Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Hypotheekadvies anno 2022: van stoffig naar gezellig

Donderdag 05 mei 2022 08:41Frank van de Ven
Hypotheekadvies hoeft niet complex, stoffig en ingewikkeld te zijn.

Hypotheekadvies hoeft niet complex, stoffig en ingewikkeld te zijn.

Ergens over schrijven, is wat anders dan iets zelf ervaren merkte redacteur Frank van de Ven. Na talloze blogs over hypotheekadvies te hebben getypt, besloot hij om zelf de hulp van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen in te schakelen. Met een vrij uitgebreid wensenpakket en een beperkt budget benieuwde het hem wat de Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen voor hem en zijn gezin konden betekenen. Na het invullen van een formulier op de website en het maken van een afspraak stond financieel adviseur Edwin van der Burgt op de stoep. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn!
 
Sinds kort biedt de Vastelastenbond ook hypotheekadvies aan. De hypotheek is voor veel mensen toch wel dé grootste vaste last. Door de samenwerking met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen aan te gaan, biedt de consumentenorganisatie ook op dit vlak de kans op lastenverlaging.
 
Frank woont met zijn vrouw Anoek en peuterzoon Logan in een hoekwoning in Mierlo. Op het wensenlijstje van het gezin staat het vervangen van het dak. Dat is al een behoorlijk kostenplaatje maar er zit nog een extra uitdaging aan. “Onze woning heeft een dak van asbest”, stelt de redacteur. “Dat was ons een doorn in het oog en we zaten er flink mee in onze maag. Zonnepanelen plaatsen, was niet mogelijk vanwege deze materiaalsoort. Dat vonden we ontzettend jammer omdat we graag duurzame energie wilden opwekken. Wat nu?”

Sinds kort biedt de Vastelastenbond hypotheekadvies aan. Dat advies kwam voor Frank op een goed moment. “Toen we via het Customer Care Team van de Vastelastenbond hoorden dat het mogelijk was om een nieuw dak én zonnepanelen te financieren via een hypotheekverstrekker belden we met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen. Anoek en ik waren sceptisch omdat we niet hadden verwacht deze kostenpost te kunnen uitvoeren zonder daarvoor krom te liggen. Deze werkzaamheden zouden vast een hoop geld kosten en we hadden allebei geen zin om onze hypotheek zo te verhogen dat we geen leuke dingen meer konden doen.”


Praktische tips zonnepanelen

De kritische houding en scepsis van Frank en Anoek veranderde gaandeweg tijdens het gesprek met Edwin. Er bleek veel meer mogelijk dan gedacht! Door de hypotheek aan te passen, kon het dak opgeknapt worden én zonnepanelen geplaatst worden zonder dat dit maandelijks grote financiële gevolgen zou hebben. “Dat hadden we dus niet verwacht”, verduidelijkt Frank. “Wat we zo prettig vonden, was dat er actief werd meegedacht en dat er praktische tips gegeven werden. Bijvoorbeeld over de zonnepanelen. Edwin legde uit waarom je beter in een keer meerdere panelen kon plaatsen, zodat je later niet in de problemen komt omdat je aantal panelen te summier hebt ingeschat.”

Gaandeweg werd het wensenlijstje van Frank en Anoek steeds groter toen bleek dat er een bepaald bedrag in een bouwdepot gestopt kon worden. “Onze badkamer was aan vervanging toe en we wilden ook een rolluik plaatsen bij de vide. Dat had niet zoveel prioriteit maar de badkamer opknappen was een meer dan welkome optie. Edwin nam onze inkomsten onder de loep en onderzocht onze huidige hypotheek en onderzocht de mogelijkheden. Hij hield daarbij rekening met onze wensen. Wat ook erg prettig was, was dat hij zijn berekeningen van de kosten vrij ruim nam. Daardoor kom je niet voor verrassingen te staan en zet je jezelf niet financieel klem.”


No nonsens aanpak

Het gesprek verliep heel prettig en laagdrempelig stelt Frank: “Wat direct opvalt, is de no nonsens aanpak van  Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen. Er komt geen stijf persoon in een maatpak binnen, maar iemand die echt je buurman kan zijn. Edwin stelde ons direct op ons gemak en verduidelijkte alles wanneer we vragen hadden. Het gesprek was laagdrempelig en prettig. Er werd echt de tijd voor je genomen en Edwin gaf meerdere malen aan dat je vragen altijd welkom zijn. En we hadden vragen genoeg dus dat was heel fijn!”

