Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Gaswinning Noordzee levert zes miljard kuub op

Donderdag 24 maart 2022 07:47Frank van de Ven
Meer gas halen uit het grote Groningenveld is problematisch terwijl gaswinning uit kleine velden in de Noordzee kansrijk lijkt te zijn.

Meer gas halen uit het grote Groningenveld is problematisch terwijl gaswinning uit kleine velden in de Noordzee kansrijk lijkt te zijn.

Door de oorlog in de Oekraïne en onze afhankelijkheid van Russisch gas – waar we vanaf willen –  is de behoefte aan eigen gaswinning versterkt. De mogelijkheden worden verkend. Meer gas halen uit het grote Groningenveld is problematisch terwijl gaswinning uit kleine velden in de Noordzee kansrijk lijkt te zijn. De plannen krijgen vorm en op korte termijn is de kans groot dat er ongeveer zes miljard kuub aan extra gas gewonnen kan worden bij deze kleinere velden.

Het halen van gas uit het Groningenveld is niet wenselijk in verband met de veiligheid stelt Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Volgens de toezichthouder zijn te weinig woningen in dit gebied versterkt. Duizenden huizen hebben met instortingsgevaar te maken, mocht er een (zware) aardbeving plaatsvinden. Wanneer er naar gas geboord wordt, is die kans sterk aanwezig. Vandaar dat deze optie liever niet door het kabinet wordt ingezet.
 

Fabriek later af

De gaswinning in Groningen ligt al lange tijd onder vuur en het proces wordt wegens de risico’s afgebouwd, maar loopt nu vertraging op. De reden voor deze vertraging is te wijten aan een stikstoffabriek in Zuidbroek die buitenlands gas geschikt moet maken voor Nederlandse verwarmingsketels en kooktoestellen. Deze fabriek is later af dan gepland.


Gasproductie opschroeven door boorplatformen in Noordzee

Groningen hing wekenlang een verdubbeling van het toegestane productieniveau boven het hoofd. Het doel was om de productie dit jaar op te schroeven van 3,9 naar 7,6 miljard kubieke meter. Dankzij de zachte winter hoefde het productieniveau niet opgeschroefd te worden. Ook de keuzes van het kabinet speelde hierbij een rol. Door meer te investeren in gaswinning uit de Noordzee denken gasproducenten meer gas uit kleine velden te kunnen halen.
 

Besparen energierekening door isoleren en tegemoetkoming overheid

Er wordt momenteel veel gedaan om de rekening voor de consumenten laag te houden. Zo kunnen huishoudens met een kleine beurs aanspraak maken op een hogere tegemoetkoming.  Ook kunnen consumenten besparen op hun energierekening door hun woning te isoleren. Door zonnepanelen te plaatsen, kun je zelf energie opwekken.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Woningverduurzaming is een complexe zaak, want waar begin je en wegen de kosten op tegen de opbrengsten?

Voordelig je woning verduurzamen? Zo begin je!

Woensdag 23 maart 2022 08:44

‌Nu de energietarieven door het dak gaan en het eind van de energiecrisis nog lang niet in zicht is, klinkt woningverduurzaming steeds aantrekkelijker! Maar waar begin je, wat zijn de kosten en...

Lees meer
Huishoudens met een financiële buffer kunnen de mogelijkheden van woningverduurzaming verkennen.

Grote steden willen energierekening minima verlichten met 1.000 euro

Woensdag 16 maart 2022 10:12

‌Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen dat minima meer gecompenseerd worden voor hun energierekening. De overheid wil gezinnen die het niet breed hebben tegemoet komen met 200 euro. ...

Lees meer
De energiemarkt verkeert in crisis nu Oekraïne door Rusland is binnengevallen. De energietarieven  gaan opnieuw door het dak.

Vastelastenbond geeft update over energiecrisis

Vrijdag 04 maart 2022 08:20

‌De ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne hebben grote gevolgen voor de energiemarkt en de gasprijs in het bijzonder. Op de toonaangevende beurs van Amsterdam steeg de prijs 60 procent ...

Lees meer
De energiemarkt is volop in beweging en de tarieven gaan door het dak. De crisis in de Oekraïne zet de situatie nog meer op scherp.

PERSBERICHT: Beste oplossing energiecrisis zo snel mogelijk overstappen naar eenjarig energiecontract

Donderdag 24 februari 2022 11:51

‌Het grensconflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert en dat heeft gigantische gevolgen voor Nederlandse huishoudens. Wanneer de Europese Unie sancties aan Rusland oplegt, brengt dat de gaslev...

Lees meer