. Dat betekent dat er in de toekomst rekening gehouden moet worden met blijvend hoge energietarieven.

Toezichthouder: ‘Tijd van goedkoop gas komt niet meer terug’

Maandag 20 februari 2023 13:58

‌Hoewel de gasprijzen flink gedaald zijn – afgelopen vrijdag zakte de inkoopprijs zelfs onder de vijftig euro per megawattuur – denkt bestuursvoorzitter Martijn Snoep van Autoriteit C...

Lees meer
We krijgen veel vragen over het jaarcontract dat exclusief voor klanten van Energie Vanzelf Geregeld verkrijgbaar is. In samenwerking met Gewoon Energie is een energiecontract met vaste energietarieven opgesteld.

Dit zijn de 4 meest gestelde vragen aan ons Customer Care Team

Vrijdag 17 februari 2023 09:44

‌Onze klantenservice krijgt dagelijks vragen over uiteenlopende onderwerpen, maar momenteel gaan de meeste telefoontjes over energie en ons jaarcontract. We hebben de vier meest gestelde vragen...

Lees meer
Wij werken niet met externe partijen die uit onze naam aanbiedingen doen. Mocht je het niet vertrouwen, adviseren we je om ons te bellen. Het is niet de eerste keer dat de goede naam van de Vastelastenbond misbruikt wordt.

Let op! Weet met wie je spreekt

Dinsdag 14 februari 2023 09:09

‌‌We krijgen doorlopend berichten van klanten die zeggen door de Vastelastenbond gebeld te zijn met een energieaanbod. Aan de andere kant van de lijn zijn opdringerige types te horen die je ...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert van consumentenorganisatie de Vastelastenbond adviseert om juist nu over te stappen naar een vast energiecontract.

Persbericht: Dalende gasprijzen betekenen niet het einde van de energiecrisis

Vrijdag 10 februari 2023 14:13

‌Hoewel steeds meer energiebedrijven tariefverlagingen aankondigen, betekent dit niet het einde van de energiecrisis. De verwachting is dat de tarieven halverwege het jaar stijgen omdat Europa de...

Lees meer