Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Waarom je juist nu voor isolatie moet kiezen

Woensdag 15 juni 2022 10:04Frank van de Ven
Wees er snel bij als je wilt isoleren. Als het kouder wordt, stromen de aanvragen binnen en hebben isolatiebedrijven het razend druk.

Wees er snel bij als je wilt isoleren. Als het kouder wordt, stromen de aanvragen binnen en hebben isolatiebedrijven het razend druk.

Als je er in de winter warmpjes bij wilt zitten, is het nu tijd om voor isolatie te kiezen! Voorkom dat je in een wachtrij belandt en schakel direct de hulp in van een isolatie-expert. Als het kouder wordt, stromen de aanvragen binnen en hebben isolatiebedrijven het razend druk. Het is volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond verstandig om nu alvast te isoleren: “Zo kun je jouw energierekening in de wintermaanden verlagen.”

Isolatiebedrijven hebben het nu nog relatief rustig, stelt Wolfert: “De situatie verandert wanneer het kouder wordt en steeds meer huishoudens besluiten hun woning op te laten knappen. Zeker nu er sprake is van een energiecrisis is, wordt het steeds interessanter om je woning te verduurzamen. Isolatie is vaak de eerste stap naar woningverduurzaming.”

Wanneer je er bijvoorbeeld over nadenkt om een warmtepomp te plaatsen, is het zaak dat je woning goed geïsoleerd is. “Het heeft weinig zin om een dure installatie aan te schaffen als blijkt dat je huis warmte verliest omdat er bijvoorbeeld geen spouwmuur- of vloerisolatie aanwezig is”, verduidelijkt Wolfert. “Als je er bijvoorbeeld voor kiest om vloerisolatie te plaatsen, verhoog je direct het wooncomfort. De ondergrond voelt warmer aan.”


Voorkom wachtrijen en begin nu met isoleren

Ook vanuit de overheid wordt woningisolatie gestimuleerd. “Sinds januari dit jaar kunnen woningbezitters onder voorwaarden dertig procent subsidie krijgen als zij hun koophuis isoleren. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen zij een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en de plaatsing van dubbelglas, HR glas of triple glas. De subsidie geldt alleen bij twee of meerdere maatregelen. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld de aanschaf van een warmtepomp, of zonneboiler. Aansluiting op het warmtenet valt ook onder deze maatregelen.”
 

 
Wolfert adviseert consumenten om juist nu isolatiebedrijven aan te schrijven: “Veel mensen besluiten pas om te isoleren als het kouder wordt. Dan ben je eigenlijk al te laat. Je energierekening loopt al op omdat je verwarming overuren maakt. Wanneer je ervoor zorgt dat je woning voor de koudere periode al ingericht is op besparing zit je goed. Je voorkomt dat je energierekening verder oploopt en je voorkomt in een lange wachtrij te belanden.”


Specialistische isolatievormen

De Vastelastenbond werkt samen met Isolatie Centraal. Deze partij is gespecialiseerd in verschillende technieken op het gebied van isolatie. Zo behoort het specialistische na-na-isolatie ook tot hun expertisegebieden. “Het is voor ons ontzettend belangrijk om met partijen samen te werken die onze visie delen. Wij staan als consumentenorganisatie voor lastenverlichting. Isolatie hoort daar ook bij omdat je daarmee je energierekening kunt verlagen”, besluit de directeur van de Vastelastenbond.
Deel dit artikel
Vastelasten besparen met isolatie Vastelasten besparen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Isolatie

Energiebesparende maatregelen kunnen je energierekening drukken. Veel huishoudens hebben er geen geld voor of betwijfelen de meerwaarde ervan.

Twintig procent woningeigenaren geen geld voor verduurzaming

Donderdag 10 februari 2022 13:31

‌Eén op de vijf huiseigenaren kan woningverduurzaming niet financieren. Er is onvoldoende spaargeld en lenen is geen optie blijkt uit onderzoek. Woningeigenaren die hun huis wél kunnen verduu...

Lees meer
De hoge gasprijzen zorgen voor een stagnatie van de verduurzaming van huurwoningen.

Verduurzaming woningcorporaties door hoge gasprijzen op laag pitje

Maandag 25 oktober 2021 14:53

‌ Nu de gasprijzen torenhoog zijn, kiezen veel woningcorporaties ervoor om hun onderhouds- en verduurzamingsplannen niet te versnellen. Er is volgens Aedes simpelweg geen geld voor. De landelijk...

Lees meer
Isolatie is een slimme manier om op je energierekening te besparen, maar niet elke methode is geschikt voor elk huis.

Wat zegt het bouwjaar over de isolatie van je woning?

Vrijdag 29 oktober 2021 08:00

‌Met de stijgende gasprijzen in het vooruitzicht, is woningisolatie een aantrekkelijk idee. Zeker nu er subsidie op wordt gegeven als je er een tweede isolerende maatregel bij toepast. Allemaal...

Lees meer
Belasting op elektra wordt verlaagd om huishoudens tegemoet te komen.

Kabinet compenseert hoge energierekening

Vrijdag 15 oktober 2021 12:39

‌Het kabinet komt huishoudens tegemoet op de hoge energierekening. De energiebelasting en heffingskorting worden aangepast, zodat huishoudens volgend jaar minder betalen voor hun energiere...

Lees meer