Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Eneco wil Welkom Energie overnemen

Dinsdag 19 oktober 2021 12:22Frank van de Ven
Eneco Energie heeft interesse in Welkom Energie

Eneco Energie heeft interesse in Welkom Energie

U‌pdate: 28-10-2021: Inmiddels is de leveringsvergunning van Welkom Energie ingetrokken. Dat betekent dat het contract van de 90.000 klanten wordt stopgezet. Tot 1 december 2021 geldt een overgangsperiode waarin zijn hun contract bij Eneco niet kunnen stoppen of opzeggen. Je kan het hele bericht hier lezen. 

Originele bericht:

Eneco Consumenten B.V., onderdeel van de Eneco groep, wil het klantenbestand van Welkom Energie B.V. overnemen. Beide bedrijven vroegen op 15 oktober 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming voor de overname. Voor de Vastelastenbond komt dit nieuws niet als een verrassing.

Op 1 oktober publiceerden we een blog waarin we de solvabiliteit van verschillende Nederlandse energieleveranciers onderzochten. In totaal kampten vier energieleveranciers met een negatieve solvabiliteit. Naast Welkom Energie gaat het om Fenor Energie, Gewoon Energie en VanHelder. Benieuwd wat je moet doen als een energieleverancier failliet gaat? In dit blog gaan we hier dieper op in.
 

Negatieve Solvabiliteit


Eneco Consumenten B.V. houdt zich bezig met de levering van gas en elektriciteit aan eindafnemers. De Eneco groep is internationaal actief in de productie van duurzame energie en levering van gas en elektriciteit aan zowel groot- als kleinverbruikers. Welkom Energie B.V. buigt zich over de levering van gas en elektriciteit aan kleinverbruikers. 

Andere kleine energieleveranciers en de huidige markt

We zien wel vaker dat kleinere leveranciers het moeilijk hebben in tijden van 'crisis'. Vaak zien de grotere energiemaatschappijen dan hun kans schoon om het portfolio uit te breiden door een kleinere energieleverancier toe te voegen aan de moederorganisatie. Dat is nu ook het geval. 
We sluiten ook niet uit dat er nog meerdere kleinere leveranciers de komende periode worden overgenomen. 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Henk

Zou jet niet verstandig zijn om de termijn van september terug te laten boeken en te verrekenen met de eindafrekening?

Dinsdag 02 november 2021 17:34

Jan

Mijn contract voor 1 jaar vast bij Welkom loopt af op 31 oktober. Toevallig dus. Ik ben in september bij Energiedirect een nieuw contract overeengekomen voor levering vanaf 1 november, ook weer voor een jaar vast. Hang ik nu toch nog aan die Eneco vast?wil ik dus echt NIET. Vandaag de welkomstmail gehad van Eneco, nee Eneco ik wil jullie niet!!
Alles wat je leest lijkt of je in die Eneco fuik terecht komt. Energiedirect zweert erbij dat ik op 1 november gewoon naar hun overga. Weet iemand hoe dit nou echt zit?

Vrijdag 29 oktober 2021 19:20

Pascal

Hi, een ander aspect is de 'vermindering energie belasting', het belasting voordeel wat via de eind afrekening verrekend zou worden. dat is dus niet gebeurt en lijkt ook niet te gaan gebeuren. Wordt dit belasting voordeel over 2021 a ruim 500 euro (!) nu door Eneco verrekend? Of heeft Welkom energie dit belasting voordeel niet afgedragen aan de fiscus maar ons het voordeel nog niet terug kunnen geven? Is dat geen belasting fraude? gaarne uw advies!

Vrijdag 29 oktober 2021 19:01

Peter

Als je geld tegoed hebt kun je de laatste automatische incasso terug laten boeken
Dat scheelt alweer

Als je moet betalen zou ik de welkomspremie gewoon in mindering brengen
Welkom energie heeft verzocht de vergunning in te trekken
Zij hebben dus contractbreuk gepleegd en niet wij als gebruiker

Vrijdag 29 oktober 2021 15:00

Phoenix

Of het jurdisch klopt dat onze contracten niet één op één zijn overgenomen, nog even terzijde: er is nu sprake van een contractbreuk.
30 dagen verplicht bij nieuwe leverancier Eneco móeten blijven, een nieuw contract waar we zelf niet voor getekend hebben (...mensenrechten....), dat snijdt mijns inziens weinig hout.
Als ikzelf een nieuw contract ergens afsluit heb ik daar 14 dagen wettelijke bedenktijd op.

