Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Hoge energierekening stimulans woningverduurzaming via hypotheek

Maandag 09 mei 2022 08:15Frank van de Ven
Het afgelopen half jaar zag de Vastelastenbond de energiemarkt in een diepe crisis belanden.

Het afgelopen half jaar zag de Vastelastenbond de energiemarkt in een diepe crisis belanden.

Woningverduurzaming wordt voor steeds meer huishoudens een stuk interessanter wegens de explosief gestegen gastarieven. Het verduurzamen van huizen gebeurt vaker via de hypotheek. Bij circa dertig procent van de kredieten voor de aankoop van een huis met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) was een deel van het bedrag bestemd voor energiebesparende maatregelen.

Vorig jaar was dat percentage nog 21 procent. Volgens de NHG is er al jaren een stijgende lijn te zien. Door de hoge energietarieven is die lijn nog verder gestegen. In 2018 leende slechts acht procent van alle huizenkopers met een NHG-hypotheek geld voor woningverduurzaming.

Bij NHG-hypotheken die alleen voor verbouwingen zijn afgesloten, steeg het aandeel financieringen voor verduurzaming in het eerste kwartaal naar ruim 55 procent. Een jaar eerder was dat nog geen 37 procent. Het is ook mogelijk om hypotheekadvies via de Vastelastenbond aan te vragen. Sinds kort werkt de consumentenorganisatie met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen. De mogelijkheden van woningverduurzaming kunnen in een adviesgesprek verkend worden.


Energiecrisis


Het afgelopen half jaar zag de Vastelastenbond de energiemarkt in een diepe crisis belanden. Energietarieven schieten de hoogte in en op het moment van schrijven zijn zes energiebedrijven failliet gegaan. Door je woning te isoleren of van zonnepanelen te voorzien, kun je de energiekosten drukken.

Weet je niet waar je moet beginnen met het verduurzamen van je huis dan kun je Duurzaamheidscheck inzetten. Een adviseur neemt je woning onder de loep en kijkt welke energiebesparende maatregel op korte termijn het meest effect heeft voor jouw specifieke situatie.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Hypotheekadvies hoeft niet complex, stoffig en ingewikkeld te zijn.

Hypotheekadvies anno 2022: van stoffig naar gezellig

Donderdag 05 mei 2022 08:41

‌Ergens over schrijven, is wat anders dan iets zelf ervaren merkte redacteur Frank van de Ven. Na talloze blogs over hypotheekadvies te hebben getypt, besloot hij om zelf de hulp van Buurtmanne...

Lees meer
Afgelopen dinsdag publiceerde de Vastelastenbond een onderzoek waaruit bleek dat er grote prijsverschillen waren tussen de variabele gastarieven van verschillende energieleveranciers.

Energie-update: FAQ naar aanleiding onderzoek variabele tarieven

Donderdag 28 april 2022 15:46

Afgelopen dinsdag publiceerde de Vastelastenbond een onderzoek waaruit bleek dat er grote prijsverschillen waren tussen de variabele gastarieven van verschillende energieleveranciers. Op jaarbasis ko...

Lees meer

Podcast over steengoede samenwerking consumentenorganisatie en Leukhuisje.nl

Donderdag 28 april 2022 10:19

‌Sinds deze maand is de samenwerking tussen de Vastelastenbond en Leukhuisje.nl een feit. Door de handen ineen te slaan zetten beide partijen een nóg grotere stap op het vlak van totaalontzorgin...

Lees meer
Leukhuisje.nl helpt consumenten bij de aankoop en verkoop van woningen.

Samenwerking waar je op kunt bouwen: Vastelastenbond en Leukhuisje.nl

Maandag 25 april 2022 08:15

‌De Vastelastenbond is een samenwerkingsverband aangegaan met Leukhuisje.nl dat onderdeel uitmaakt van TaxatiePro. Dankzij deze samenwerking worden consumenten begeleid bij de aankoop en verkoop ...

Lees meer