Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Meer consumenten stappen over van energieleverancier

Zaterdag 09 januari 2016 09:45Margot Boesveld

 

Het aantal consumenten en bedrijven dat overstapt van energieleverancier blijft stijgen. Afgelopen jaar werd een recordaantal van 2,3 miljoen overstapverzoeken verwerkt. Een stijging van ruim 15 procent ten opzichte van een jaar eerder, stelt branchevereniging Energie-Nederland vrijdag 8 januari. Het betekende het vijfde jaar op rij dat er meer werd gewisseld. Ten opzichte van 2010 was de groei 85 procent. Volgens Energie-Nederland laten de cijfers zien dat de drempel om van leverancier te wisselen laag is en de consument zijn weg weet te vinden op de energiemarkt.

 Overstappen energieleverancier

Volgens de branchevereniging Energie-Nederland tonen de cijfers aan dat de drempel om van leverancier te wisselen laag is en dat de consument zijn weg weet te vinden op de energiemarkt. Er valt ook heel wat te kiezen, benadrukt de organisatie. Prijsvergelijkingswebsites vergemakkelijken daarbij het vergelijken en overstappen. Vanaf 1 juli 2015 is het volgens de branchevereniging eenvoudiger geworden om aanbiedingen van energieleveranciers te vergelijken als alle energieleveranciers hun producten aanbieden volgens 'Aanbod op Maat', dat samen met toezichthouder ACM werd ontwikkeld.

Vereniging de Vastelastenbond zet zich al jaren in om meer duidelijkheid voor de consument te verkrijgen in de energiemarkt. Langzamerhand worden er regels opgesteld waardoor het voor de consument beter wordt. Echter zijn er nog veel leveranciers een ogenschijnlijk 'goed' aanbod hebben, maar die middels aangescherpte voorwaarden minder voordelig blijken te zijn dan in eerste instantie gedacht. Zo werd er onlangs in de mediamarkt nog een contract van Essent aangeboden, waarbij mensen via de voorwaarden afzien van de wettelijke bedenktijd en ook de Essent zeker dalen en Klant Blijven Loont van Nuon zijn door hogere tarieven minder voordelig dan gedacht.

Elk jaar automatisch overstappen

Vereniging de Vastelastenbond heeft een dienst ontwikkeld dat er voor zorgt dat u elk jaar automatisch het beste energiecontract heeft. Zo kunt u makkelijk overstappen en weet u zeker dat u een voordelig contract zonder addertjes heeft. 

 

Gerelateerde artikelen: 

Energiebedrijven vaag over kosten cadeaus'bij abonnement

Overwinning: Consument krijgt bedenktijd bij energiecontract in winkel

Valkuilen en tip in de energiemarkt

 

 

Bron artikel: NU.nl en Energie-Nederland

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over