Vrijdag 29 oktober 2021 13:45

Pascal

Op 15 oktober heeft Eneco bij de ACM goedkeuring aangevraagd voor overname (blijkbaar).

Dat is dus VOOR het failissement! In dat geval kun je alleen de combinatie 'klant en contract' overnemen en moet je dus het huidige contract eerbiedigen. Eneco kan de contracten niet opzeggen! Contracten kunnen alleen ontbonden worden door een failissement en daarvan was nog geen sprake op 15 november. Als na een failisement Eneco de klanten overneemt en serviced, kan dat tegen haar eigen tarieven.

Ik begrijp dat het servicen door derden (Eneco in dit geval) in de wet geregeld is om lever zekerheid te hebben voor consumenten.

Mijns inziens is het probleem dat deze overname al geregeld is VOOR het failissement. Gaarne uw reactie.

Donderdag 28 oktober 2021 16:12

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 16:45
Nou Pascal, daar zeg je me wat. Bedankt voor je interesse opmerking! Dit vergt enige juridische kennis. We nemen het in overweging om hier opvolging aan te geven. Ik kan hier dus nu niet direct een antwoord op geven.

Van Loon Algra

Krijg net bericht dat het contract ontbonden wordt, he vanaf 1 november bij Eneco zit en van Enevco een aanbod krijgt. Is zelfs sprake van dat je teveel betaalde bedragen niet terug krijgt. Ook de welkomstbonus niet. Dus waar baseren jullie je antwoorden op.... dit gaat veel geld kosten, dat dit zo maar mag! Schandalig!

Woensdag 27 oktober 2021 23:29

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:54
Dat er voor deze route is gekozen komt de klanten niet ten goede. Slechts een aantal dagen geleden (datum van dit bericht) werd er nog gecommuniceerd dat klanten - volgens de ACM -hier geen last van hebben. Inmiddels is het speelveld veranderd en krijgen de klanten een tijdelijk contract bij Eneco. Zie ook de laatste berichten op onze website.

J v.d.V

Mooie antwoorden,

half oktober is Eneco al met overname bezig en worden alle contracten volgens jullie overgenomen, nu 14 dagen later het tegenovergestelde. Bedankt voor de info

Woensdag 27 oktober 2021 22:02

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:49
Dit bericht is inderdaad van 19 oktober jl. Op 15 oktober heeft Eneco bij de ACM goedkeuring aangevraagd voor overname. Inmiddels is situatie gewijzigd. De leveringsvergunning van Welkom Energie is ingetrokken en dit heeft gevolgen voor de 90.000 klanten.

Martin

Geeft te denken nu Welkom Energie failliet is………komt Eneco goed uit, neemt alleen het klantenbestand over maar niet de contracten. Mag hopen dat dit allemaal goed uitgezocht gaat worden.

Woensdag 27 oktober 2021 21:29

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:51
Beste Martin,

Wij zetten daar ook wel onze vraagtekens bij. Enige rekensom van Eneco zal hier wellicht aan bijgedragen hebben. Zoals de situatie nu is worden de 90.000 klanten tijdelijk ondergebracht bij Eneco, zoals geldt bij een faillissement van energieleverancier.

Rene

Zojuist een mail ontvangen van Welkom Energie waarin staat dat het contract beeindigd wordt en dat er een nieuw contract met Eneco komt. Maar de prijzen zullen dan een stuk hoger zijn.
Dat er niets veranderd voor klanten van Welkom Energie, zoals in dit forum wordt gesteld, klopt dus niet.

Woensdag 27 oktober 2021 21:06

DeGroot

Ik heb een variabel contract .
Las vandaag dat Eneco op 29 oktober een mail stuurt over de precieze voorwaarden.
Kan dan oas op 1 december overstappen las ik.
Het is denk ik slimmer om een andere leverancier te zoeken ???

Woensdag 27 oktober 2021 19:20

Hageman

Zijn ze verplicht om als je een nog lopend jaarcontract hebt die over te nemen of heb je juridische gezien geen poot om op te staan als ze een veel duurder tarief gaan hanteren.

