Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Let op! Weet met wie je spreekt

Dinsdag 14 februari 2023 09:09Frank van de Ven
Wij werken niet met externe partijen die uit onze naam aanbiedingen doen. Mocht je het niet vertrouwen, adviseren we je om ons te bellen. Het is niet de eerste keer dat de goede naam van de Vastelastenbond misbruikt wordt.

Wij werken niet met externe partijen die uit onze naam aanbiedingen doen. Mocht je het niet vertrouwen, adviseren we je om ons te bellen. Het is niet de eerste keer dat de goede naam van de Vastelastenbond misbruikt wordt.

‌‌We krijgen doorlopend berichten van klanten die zeggen door de Vastelastenbond gebeld te zijn met een energieaanbod. Aan de andere kant van de lijn zijn opdringerige types te horen die je naar de mond proberen te praten. Belangrijk om te weten is dat we onze klanten nooit zonder vooraankondiging benaderen om een energieaanbod te doen. Daarnaast bellen we altijd met een 040 nummer.

Er komen bij ons steeds vaker klachten binnen van klanten die benaderd zijn door een partij die zich voordoet als onder andere het ‘Energiebespaarcollectief’, ‘Duurzaam consumentenbeheer’ of soortgelijke namen. In de telefoongesprekken wordt een aanbod gedaan voor een energiecontract. Als jij vervolgens aangeeft dat je aangesloten bent bij de Vastelastenbond zullen zij aangeven dat ze met ons samenwerken. Dat is dus niet zo!

De bellers benaderen je met telefoonnummers als 088, 010 en 020. Als er met deze kengetallen gebeld wordt, is het zeker dat je niet met de Vastelastenbond te maken hebt. Wij bellen namelijk altijd met een 040 nummer. Ons kantoor staat in Eindhoven en vandaar bellen we onze klanten.


Let op deze alarmbellen

Met deze handige checklist weet je of je met ons te maken hebt.
  • Wij bellen altijd met 040 nummer
  • Vertrouw je het niet? Bel ons voor extra check
  • Wij sturen altijd een voorstel per e-mail
  • Wij dringen niets op en verkopen niets
  • Wij stellen ons altijd voor als de Vastelastenbond
     

Fraudehelpdesk

Mocht je een aanbod krijgen, luister dan goed naar de aanbieder. Vraag desnoods om verduidelijking met wie je te maken hebt. Ons verzoek is om die informatie aan ons door te spelen, zodat we melding bij de Fraudehelpdesk kunnen doen.

Wij werken niet met externe partijen die uit onze naam aanbiedingen doen. Mocht je het niet vertrouwen, adviseren we je om ons te bellen. Het is niet de eerste keer dat de goede naam van de Vastelastenbond misbruikt wordt.

 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Hagewoudschouten

ik ben gebeld z.g. door innova energie op zaterdagmiddag en heb mij over laten halen door een contract af te sluiten voor 169,00 euro en later kreeg ik bevestiging voor 353, 00 euro ik heb een brief geschreven dat ik opzegde dat was naar nederlandse energieen ik heb nu gekeken maar ik kan niet meer bij mijn offerte komen want die is ongeldig verklaard het zou gebeuren op 1-04-2023

Donderdag 02 maart 2023 19:50

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 03 maart 2023 08:45
Dat is vervelend! U kunt het beste even naar onze klantenservice bellen. Zij kunnen u wellicht helpen. Ons nummer is: 040 - 7 200 200.

Pluijmen

ik heb me reeds laten inschrijven

Vrijdag 24 februari 2023 16:51

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Directeur Dirk-Jan Wolfert van consumentenorganisatie de Vastelastenbond adviseert om juist nu over te stappen naar een vast energiecontract.

Persbericht: Dalende gasprijzen betekenen niet het einde van de energiecrisis

Vrijdag 10 februari 2023 14:13

‌Hoewel steeds meer energiebedrijven tariefverlagingen aankondigen, betekent dit niet het einde van de energiecrisis. De verwachting is dat de tarieven halverwege het jaar stijgen omdat Europa de...

Lees meer
Specialistisch inspecteur Jochen Smit van toezichthouder ACM hoopt dat de streefdatum van 1 april gehaald wordt zodat de overstapvergoeding verhoogd wordt waardoor de concurrentie in de energiemarkt aangewakkerd wordt.

ACM voert nieuwe regels in voor opzeggen energiecontracten

Vrijdag 10 februari 2023 09:00

Een hogere overstapvergoeding moet de concurrentie in de energiemarkt aanwakkeren. De deadline van de invoering van deze regels is 1 april. Het is echter maar de vraag of deze streefdatum gehaa...

Lees meer
Door op Warmetruiendag een extra warm kloffie te dragen en de verwarming lager te zetten, is het plan om 80 procent minder energie te verbruiken. Om deze bespaartrend door te zetten, geven we je nog wat meer bespaartips.

Wat doe jij op Warmetruiendag?

Vrijdag 10 februari 2023 08:09

‌Het is vandaag Warmetruiendag en dat gaat je niet in de koude kleren zitten! Het doel van deze dag is om energie te besparen. Door vandaag een extra warm kloffie te dragen en de verwarming lag...

Lees meer
De laatste tijd zoeken steeds meer energiebedrijven de media op door nieuwe contracten te beloven en tariefwijziging aan te kondigen en Vattenfall doet hier ook aan mee. In een groot interview in het Algemeen Dagblad zet het energiebedrijf

Charmeoffensief Vattenvall roept vooral vraagtekens op bij Vastelastenbond

Donderdag 09 februari 2023 11:21

‌De laatste tijd zoeken steeds meer energiebedrijven de media op door nieuwe contracten te beloven en tariefwijziging aan te kondigen en Vattenfall doet hier ook aan mee. In een groot interview...

Lees meer