Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Europese gasprijzen op hoogste niveau sinds februari

Vrijdag 13 oktober 2023 16:38Frank van de Ven
Nu het zo rommelt in de energiemarkt, is het volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond verstandig om juist nu over te stappen van een variabel naar een vast energiecontract. Voorkom dat je uit angst voor een hoge energiereke

Nu het zo rommelt in de energiemarkt, is het volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond verstandig om juist nu over te stappen van een variabel naar een vast energiecontract. Voorkom dat je uit angst voor een hoge energiereke

De prijzen op de Europese aardgasmarkt stijgen in rap tempo. Op vrijdag 13 oktober waren de prijzen voor termijncontracten op de Amsterdamse beurs gestegen tot het hoogste niveau sinds februari van dit jaar.
 
Sinds het begin van de week steeg de gasprijs met zo'n 45 procent naar ruim 56 euro per megawattuur. De oorlog in Israël zorgde voor deze gigantische stijging, omdat een belangrijk gasveld in de regio door het Amerikaanse energieconcern Chevron stilgelegd werd.
 
De oplopende prijzen hebben ook te maken met de tijdelijke sluiting van een pijpleiding tussen Finland en Estland. Er is een lek ontdekt en het vermoeden is dat deze beschadiging opzettelijk is veroorzaakt. Daarnaast was er sprake van een staking in de Australische aardgasindustrie. Tel daar de weersvoorspellingen met lagere temperaturen bij op en het is duidelijk dat er het een en ander gaande is in de energiemarkt.
 

Stap nu over

Ondanks alle bovengenoemde factoren ligt de prijs van Europees aardgas nog steeds ruim onder het niveau dat werd bereikt aan het begin van de Russische oorlog tegen Oekraïne. Moskou besloot toen zijn gasleveringen aan Europa aanzienlijk te verlagen.

Nu het zo rommelt in de energiemarkt, is het volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond verstandig om juist nu over te stappen van een variabel naar een vast energiecontract: “Met vaste contracten beschermen consumenten zich tegen de onzekerheid van de winterperiode. De energiemarkt gedraagt zich nog steeds ontzettend volatiel. Het is verstandig om in deze onzekere markt te kiezen voor zekerheid.”


Laat je ontzorgen

Het beste energiecontract zoeken, is een tijdrovend karwei. Om je op weg te helpen, kun je deze stappen volgen. Zo scoor je het beste energiecontract uit de markt. Als je geen zin hebt in al dat uitzoekwerk kun je er ook voor kiezen om een abonnement op Energie Vanzelf Geregeld af te sluiten.

Lees ons gratis Whitepaper om meer te weten te komen over deze service waarbij jij ervaren experts voor jou het beste energiecontract laat uitzoeken!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Zolang er geen controle op deurverkoop zit, blijven louche verkopers met misleidende praatjes energiecontracten aansmeren. Dat geldt ook voor telefonische verkoop.

Deurverkoop energiecontracten voorlopig niet aan banden

Donderdag 12 oktober 2023 11:51

‌Het is volgens Europese wetgeving niet mogelijk om de deurverkoop van energiecontracten te verbieden. Ook telefonische verkoop kan niet zomaar gestopt worden, liet demissionair minister Rob Je...

Lees meer
Zorg ervoor dat je voor de winter een vast contract hebt nu de gasprijs weer oploopt.

Onzekerheid energiemarkt katalysator voor overstap van variabel naar vast contract

Woensdag 11 oktober 2023 10:41

‌ De Europese gasprijs liep afgelopen dinsdag op door onrust in Israël en kwam uit op het hoogste niveau in vier maanden. De dag ervoor steeg de gasprijs al door de strijd tussen Israël en...

Lees meer
Afgelopen zondag ontdekte de Finse beheerder van het gassysteem Gasgrid en Elering een ongebruikelijke daling in de druk in een pijplijn tussen Finland en Estland.

Europese gasprijs schiet omhoog na mogelijke lek in gaspijplijn Oostzee

Maandag 09 oktober 2023 12:09

‌De gasprijs in Europa steeg deze maandag door een mogelijk lek in een gaspijplijn in de Oostzee. Deze ochtend was de gasprijs 4,6 procent hoger, waardoor je meer dan 40 euro per megawattuur ga...

Lees meer
De Vastelastenbond staat voor eerlijke communicatie en daarom bellen we altijd met een 040 nummer. Als je geen telefoontje uit Eindhoven krijgt, maar wel te horen krijgt dat je door de Vastelastenbond gebeld wordt, heb je met oplichters te

Pas op en trap niet in gladde verkooptrucs van energieaanbieders

Donderdag 05 oktober 2023 10:05

‌‌‌‌Eerder dit jaar waarschuwde toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) al voor telefoontjes van opdringerige energieaanbieders die gebruikmaken van valse namen. De...

Lees meer