Woensdag 27 oktober 2021 18:58

Hilbolling

Ik lees op de site van Welkom Energie dat Eneco het overneemt en ons, als klant een voorstel doet.(officiël hoef ik pas volgend jaar over te tappen, hoe zit dat?) Niks dus overname van de voorwaarden...Over het terugbetalen van de te veel betaalde voorschotten worden nog geen uitspraken gedaan en de welkomsbonus ben ik kwijt omdat IK niet aan de voorwaarden kan voldoen...volgens mij klopt daar niks van en kunnen zij zich niet aan de voorwaarden houden. Ik wacht maar in spanning af en houd mn hart vast....

Woensdag 27 oktober 2021 17:45

Bos

Wij hebben een contract bij W. E. tot maart 2021, nu kregen wij een mail van W. E. dat wij een nieuw contract krijgen van eneco
Met de huidige e energie prijzen........
Kan dit zomaar???


Met vriendelijke groet Kees Bos.

Woensdag 27 oktober 2021 16:53

De vries

Ik heb in juni een nieuw co tract met vast tarief gekregen bij W.E. nu het overgenomen word door Eneco worden bestaande contracten en voorwaarden beëindigd. Er komt dan een nieuw contract op basis van de huidige , hogere energieprijzen. Mag dit zomaar? Ik had namelijk inderdaad verwacht dat ook mijn contract met afgesproken tarieven en voorwaarden zouden worden meegenomen.

Woensdag 27 oktober 2021 16:07

Erwin van der Graaf

Goedemiddag,
Net de mail gehad van Welkom Energie.
Er verandert zeker wel wat, wij krijgen een nieuw contract aangeboden van Eneco, tegen de huidige prijzen dus ± 80% hoger dan ik nu betaal.
Natuurlijk mag ik dan ook naar een ander (let wel na minimaal 1 maand bij Eneco) echter schiet je daar niks mee op.
De prijzen zijn niet in vergelijking met een contract van 3maanden geleden, je gaat overal gewoon 80% of meer meer betalen.
Nu kan ik dit financieel dragen maar ik denk heel veel mensen niet. Daarbij had ik mijn geld liever ergens anders aan uitgegeven dan aan iets wat ik goed had geregeld.


Woensdag 27 oktober 2021 15:34

Marja

Hierboven staat dat er niets veranderd voor klanten met een vast tarief bij WE. Vandaag lees ik dat eneco idd WE overneemt. We krijgen een nieuwe contract met de hogere prijs. Ik heb een vast contract tot mei 2022. Dus hoe zit het nu? Wel of geen hogere prijs omdat eneco hun overneemt.

Woensdag 27 oktober 2021 15:04

Pascal

Hallo, zojuist een mail gekregen dat Eneco idd de klanten van Welkom Energie overneemt. Ik citeer: “ Uw bestaande contracten en voorwaarden worden beëindigd. U krijgt van Eneco een nieuw contract op basis van de huidige, en dus waarschijnlijk hogere, energieprijzen. ”
Wat te doen als de tarieven idd hoger worden?

Woensdag 27 oktober 2021 14:14

Hennie

jullie geven foutieve info eneco gaat WEL de contracten van welkom aanpassen staat er in mijn e-mail!!!!!!!!!!!!!!!!

Woensdag 27 oktober 2021 14:05

Hennie

Ik zit officieel nog tot april 2022 bij welkom, nu neemt Eneco het contract over maar ik moet dan wel hun tarieven betalen daar heb ik geen trek in want dan zou ik van 90 euro per maand naar 200 euro per maand gaan. Mag men dit zomaar doen?

Woensdag 27 oktober 2021 14:03

Mirabella

Het lijkt niet om een normale overname te gaan? Hier speelt een (dreigend?)faillissement mee. Wat ik in o.a. het NRC lees is het dan maar de vraag is of je het teveel aan betaalde voorschotten terug krijgt?

Woensdag 27 oktober 2021 13:51

Bakker

Volgens Welkom Energie krijgen de clienten van hen een nieuw contract van Eneco, tegen hogere prijzen.

Woensdag 27 oktober 2021 13:39

Cees

Goedemiddag,

In de zowel de mail van Welkom energie als op de website van Eneco staat vermeld dat de leveringsverplichting wordt overgenomen, maar wel tegen nieuwe voorwaarden. Kortom, het contract wordt niet 1-op-1 overgenomen.

Dit staat erover te lezen bij Eneco:
Intrekking van de leveringsvergunning betekent dat bestaande contracten en voorwaarden worden beëindigd. Klanten krijgen wel hun eindafrekening van Welkom Energie.

