“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Overlijdensrisicoverzekering bespreekbaar maken, moet doodgewoon worden

Woensdag 21 september 2022 05:15Frank van de Ven
De Vastelastenbond heeft sinds dit jaar een overlijdensrisicoverzekering in het assortiment. Directeur Dirk-Jan Wolfert is er trots op dat hij deze verzekering kan aanbieden

De Vastelastenbond heeft sinds dit jaar een overlijdensrisicoverzekering in het assortiment. Directeur Dirk-Jan Wolfert is er trots op dat hij deze verzekering kan aanbieden

‌Praten over de dood is voor veel mensen een moeilijk onderwerp omdat je niet graag met je eigen sterfelijkheid – of die van je dierbaren – geconfronteerd wilt worden. Toch is het juist ontzettend belangrijk om dit thema bespreekbaar te maken. Je wilt jouw nabestaanden namelijk niet met een hoop rompslomp achterlaten, mocht je onverhoopt overlijden. Door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, bescherm je jouw naasten tegen schulden en gun je hen de tijd om te rouwen.

De Vastelastenbond heeft sinds dit jaar een overlijdensrisicoverzekering in het assortiment. Directeur Dirk-Jan Wolfert is er trots op dat hij deze verzekering kan aanbieden: "De overlijdensrisicoverzekering is heel belangrijk, omdat je een hoop ellende kunt voorkomen door deze verzekering af te sluiten. Voor stellen waarvan de hypotheek of huurovereenkomst afhankelijk is van twee inkomens is deze verzekering zelfs noodzakelijk te noemen. Wanneer na overlijden één inkomen wegvalt, kunnen direct financiële problemen ontstaan.”

Mocht jij of je partner overlijden, dan zorgt deze verzekering ervoor dat de overgebleven partner (en eventuele kinderen) in zijn of haar woning kan blijven wonen. Deze verzekering zorgt ervoor dat de weduwe of weduwnaar de tijd krijgt om te rouwen in plaats van halsoverkop te moeten verhuizen. Ook wordt schuldenopbouw voorkomen, omdat je de hypotheek niet meer kunt betalen. “De verzekeraar keert namelijk een bedrag uit dat groot genoeg is om een gedeelte van de hypotheek af te kunnen lossen. Met dit bedrag kan de nabestaande in de woning blijven."


Verzekering met lage kosten

Bij het uitkeren van een groot bedrag denk je misschien al snel aan een dure verzekering maar niets is minder waar stelt Wolfert: “Omdat je deze verzekering voor tientallen jaren afsluit, zijn de kosten laag. Ook is de levensverwachting van mensen in de loop der jaren alleen maar groter geworden. Deze verzekering is dan ook niet duur te noemen. Voor enkele tientjes per maand kun je veel narigheid voorkomen."

In tegenstelling tot veel andere verzekeringen - denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering - is de overlijdensrisicoverzekering in de loop der jaren alleen maar goedkoper geworden. En deze trend zet zich voort dus blijft het interessant om deze verzekering te controleren en een mogelijke overstap te overwegen. “Om de paar jaar loont het de moeite om je overlijdensrisicoverzekering onder de loep te nemen. De afgelopen jaren zijn de tarieven voor deze verzekering flink gedaald, omdat er meer concurrentie op deze markt is gekomen. Door over te stappen, kun je honderden euro’s per jaar besparen”, verduidelijkt de directeur.   


Besparingskansen overlijdensrisicoverzekering

In theorie zou je tussenpersoon je moeten informeren over je besparingsmogelijkheden. In de praktijk gebeurt dit niet blijkt uit de klachtenregen die klachteninstituut Kifid ontving. “Het instituut kreeg honderden klachten van consumenten die door hun financieel adviseur niet op de hoogte waren gebracht van deze bespaarmogelijkheden. Dat vinden wij kwalijk en daarom zitten wij er wel bovenop voor onze klanten. Als zij kunnen besparen op hun overlijdensrisicoverzekering laten wij dat direct weten”, zegt Wolfert.

De overlijdensrisicoverzekering kan ook helpen om de laatste wens van een terminaal zieke partner te vervullen. “Er bestaat de mogelijkheid om een gedeelte van het geld al eerder uit te keren wanneer een partner terminaal ziek is en nog maar een korte tijd te leven heeft. Zo kan er nog iets bijzonders geregeld worden om de laatste periode van deze persoon onvergetelijk te maken", besluit Wolfert.
 
De overlijdensrisicoverzekering maakt deel uit van de VasteLastenBundel. Deze bundel is hét ultieme bespaarpakket van de Vastelastenbond. Voor een vast bedrag per jaar nemen ervaren adviseurs je energiecontract én schadeverzekeringen onder de loep. Wanneer overstappen financieel voordeel oplevert, regelen deze bespaarexperts dat direct. Om klanten te belonen voor hun loyaliteit worden er continu interessante extra’s aan de VasteLastenBundel toegevoegd.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

Alles wat je over de autoverzekering moet weten (maar misschien nog niet wist)

Dinsdag 27 september 2022 06:40

‌De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daar hoort de autoverzekering ook bij. Er valt veel te besparen op deze verzekering en vaak blijkt dat mensen een te dure polis afslui...

Lees meer
In dit blog legt onze verzekeringsadviseur Hakan Tas uit waarom iedere Nederlander een rechtsbijstandverzekering moet afsluiten.

Een rechtsbijstandverzekering kan een hoop ellende besparen

Donderdag 22 september 2022 06:05

‌Verzekeringen zijn voor veel mensen een lastig onderwerp wegens ‘te taai’ en ‘saai’ maar dat geldt niet voor onze verzekeringsadviseur Hakan Tas! Hij krijgt juist energ...

Lees meer
Bij schadevrije jaren bouw je elk jaar premiekorting op wat betekent dat je beloond wordt voor je veilige rijstijl. Veilig rijden levert plat gezegd geld op.

De do's-and-don'ts van de autoverzekering: Veilig en verantwoord de vaart erin

Woensdag 31 augustus 2022 08:32

‌De autoverzekering is een belangrijke verzekering waar al veel over geschreven is maar waar toch nog behoorlijk wat onduidelijkheid over bestaat. Waar moet je aan denken als je deze verzekering ...

Lees meer
In dit blog lees je waaraan je moet denken wanneer je van autoverzekering wilt overstappen.

Verzeker jezelf van een goede autoverzekering

Vrijdag 12 augustus 2022 07:21

De autoverzekering is een verzekering waarop je veel geld kunt besparen maar het is wel belangrijk dat je een mogelijke overstap goed overdenkt. Er kleven namelijk een aantal haken en ogen aan e...

Lees meer