Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Gemiddelde woonlasten blijven stijgen

Zaterdag 18 maart 2017 13:21Margot Boesveld

 

In 2016 stegen de gemiddelde woonlasten voor de Nederlandse huishoudens. Zo gaat 37 procent van het inkomen op aan woonlasten. Middeninkomens hebben het lastiger dan mensen met een minimuminkomen. De inkomens gaan wel omhoog, maar de vaste lasten drukken ook steeds sterker op de portemonnee. Met name vaste lasten en zorgkosten zijn sterk gestegen.

Bij huishoudens met een hoofdkostwinner jonger dan 25 jaar zijn de bestedingen groter dan het inkomen. Het gaat vooral om zelfstandig wonende studenten, die het gat tussen hun inkomen en bestedingen doorgaans aanvullen met een studielening. De hoogste maandelijkse kosten zijn de zorgkosten en de huisvesting, water en energie

 

 

Ook opvallend is dat procentueel gezien jongeren in de leeftijd tot 25 jaar veel geld spenderen aan telefoonapparatuur en telefoondiensten. Meer dan € 1100,- (5,3%) gaat er jaarlijks op aan communicatiediensten, telefonie, audio en fotoapparatuur.  

Naarmate de hoofdkostwinner ouder is, geven huishoudens meer uit aan huisvesting, water en energie. Onder 65- tot 75-jarigen bedragen de kosten voor huisvesting, water en energie ongeveer €11.000 op jaarbasis. Dit is in verhouding tot het besteedbaar inkomen een flinke hap uit de maandelijkse inkomsten, namelijk ruim 34 procent.

 

 

 

Bestaansrecht Vastelastenbond

De Vastelastenbond strijd al sinds 2004 voor lagere woonlasten. Anno 2017 blijkt de Vastelastenbond nog steeds van toegevoegde waarde. Vaste lasten kunnen namelijk makkelijk lager. 

Kosten voor stroom en gas zijn de hoogte kostenpost en hebben daardoor het grootste effect. Daarbij is het goed om te kijken naar de wensen betreft energieleverancier. Voor veel mensen staat groene energie hoog op het lijstje. En elk jaar overstappen naar een andere leverancier met de Switch Service kan ook een oplossing zijn. Veel ouderen kiezen er bewust voor om een langere tijd bij een energieleverancier te blijven vanwege het gemak. Ook hier biedt Vereniging de Vastelastenbond oplossingen voor. Namelijk energiecontracten met een langere periode, maar wel met vaste lage tarieven. Niet alleen op energiekosten valt veel te besparen. Door eens goed internetcontract en verzekeringen onder de loep te nemen, maar ook door zelf maatregelen treffen, zoals led verlichting, radiatorfolie etc.

 

Slim omgaan met vaste lasten

Energie besparen doe je zo!

Onderhoud van uw woning 

Zo bespaart u geld - 13 bespaartips

 

 

 

 

 

Dit artikel is samengesteld door Vereniging de Vastelastenbond op basis van gegevens van Nibud en CBS. U kunt geen rechten ontlenen aan gepubliceerde cijfers. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over