Woensdag 27 oktober 2021 13:29

Pascal

Hi, vandaag per email bericht gehad dat Eneco het gaat overnemen en dat de huidige Welkom Energie contracten & tarieven NIET worden nagekomen! Volgens mij kan dat bij een 'overname' niet. Dat is contract breuk! Naar mijn inzicht is het voor Welkom Energie alleen maar mogelijk om van de contracten en tarieven af te komen bij een failissement! Maar daar gaat het hier blijkbaar niet over. Dit lijkt te gaan over een overname van klanten nog voor een eventueel failissement. gaarne uw reactie.

Woensdag 27 oktober 2021 13:16

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:42
Het speelveld is inmiddels veranderd. Welkom Energie is failliet. Eneco neemt tijdelijk de klanten over. Voor klanten van het failliete Welkom Energie geldt tot 1 december 2021 een overgangsperiode waarin zijn hun contract bij Eneco niet kunnen stoppen of opzeggen.

Mark Meij

Het is inmiddels duidelijk dat er wel degelijk iets veranderd voor klanten van Welkom Energie na overname door Eneco.

Eneco neemt alleen het klantenbestand over van WE, niet het bedrijf. De bestaande contracten bij WE worden dus beëindigd en je krijgt per 1 november automatisch een nieuw contract bij Eneco.
Ik mag hopen dat er voor de getroffen klanten nog een mogelijkheid is om over te stappen naar een andere partij en ze niet gedwongen worden voor een vaste periode tegen een (te) hoge prijs energie te moeten afnemen bij Eneco.

Welkom Energie is failliet. Ze zeggen nog een eindafrekening op te maken (door de curator?). Je kan er van uitgaan dat als je moet bijbetalen, je verplicht bent dat te doen. Mocht je nog geld tegoed hebben, dan kan je daar naar fluiten.

Woensdag 27 oktober 2021 12:18

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:40
Hi Mark, dat klopt. Het speelveld is inmiddels veranderd en we hebben te horen gekregen dat de vergunning van Welkom energie is ingetrokken. Eneco klanten krijgen een nieuw contract- hogere prijzen voor energie. Je kan het bericht lezen bij het laatste nieuws op onze website.

Annemieke

Wij zijn net overgestapt naar WE per as december, onze bedenktijd is net een paar dagen verlopen. Ne emtEneco dit contract over tegen de afgesproken tarieven? Zegt Eneco ook het contract met huidige levernacier op?

ik hoor het graag

Woensdag 27 oktober 2021 11:56

Metting

Heb contract bij Welkom verlengd met een jaar tot 1 sept. 2022.Doe voorlopig niets, gewoon afwachten.

Woensdag 27 oktober 2021 11:49

Klaassen

Wat is de oorzaak dat de energie prijzen ineens omhoog moeten? Belasting?

Woensdag 27 oktober 2021 11:42

Ingrid

Goededag ik ben nu ruim 2 jaar klant bij Welkom Energie, nu worden ze overgenomen door Eneco. Ik betaal 60 euro in de maand, zij hadden mijn maandbedrag op 30 euro ingeschat, ik zie dit als een spaarpotje. Nu lees ik dat als ik geld terug zou krijgen dat ik dit waarschijnlijk kwijt ben. Ik leef van bijstand, dus ik baal hier enorm van.Wat gaat er nu gebeuren dan? Mvg I.Kok

Woensdag 27 oktober 2021 11:39

Johan

Beste, Vastelastenbond. Welkom energie stelt nu dat alle contracten worden ontbonden en dat alle klanten een nieuw (zeer waarschijnlijk duurder) contract krijgen aangeboden door Eneco. Verder is men niet duidelijk voor de overschotten die betaald zijn in de afgelopen termijnbedragen, hier zegt men 1 november meer duidelijkheid over te geven. Zoals u dus hierboven stelt dat er contractueel niks wijzigd, alleen de leverancier blijkt dus niet correct te zijn. Mag dit zomaar?

Woensdag 27 oktober 2021 10:58

Nico Bijveld

Mijn contract ging in op 26 oktober.
Ik neem aan dat dit gewoon doorgaat en Eneco dit dan eventueel overneemt.