Vragen die gaandeweg ontstonden, hadden te maken met de uitbreiding van het wensenpakket. “Toen we hoorden wat we konden opnemen voor een bouwdepot, ontstonden een hoop nieuwe ideeën. Ideeën die eerst diep in ons achterhoofd zaten, wegens geen financiële middelen maar die nu ineens werkelijkheid konden worden”, verduidelijkt Frank.


Wensenpakket

Er werden verschillende scenario’s doorgenomen. “Wat zou het kosten als we onze hypotheek zouden aanpassen om naast zonnepalen ook dakisolatie en de verbouwing van onze badkamer zouden meenemen? En is er nog wat ruimte over voor de plaatsing van een rolluik op onze vide? De vereiste was dat het nog betaalbaar moest zijn qua maandlasten. Ons steeds groter wordende wensenpakket werd geduldig meegenomen door Edwin en na afloop hadden we een helder beeld van de mogelijkheden.”

Na de uitleg van Edwin volgt nog een rapport dat twee dagen na de afspraak toegestuurd wordt. In dit rapport staan ook de vervolgstappen uitgelegd, zodat je weer wat je te wachten staat. “Wat ook ontzettend prettig is, is dat het adviesgesprek gratis was en dat er uitgebreid de tijd voor werd genomen. Op twee koppen koffie na heeft het ons niks gekost”, vertelt Frank met een lach.


Vervolgstappen

De eerste stap (het vrijblijvende adviesgesprek) is afgerond. In een volgend blog lees je hoe het proces verder gaat. Hieronder staan de vervolgstappen.
  • Klanten denken na over het gesprek. Tussentijds is er vaak contact per mail, app of telefonisch over vragen.
  • Bij akkoord op het voorstel volgt een vervolggesprek waarin de hypotheekaanvraag verder wordt opgepakt en een keuze gemaakt worden.
  • Er wordt een offerteaanvraag ingediend bij de bank
  • Documenten worden verzameld en zodra alle documenten compleet zijn, wordt de aanvraag beoordeeld.
  • Na de beoordeling volgt de definitieve offerte.
  • Er wordt een vervolggesprek gepland om de offerte door te nemen en bij akkoord te tekenen.
  • Stukken worden naar de notaris verzonden en het is nu wachten op de passeerafspraak bij de notaris.
     
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Afgelopen dinsdag publiceerde de Vastelastenbond een onderzoek waaruit bleek dat er grote prijsverschillen waren tussen de variabele gastarieven van verschillende energieleveranciers.

Energie-update: FAQ naar aanleiding onderzoek variabele tarieven

Donderdag 28 april 2022 15:46

Afgelopen dinsdag publiceerde de Vastelastenbond een onderzoek waaruit bleek dat er grote prijsverschillen waren tussen de variabele gastarieven van verschillende energieleveranciers. Op jaarbasis ko...

Lees meer

Podcast over steengoede samenwerking consumentenorganisatie en Leukhuisje.nl

Donderdag 28 april 2022 10:19

‌Sinds deze maand is de samenwerking tussen de Vastelastenbond en Leukhuisje.nl een feit. Door de handen ineen te slaan zetten beide partijen een nóg grotere stap op het vlak van totaalontzorgin...

Lees meer
Leukhuisje.nl helpt consumenten bij de aankoop en verkoop van woningen.

Samenwerking waar je op kunt bouwen: Vastelastenbond en Leukhuisje.nl

Maandag 25 april 2022 08:15

‌De Vastelastenbond is een samenwerkingsverband aangegaan met Leukhuisje.nl dat onderdeel uitmaakt van TaxatiePro. Dankzij deze samenwerking worden consumenten begeleid bij de aankoop en verkoop ...

Lees meer
Samenwerking TaxatiePro en Vastelastenbond moet kersverse woningbezitters volledig ontzorgen.

Samenwerking TaxatiePro en Vastelastenbond staat als een huis

Vrijdag 22 april 2022 08:30

De Vastelastenbond heeft de handen ineen geslagen met TaxatiePro met als doel om mensen die volop met hun verhuizing bezig zijn te ontzorgen. Als je bezig bent om alles rond te krijgen om je nieuwe ...

Lees meer