Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Huishoudens kunnen in 2024 ‘sneller hulp’ van het energiefonds verwachten

Woensdag 06 december 2023 15:30Frank van de Ven
Dit jaar deden 50.000 huishoudens een beroep op het noodfonds. Zij kregen bij elkaar 43,7 miljoen euro uitgekeerd. Voor volgend jaar is een bedrag van 60 miljoen euro beschikbaar.

Dit jaar deden 50.000 huishoudens een beroep op het noodfonds. Zij kregen bij elkaar 43,7 miljoen euro uitgekeerd. Voor volgend jaar is een bedrag van 60 miljoen euro beschikbaar.

Huishoudens komen volgend jaar eerder in aanmerking voor steun vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie dan in 2023. Een aanvraag doen, wordt namelijk vereenvoudigd en het noodfonds belooft die ook sneller te behandelen. Dat meldt demissionair minister Carola Schouten (Armoedebeleid) aan de Tweede Kamer.
 
Huishoudens met een bruto-inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum, konden dit jaar hulp krijgen bij het betalen van de energierekening als daar minstens 10 procent van hun inkomen aan op ging. Dat wordt volgend jaar 8 procent. Voor gezinnen tot twee keer het sociaal minimum wordt de grens verlaagd van 13 naar 10 procent.
 
Dit jaar deden 50.000 huishoudens een beroep op het noodfonds. Zij kregen bij elkaar 43,7 miljoen euro uitgekeerd. Voor volgend jaar is een bedrag van 60 miljoen euro beschikbaar. Daarvan neemt het Rijk 40 miljoen voor zijn rekening en de energiebedrijven 20 miljoen. Het noodfonds betaalt het deel van de energierekening boven de 8 dan wel 10 procent van het bruto-inkomen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Per 2024 verdwijnt het prijsplafond en worden consumenten niet meer beschermd tegen stijgende energietarieven. Twee grote energieleveranciers hebben variabele tarieven die boven het prijsplafond uitkomen, aangekondigd.

Persbericht: Variabele energietarieven 2024 boven prijsplafond, vaste energiecontracten juist goedkoper

Donderdag 07 december 2023 06:18

‌De voor 2024 aangekondigde variabele tarieven van Vattenfall en Eneco voor klanten met een variabel energiecontract liggen boven het prijsplafond. Het gastarief van beide energieleveranciers kom...

Lees meer
Om de weggevallen Russische gasleveringen op te vangen, importeert Europa nu veel lng uit met name de Verenigde Staten en Qatar. Dankzij die fors toegenomen leveringen zijn de voorraden voor de winterperiode goed gevuld en daalde de gasprij

Topman energieconcern Uniper: ‘Europa snakt naar meer lng’

Vrijdag 01 december 2023 09:07

‌Europa heeft behoefte aan meer vloeibaar gemaakt aardgas (lng), omdat de energiemarkt nog steeds niet is ingericht op het wegvallen van Russisch gas. De oorlog in Oekraïne heeft voor grote ui...

Lees meer
Voorkom dat je salaris voor je ogen verdampt door een oplopende energierekening met deze handige bespaartips!

Vier bespaartips om je te wapenen tegen het einde van het prijsplafond

Woensdag 29 november 2023 16:09

‌De kachel mag weer aan, maar dat levert voor sommige huishoudens veel stress op. Zeker nu de eerste aangekondigde variabele tarieven voor 2024 een hogere energierekening voorspellen. Per 2024 ...

Lees meer
Terwijl de variabele tarieven per januari stijgen, dalen de tarieven van vaste energiecontracten. Hierdoor kan een overstap consumenten een besparing van wel 578 euro opleveren.

Persbericht: Verschil tussen variabele en vaste energierekening loopt in de honderden euro’s

Woensdag 29 november 2023 23:54

Terwijl de variabele tarieven per januari stijgen, dalen de tarieven van vaste energiecontracten. Hierdoor kan een overstap consumenten een besparing van wel 578 euro opleveren. Het prijsplafond...

Lees meer