Woensdag 27 oktober 2021 10:10

Dommering

Bij de Energie-Liberalisering zijn mi onvoldoende regels opgesteld die betrekking hebben op deze situatie.
Raar b.v. dat een private partij de solvabiliteit moet onderzoeken. En er zouden regels moeten gelden, vergelijkbaar met die voor pensioenfondsen mbt tot de solvabiliteit e.d. .
Aan faillissementen in Energieland hebben we niets, dat is onder meer een bedreiging voor het systeem.

Of heb ik iets gemist?

Woensdag 27 oktober 2021 08:50

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:38
Beste Dommering,

Daar zijn wij het helemaal mee eens. Bij de opstart van een nieuw energiebedrijf ligt hier een uiterst serieuze taak voor onder andere de ACM om hier goed te kijken naar de financiële situatie van een leverancier in combinatie met het inkoopbeleid.

harry Duerinck

Ik heb een driejarig gas contract bij welkom energie vanaf 27 dec 2020 dus ik heb de kaarsen branden dat eneco alles incl contracten overneemt !
Wanneer verwachten jullie een mededeling over deze overname ?

Wat mij verder verbaast als econoom is het feit dat ACM klakkeloos zonder nadere voorwaarden toestemming geeft aan partijen om op deze markt te opereren.
Ik had minstens verwacht dat die deelnemende bedrijven verplicht waren om lange termijn contracten met klanten ook te dekken door termijn contacten te sluiten op de gas termijnmarkt [kennelijk heeft ACM hier zitten slapen]
Vermoedelijk zijn ze daardoor aansprakelijk voor de schade die
dit teweeg heeft gebracht bij de burgers

Woensdag 27 oktober 2021 00:01

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:37
Beste Harry, Het speelveld is inmiddels veranderd en we hebben te horen gekregen dat Eneco klanten van Welkom Energie een nieuw contract- met hogere prijzen voor energie - aanbiedt. Klanten kunnen volgens de laatste berichten pas vanaf 1 december een nieuwe leverancier kiezen.

Het verbaast ons ook zeer zeker dat de ACM geen constante leveringszekerheid controle uitvoert. Dit gebeurd jaarlijks, maar niet circulair. Ook wordt er bij het opstarten van een energiebedrijf niet voldoende gekeken naar de financiële situatie en het inkoopbeleid. Dat zou ons inziens zeker moeten veranderen.

De Heus

Heb een contract van dgb tot 2025 wat moet ik doen?
Werd gebeld door United Costumers dat ze voor mij wel een nieuw contract konden regelen bij engie maar bij dgb heb ik vast contract tot 2025.
Hun argument was dat dgb failliet zeker failliet gaat enz.

Wat is wijsheid??

Dinsdag 26 oktober 2021 21:59

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 29 oktober 2021 12:10
DGB pas zijn tarieven aan. Klanten hebben dus nu de kans om kosteloos (zonder boete) over te stappen naar een andere energieleverancier. Deze tarieven zullen ook hoger liggen. We adviseren om voor een jaar te kiezen, zodat je volgend jaar tussentijds weer kan overstappen en een overstap boete beperkt houdt.

Daniels

In januari loopt mijn contract af , wat moet ik nu doen ?

Dinsdag 26 oktober 2021 20:11

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:32
Je zal aanbieding van Eneco even moeten afwachten. Vanaf 1 december kun je een nieuwe leverancier kiezen.

Dinnessen

Ik begin nu na al die reacties , toch n beetje te twijfelen:we zouden als nieuw lid n bonus van € 300,- krijgen bij n eenjarig contract buiten de teruggaaf van electrich omdat we 12 zonnepanelen hebben, moet ik nu met recht gaan twijfelen of wordt er toch aan de afspraak gehouden.

Dinsdag 26 oktober 2021 20:01

Plas

ik probeer in te schrijven voor de nieuwsbrieven maar krijg de boodschap e-mal adres niet geldig terwijl ik dit bericht krijg op dezelfde email adres

Dinsdag 26 oktober 2021 19:21

Johanna

Mijn contract liep op 1-10-2021 af. De eindafrekening zou 22-10 plaatsvinden. Nog geen teruggave ontvingen. Is mijn teruggave in gevaar nu?

Dinsdag 26 oktober 2021 12:21

Maikel

@Willeke. Hier hetzelfde. Ik wacht redelijk met spanning af.

