Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Dichtdraaien Russische gaskraan stort Europa in crisis

Dinsdag 03 mei 2022 16:45Frank van de Ven
Door zelf gas te winnen in gasvelden in eigen land zou de afhankelijkheid van Russisch gas terugnemen.

Door zelf gas te winnen in gasvelden in eigen land zou de afhankelijkheid van Russisch gas terugnemen.

Als de Russische president Poetin besluit om de gaskraan dicht te draaien, stort dat Europa in een ingrijpende energiecrisis. De tarieven voor stroom en gas zullen nóg verder de hoogte inschieten. Recentelijk stopte Rusland de levering van gas aan Polen en Bulgarije omdat deze landen niet in de Russische munteenheid betalen. Mochten meer landen volgen, zou dat grote problemen opleveren voor heel Europa.

Energie-expert bij HCSS Jilles van den Beukel deelde zijn visie bij het programma ‘Sven Op 1’: “Polen en Bulgarije zijn te overzien, dat is ongeveer acht procent van de gasexport van Gazprom. Als Poetin de gaskraan ook dichtdraait voor echt grote gasafnemers zoals Duitsland en Italië kan het héél erg krap worden.”

Het grootste doemscenario is wanneer de Russische gasexport naar Europa helemaal zou wegvallen. “Dan hebben we echt een probleem, met veel hogere prijzen dan we nu zien. En we zien al deze hele winter lang heel erg hoge prijzen. En toch ook een mogelijk tekort in bepaalde sectoren”, verduidelijkt de expert.


Gronings gas

Door zelf gas te winnen in gasvelden in eigen land zou de afhankelijkheid van Russisch gas terugnemen. Gaswinning uit Groningen zou interessant worden wanneer Rusland dwarsligt. “Maar je ziet tot dit moment dat het kabinet daar totaal geen zin in heeft. Het is zo’n groot politiek hoofdpijndossier dat dit het laatste is wat ze willen”, zegt Van den Beukel.

De Vastelastenbond merkt het afgelopen half jaar dat het ontzettend rommelt in de energiemarkt. De tarieven zijn explosief gestegen en er lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Gelukkig zijn er manieren om op je energierekening te besparen. Recent onderzoek van de consumentenorganisatie wees uit dat er ook grote verschillen zijn op het gebied van variabele tarieven. Op jaarbasis kun je tot wel 1.500 euro besparen door energieleveranciers te vergelijken.

Woningverduurzaming

Een andere manier om je energierekening te verlagen, is door voor woningverduurzaming te kiezen. Energiebesparende maatregelen kunnen de gaskosten drukken. Het kabinet ziet dit ook in en stimuleert verduurzaming aan huizen. In 2023 wil het kabinet de btw op zonnepalen afschaffen.

Denk je erover na om je woning te verduurzamen maar weet je niet waar je moet beginnen? Wellicht is de Duurzaamheidscheck een mooie optie. Een adviseur neemt je woning onder de loep en wijst je na afloop van deze huisinspectie op verduurzamingsmogelijkheden. Na afloop van de Duurzaamheidscheck ontvang je een vrijblijvende offerte.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De Vastelastenbond onderzocht de variabele gastarieven van zeventien energieaanbieders en schrok van de immense verschillen tussen verschillende leveranciers.

PERSBERICHT: Verschil tussen duurste en goedkoopste gascontract ruim 1.500 euro

Dinsdag 26 april 2022 08:43

‌ De Vastelastenbond onderzocht de variabele gastarieven van zeventien energieleveranciers en ontdekte grote verschillen die kunnen oplopen tot wel 1.500 euro op jaarbasis. Voor het duurste ...

Lees meer
De energiecrisis is nog steeds in volle gang. Er zijn  weinig tot geen aanbiedingen beschikbaar en het lijkt er vooralsnog niet op dat er op korte termijn verbetering mogelijk is.

Denen willen meer gas uit Noordzee onttrekken

Dinsdag 19 april 2022 16:31

‌ Denemarken wil niet langer afhankelijk zijn van geïmporteerd gas uit Rusland en gaat daarom meer gas halen uit velden uit de Noordzee. De Denen gelden als de grootste producent van olie e...

Lees meer
In de zevende aflevering van ‘Onderaan De Streep’ geeft directeur Dirk-Jan Wolfert zijn visie op de energiemarkt.

Podcast: Wat kun je doen om je voor te bereiden op de aanhoudende energiecrisis?

Maandag 11 april 2022 08:10

‌ De energiecrisis is in volle gang en de oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat er voorlopig nog geen einde aan komt. Ondertussen leven mensen met een variabel contract in grote onzekerheid o...

Lees meer
Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzocht de tarieven van vergunninghoudende warmteleveranciers.

Warmteleveranciers blijven achttien procent onder maximale variabele tarief

Woensdag 30 maart 2022 15:34

‌ Warmteleveranciers verhoogden hun tarieven voor 2022 flink maar zijn bleven gemiddeld wel achttien procent onder het maximale variabele tarief. Autoriteit Consument & Markt (ACM) onder...

Lees meer