Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Topman energieconcern Uniper: ‘Europa snakt naar meer lng’

Vrijdag 01 december 2023 09:07Frank van de Ven
Om de weggevallen Russische gasleveringen op te vangen, importeert Europa nu veel lng uit met name de Verenigde Staten en Qatar. Dankzij die fors toegenomen leveringen zijn de voorraden voor de winterperiode goed gevuld en daalde de gasprij

Om de weggevallen Russische gasleveringen op te vangen, importeert Europa nu veel lng uit met name de Verenigde Staten en Qatar. Dankzij die fors toegenomen leveringen zijn de voorraden voor de winterperiode goed gevuld en daalde de gasprij

Europa heeft behoefte aan meer vloeibaar gemaakt aardgas (lng), omdat de energiemarkt nog steeds niet is ingericht op het wegvallen van Russisch gas. De oorlog in Oekraïne heeft voor grote uitdagingen op energiegebied gezorgd. Topman Michael Lewis van het Duitse energieconcern Uniper uitte zijn zorgen in een interview met persbureau Bloomberg.
 
Om de weggevallen Russische gasleveringen op te vangen, importeert Europa nu veel lng uit met name de Verenigde Staten en Qatar. Dankzij die fors toegenomen leveringen zijn de voorraden voor de winterperiode goed gevuld en daalde de gasprijs hard.

Ook is het Europese gasverbruik verminderd door besparingen van huishoudens en bedrijven. Volgens Lewis is het gevaar voor tekorten niet geweken en is er dus nog steeds krapte op de gasmarkten. Om die krapte op te vangen, zijn "significant" grotere lng-volumes nodig.


Miljardenverlies 

Vorig jaar leed Uniper een miljardenverlies omdat het Russische staatsgasbedrijf Gazprom langlopende leveringscontracten niet meer nakwam. Daardoor moest Uniper, dat ook in Nederland elektriciteitscentrales heeft, tegen de extreem hoge actuele marktprijzen gas inkopen.

Berlijn schoot met 34,5 miljard euro aan staatssteun te hulp om een domino-effect van omvallende energiebedrijven te voorkomen. Volgens Lewis verkeert Uniper inmiddels in een veel sterkere financiële positie dan een jaar geleden.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Voorkom dat je salaris voor je ogen verdampt door een oplopende energierekening met deze handige bespaartips!

Vier bespaartips om je te wapenen tegen het einde van het prijsplafond

Woensdag 29 november 2023 16:09

‌De kachel mag weer aan, maar dat levert voor sommige huishoudens veel stress op. Zeker nu de eerste aangekondigde variabele tarieven voor 2024 een hogere energierekening voorspellen. Per 2024 ...

Lees meer
Terwijl de variabele tarieven per januari stijgen, dalen de tarieven van vaste energiecontracten. Hierdoor kan een overstap consumenten een besparing van wel 578 euro opleveren.

Persbericht: Verschil tussen variabele en vaste energierekening loopt in de honderden euro’s

Woensdag 29 november 2023 23:54

Terwijl de variabele tarieven per januari stijgen, dalen de tarieven van vaste energiecontracten. Hierdoor kan een overstap consumenten een besparing van wel 578 euro opleveren. Het prijsplafond...

Lees meer
“Het loont om je een jaartje vast te zetten

Hoe houd je jouw energierekeningen in balans als alles duurder wordt?

Dinsdag 28 november 2023 16:35

‌Per 2024 eindigt het prijsplafond en verdwijnt de overheidssteun, waardoor de variabele energietarieven van ten minste één energieleverancier al boven het plafond uitkomt. De verwachting is da...

Lees meer
Komend jaar verdwijnt het prijsplafond. Die zorgde er in 2023 voor dat huishoudens tot een bepaald verbruik nooit meer dan 40 eurocent voor stroom en 1,45 euro voor gas betalen.

Essent en Vattenfall verhogen variabele tarieven per 2024 door belastingen

Maandag 27 november 2023 09:13

‌Energiebedrijven Essent en Vattenfall verhogen per 2024 hun variabele tarieven. De prijsstijging wordt volgens het duo veroorzaakt door “extra belastingen” en “netbeheerkoste...

Lees meer