Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Vastelastenbond slaat handen ineen met bewindvoerders

Woensdag 09 augustus 2023 10:11Frank van de Ven
Het bijstaan van bewindvoerders is een no-brainer voor directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond: “Mensen die onder bewind staan, hebben onze hulp het hardst nodig.

Het bijstaan van bewindvoerders is een no-brainer voor directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond: “Mensen die onder bewind staan, hebben onze hulp het hardst nodig.

De Vastelastenbond zoekt de samenwerking met bewindvoerders op om onder bewind gestelde mensen aan een goed energiecontract te helpen. Het zoeken naar een goed contract met goede, gunstige energietarieven kost veel tijd en moet zorgvuldig gebeuren. Om drukbezette bewindvoerders in deze zoektocht bij te staan, helpt de consumentenorganisatie uit Eindhoven hen, verduidelijkt directeur Dirk-Jan Wolfert: “Deze samenwerking past perfect in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarvoor we ons hard maken.”

Het bijstaan van bewindvoerders was een no-brainer voor Wolfert en zijn team: “Mensen die onder bewind staan, hebben onze hulp het hardst nodig. Het punt is dat deze mensen zelf geen financiële keuzes mogen maken, omdat ze onder bewind staan.”

Bewindvoerders zijn heel goed in het regelen van de inkomsten en uitgaven en om deze in balans te houden. “Helaas hebben zij vaak niet de tijd om energiecontracten met elkaar te vergelijken, waardoor een hoop cliënten die onder bewind staan, te veel voor hun vaste lasten betalen. Dat willen we voorkomen,” verduidelijkt Wolfert.


Oplossing voor bewindvoerders

Mensen die onder bewind staan, hebben het tijdens de energiecrisis extra moeilijk. “Energieleveranciers weerden klanten die onder bewind staan het liefst. Ze kregen naast hoge tarieven ook een borgsom voor de kiezen. Dat bedrag moest betaald worden als men klant wilde worden. Het wrange is dat mensen die onder bewind staan, dat geld niet hebben.”

Die borg is wat Wolfert betreft ook niet nodig, omdat de bewindvoerder ervoor zorgt dat de energierekening wordt betaald. De leverancier krijgt hoe dan ook betaald voor de geleverde energie. “We hebben een oplossing gevonden waarmee we de bewindvoerders en hun cliënten helpen. In samenwerking met energieleveranciers hebben we  scherpe tarieven voor deze kwetsbare groep kunnen regelen en is afgesproken dat er geen borg betaald hoeft te worden.”


Gratis voor bewindvoerders

Daarnaast neemt de Vastelastenbond contact op met de bewindvoerders wanneer een contract van hun cliënten afloopt. “We zetten hen dan tijdig over naar een nieuw en gunstig contract. Zo voorkomen we dat mensen onder bewind overgaan op een duurder variabel contract,” zegt de directeur.

Bewindvoerders die cliënten hebben met een energiecontract kunnen alle cliënten in één keer aanmelden bij de consumentenorganisatie. “Deze dienstverlening is uiteraard gratis voor bewindvoerders. Voor de uitvoering werkt de Vastelastenbond samen met een aantal energieleveranciers waar goede afspraken mee zijn gemaakt”, zegt Wolfert.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is erg belangrijk voor Wolfert en zijn team: “Samen met een aantal partners hebben we Budlr ontwikkeld. Dat is een platform dat kan worden ingezet door werkgevers, bewindvoerders en gemeenten. Hiermee kunnen we iemand die schulden heeft met slimme technologie binnen één uur verder helpen. Normaal gesproken duurt dit proces drie maanden. Deze samenwerking past perfect in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarvoor we ons hard maken.”

Als directeur van een consumentenorganisatie is Wolfert continu bezig om mensen te helpen bij het verlagen van hun vaste lasten. Wat de toekomst brengt, is nog niet duidelijk, maar dat het team van de Vastelastenbond openstaat om kwetsbare groepen in de samenleving bij te staan, staat buiten kijf stelt Wolfert: “We staan altijd open om mensen te helpen met onze expertise dus wie weet wat er nog op ons pad komt.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Eneco moet 2,4 miljoen euro terugbetalen, omdat dit bedrag ten onterechte was verdiend door een verzwegen typfout bij een beursorder. Een woordvoerder van het energiebedrijf laat weten dat het om een

Foutje bedankt! Eneco moet miljoenen terugbetalen door ‘typfout’

Donderdag 03 augustus 2023 16:52

‌Eneco moet 2,4 miljoen euro terugbetalen, omdat dit bedrag ten onterechte was verdiend door een verzwegen typfout bij een beursorder. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) onde...

Lees meer
Netbeheerder Alliander geeft aan dat er 3.300 klachten over de teruglevering van zonnestroom binnenkwamen dit jaar.

Netbeheerder Alliander overspoeld door klachtenregen over zonnestroom

Donderdag 03 augustus 2023 09:35

‌Naast bedrijven hebben ook consumenten last van een niet goed werkende energietransitie. Dat houdt in mensen hun opgewekte zonnestroom tijdelijk niet kunnen terugleveren aan het stroomnet. Net...

Lees meer
De interesse in lng ebt weg, maar de kans is groot dat dit verandert als de wintermaanden aanbreken.

Interesse in invoer lng gigantisch gekelderd

Woensdag 02 augustus 2023 09:26

‌De Europese invoer van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) is tot het laagste niveau sinds november 2021 gezakt. Vorig jaar steeg de gasimport nog enorm, omdat Rusland de gaskraan naar Europa stee...

Lees meer
Energieleveranciers zijn verplicht om consumenten en andere kleinverbruikers binnen zes weken na afloop van hun contract hun afrekening te sturen. Dat gebeurt nog te weinig.

Toezichthouder: 'Een derde van alle energiebedrijven stuurt afrekening te laat'

Maandag 31 juli 2023 15:47

‌Veel energiebedrijven gaan de fout in met het versturen van de eind- en jaarafrekening aan klanten stelt Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder meldt dat één op de drie ...

Lees meer