Maandag 25 oktober 2021 19:20

Reactie Vastelastenbond:

Dinsdag 26 oktober 2021 10:29
Hai Maikel,

Normaal gesproken wordt er bij een overname dezelfde voorwaarden en contracten overgenomen. Je kan er ook voor kiezen om zelf een andere leverancier te kiezen. Dan wordt de teruglevering bij Welkom ook verrekend op de jaarnota/eindnota. Let dan wel goed op bij het kiezen van een nieuwe leverancier of hun voorwaarden en prijzen.

Voor nu zou ik adviseren het even af te wachten.

Willeke

Zijn wij ook benieuwd naar. We verwachten honderden euro’s retour ivm teruglevering van onze zonnepanelen. Zijn we dit kwijt?

Maandag 25 oktober 2021 13:40

Marja

Als eneco " welkom energie" idd over kan nemen wat gebeurt er dan met de klanten van W.E. houden zij dan het bestaande contract? Tegen dezelfde afgesproken prijzen?
Graag een reactie

Zaterdag 23 oktober 2021 19:42

Reactie Vastelastenbond:

Dinsdag 26 oktober 2021 10:32
Eneco houdt bij een overname de contracten van Welkom Energie. Alle afspraken over jouw producten en tarieven inclusief de leveringsvoorwaarden blijven ongewijzigd van kracht volgens het voor jou geldende energiecontract. Als je toch over wilt stappen naar een andere leverancier, dan gelden in dat geval de gebruikelijke voorwaarden, dus de eventueel in jouw energiecontract genoemde opzegboete en opzegtermijn.

Er verandert niets voor jou, behalve de naam van de energieleverancier. Eneco zal, als het zover is ook iedereen netjes een bericht sturen.

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:30
Beste Marja, Het speelveld is inmiddels veranderd en we hebben te horen gekregen dat Eneco klanten van Welkom Energie een nieuw contract- hogere prijzen voor energie - aanbiedt. Ook is het niet zeker dat klanten hun geld terugkrijgen van Welkom Energie, als je te veel vooruit hebben betaald. Dat kun je ook lezen in het artikel; wat gebeurt er als je energieleverancier failliet gaat.

Tineke

Gaat er iets voor een klant van Welkom Energie veranderen wanneer Eneco WE overneemt.

Vrijdag 22 oktober 2021 14:57

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 oktober 2021 15:24
Hallo Tineke, In een eerder bericht zag het er naar uit dat Eneco alle contracten van Welkom Energie zal overnemen. Echter omdat er nu sprake is van een faillissement en dat de ACM de leveringsvergunning heeft ingetrokken is de situatie gewijzigd en Heeft Eneco besloten om de contracten van Welkom open te breken. Het laatste bericht vind je bij het actuele nieuws.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Energieleveranciers weren klanten om de leveringszekerheid voor bestaande klanten te kunnen waarborgen

Energieleveranciers nemen geen nieuwe klanten meer aan

Vrijdag 08 oktober 2021 16:10

‌Energieleveranciers weren klanten om leveringszekerheid te waarborgen. Momenteel is er sprake van een omgekeerde wereld in de energiebranche. Zoals de Vastelastenbond al eerder voorspelde, komt ...

Lees meer
Deze unieke situatie is in het 17,5 jarig bestaan van de Vastelastenbond nog niet voorgekomen.

Deze energieleveranciers kampen met solvabiliteitsproblemen

Vrijdag 01 oktober 2021 06:26

Laatste Update 5-10-2021 12.57 uur Stijgende energietarieven zorgen voor problemen bij energieleveranciers met weinig financiële buffers. Vooral kleine energiemaatschappijen hebben het moeilijk. De...

Lees meer
De gasprijst stijgt. Hoe speel je daar het beste op in? Deze FAQ geeft antwoord!

De gasprijzen stijgen: kies je voor een ‘duur’ jaarcontract of ‘stabiel’ meerjarencontract?

Maandag 27 september 2021 12:16

‌ De Nederlandse gasvoorraad is behoorlijk laag en door deze schaarste krijgen we met prijsstijgingen te maken. Zo gaat de belasting op aardgas vanaf 1 januari 2022 met twee eurocent per kubieke...

Lees meer
Energieleverancier failliet? Hoe weet je dat en wat moet je doen als je energieleverancier failliet gaat?

Energieleverancier failliet?

Woensdag 29 september 2021 10:55

‌Er gebeurt veel in de energiemarkt. De Vastelastenbond ontvangt veel vragen over mogelijke faillissementen van energieleveranciers. Hoe weet je of jouw energieleverancier failliet kan gaan? En ...

Lees meer