Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Gasunie gaat landelijk waterstofnetwerk aanleggen en beheren

Donderdag 30 juni 2022 09:29Frank van de Ven
Gasunie investeert tot 2030 tussen de drie en vier miljard euro in de ontwikkeling van waterstoftechnologie en -netwerken.

Gasunie investeert tot 2030 tussen de drie en vier miljard euro in de ontwikkeling van waterstoftechnologie en -netwerken.

Gasunie maakt zich sterk voor duurzame energiesystemen en legt een landelijk transportnetwerk voor waterstof aan. Het transport, de opslag en de import van de waterstof worden ook door het staatsbedrijf geregeld. Er volgt ook verder onderzoek of er een waterstofnet op zee moet komen.

Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie maakte woensdag 29 juni de plannen bekend waarin een  grote rol voor Gasunie is weggelegd. Het kabinet heeft 750 miljoen euro gereserveerd voor de realisatie van deze plannen.
 

 
Gasunie investeert tot 2030 tussen de drie en vier miljard euro in de ontwikkeling van waterstoftechnologie en -netwerken. "Het is goed om te investeren in waterstof, want zo hebben we in de toekomst meer schone energie van eigen bodem", verduidelijkt topman Han Fennema van Gasunie.
 

 

Duurzame brandstof

De komende jaren wordt een waterstofnetwerk aangelegd tussen de zeehavens met de grote industriële clusters en opslaglocaties. Er wordt ook gewerkt aan een verbinding met Duitsland en België. Dan gaat het onder meer om de regio Hamburg en het Ruhrgebied.
 

 
Ongeveer 85 procent van het landelijke netwerk bestaat uit aardgasleidingen die worden hergebruikt zodat er minder graafwerkzaamheden nodig zijn. Waterstof is een duurzame brandstof die de CO2-uitstoot terugdringt. De industrie in Nederland is volgens Gasunie momenteel verantwoordelijk voor circa een kwart van de nationale CO2-uitstoot.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De Vastelastenbond adviseert consumenten om de overspannen markt van zonnepanelen even te negeren en juist nu voor woningisolatie te kiezen. Je voorkomt wachtrijen.

PERSBERICHT: Vastelastenbond: ‘Zomer 2022: Woningisolatie, slimmere verduurzaming dan zonnepanelen’

Dinsdag 28 juni 2022 07:04

De energiecrisis zal flink verergeren per 1 juli aanstaande want dan maken energieleveranciers hun nieuwe, veel hogere tarieven bekend. De overheid stimuleert woningverduurzaming met btw-verlagi...

Lees meer
De Vastelastenbond helpt consumenten bij hun zoektocht naar besparingsmogelijkheden. Zo is woningisolatie een mooie manier om op je energierekening te besparen.

Podcast gaat dieper in op huidige situatie energiemarkt

Zaterdag 25 juni 2022 16:37

‌ ‌ De energiemarkt verkeert in een diepe crisis en voorlopig lijkt het einde nog lang niet in zicht. Directeur Dirk-Jan Wolfert ziet geen verbetering op korte termijn laat hij in de tie...

Lees meer
De btw op aardgas, elektriciteit en stadsverwarming wordt tussen 1 juli 2022 en 31 december 2022 tijdelijk verlaagd. Energieleveranciers moeten duidelijk kunnen uitleggen hoe zij de btw-verlaging in deze periode verrekenen.

ACM vraagt energieleveranciers om transparantie over btw-verlaging

Donderdag 23 juni 2022 11:30

‌ Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dat energieleveranciers consumenten duidelijk uitleggen hoe ze de tijdelijke verlaging van de belasting op aardgas, elektriciteit ...

Lees meer
Om de hoge inkoopprijzen op te vangen, voeren energiebedrijven steeds vaker tariefwijzigingen door. Dit blijkt uit onderzoek van de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Energiemonitor 2022: Helft Nederlandse huishoudens heeft variabel contract

Woensdag 22 juni 2022 13:44

‌ ‌ De helft van de Nederlanders heeft een variabel energiecontract en zoals het er nu naar uitziet blijft dat voorlopig ook zo. Er zijn weinig tot geen vaste contracten beschikbaar. Dit...

Lees meer