Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Dit zijn de voordelen van spouwmuurisolatie

Dinsdag 05 oktober 2021 10:11Frank van de Ven
Spouwmuurisolatie verlaagt de energierekening. In dit artikel lees je wat deze techniek inhoudt en wat het oplevert.

Spouwmuurisolatie verlaagt de energierekening. In dit artikel lees je wat deze techniek inhoudt en wat het oplevert.

Met de winter en hoge gasprijzen in het vooruitzicht loont het de moeite om over isoleren na te denken. Woningisolatie verlaagt de energierekening en vermindert warmtelekken. Met de implementatie van spouwmuurisolatie kun je tot wel dertig procent op je energierekening besparen. Vooral voor huiseigenaren van woningen met een bouwjaar tussen 1982 en 2000 is het isoleren van de spouwmuren zeer interessant.

Woningen tussen 1982 en 2000 hebben vaak al isolatie in de spouwmuur, maar vaak is deze verzakt of niet dik genoeg. Mocht dat het geval zijn, dan is Centrafoam een  goede oplossing. Onze partner Isolatie Centraal gebruikt die materiaalsoort om de bestaande spouwmuurisolatie te verbeteren. Ook woningen die met dampopen verf behandeld zijn, komen voor spouwmuurisolatie in aanmerking.

De investering die je moet doen voor spouwmuurisolatie verdien je binnen ongeveer vier jaar terug. Als je nadenkt over de aanschaf van een warmtepomp, is deze isolatievorm sowieso aan te raden. Zonder goede isolatie werkt zo’n systeem niet naar behoren en verbruik je alsnog meer energie dan gehoopt.


Drukte voor zijn


Mocht je erover nadenken om de spouwmuren te isoleren, dan is het verstandig om deze plannen zo snel mogelijk uit te voeren. De meeste mensen denken juist in oktober na over isolatie. Juist als het kouder wordt, staat isoleren weer op het netvlies. Wees de drukte voor en maak direct een afspraak met een goede isolatiepartner.

Vaak denken mensen ten onrechte dat de meest warmte via het dak verloren gaat. Er verdwijnt inderdaad warme lucht via het dak, maar het merendeel van de hitte verdwijnt via de muren van de woonkamer. De living is de ruimte waar de meeste warmte verloren gaat. Omdat de woonkamer over het algemeen de grootste verwarmde ruimte is (niet veel mensen verwarmen de hele dag de eerste verdieping of de zolder) en de wanden en de muren vaak de zwakke plekken zijn, gaat juist via de woonkamer en de (spouw)muren de meeste warmte verloren.


Gratis adviesgesprek


Een groot voordeel van spouwmuurisolatie is dat het snel uit te voeren is. Vaak is het binnen één dag te realiseren. Als de isolatie eenmaal een feit is, blijft je woning lekker koel in de zomer. In de koude maanden blijft de warmte juist lekker lang hangen. Benieuwd of deze isolatievorm wat voor jou is? Neem direct contact op met een expert en ontdek of jij op je gasrekening kunt besparen. Een adviesgesprek is vrijblijvend en gratis.
 
Deel dit artikel
Vastelasten besparen met isolatie Vastelasten besparen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Isolatie

Isoleren helpt om de energierekening te verlagen. Welke methode is daarvoor het meest geschikt? Isolatie Centraal adviseert.

Ontdek welke isolatievorm het beste is voor jouw situatie

Dinsdag 05 oktober 2021 10:12

‌ Er zijn verschillende isolatiemethodes. Door het grote aanbod kan het verwarrend worden om een keuze te maken. Hoe weet je welke isolatietechniek het beste bij jouw woonsituatie past? De V...

Lees meer
Deze 7 vragen over isolatie worden vaak gesteld aan de Vastelastenbond. Deze FAQ geeft je meer duidelijkheid over isoleren.

Dit zijn de 7 meest gestelde vragen over isolatie

Vrijdag 01 oktober 2021 09:38

‌ Nu de gasprijzen astronomisch hoog zijn, is het verstandig om juist nu over isoleren na te denken. Zo zorg je ervoor dat je energieverbruik daalt en dat scheelt in de portemonnee. De Vastelast...

Lees meer
Dirk-Jan van de Vastelastenbond koos ervoor om te isoleren en zonnepanelen te plaatsen. In dit artikel deelt hij zijn bevindingen en besparingen.

Verduurzamingsverhaal Dirk-Jan deel 3: waar staat hij na een jaar?

Woensdag 22 september 2021 08:39

‌ Ongeveer een jaar geleden besloot Dirk-Jan Wolfert om zijn woning te verduurzamen. De oprichter van de Vastelastenbond koos ervoor om zonnepanelen te plaatsen en zijn huis te isoleren. Er kwam...

Lees meer
Het na-isoleren van je woning brengt kosten, maar ook voordelen met zich mee.

De voor- en nadelen van isoleren. Waar moet je op letten?

Dinsdag 14 september 2021 08:10

Isoleren is hot! Zeker met de gunstige subsidies en de stijgende gaskosten (zeker het afgelopen jaar ging de gasrekening flink omhoog) is het isoleren van woningen een effectieve en duu...

Lees meer