Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Overlijdensrisicoverzekeringen worden steeds goedkoper

Dinsdag 25 januari 2022 08:20Frank van de Ven
De ORV-premie is gigantisch in prijs gezakt, maar helaas profiteert niet elke verzekerde daarvan.

De ORV-premie is gigantisch in prijs gezakt, maar helaas profiteert niet elke verzekerde daarvan.

Overlijdensverzekeringen (ORV) worden in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zorgverzekering jaarlijks goedkoper, blijkt uit recent onderzoek. In tien jaar tijd daalde de ORV-premie circa 42 % in prijs. In 2021 lag de gemiddelde premie 3,7% lager dan het jaar ervoor.

Sinds 2002 daalde de ORV met een gelijkblijvende dekking 62% in prijs, blijkt uit een studie van onderzoeksbureau MoneyView. Deze organisatie vergaart en analyseert sinds 1993 informatie van en over financiële producten en diensten. Verzekeraars vechten om de gunst van klant door met prijzen én polisvoorwaarden te stunten.


Voorkom een te hoge ORV-premie

Hoewel de prijzen van overlijdensrisicoverzekeringen al jarenlang dalen, profiteren lang niet alle verzekerden daarvan. Door een gebrek aan proactief handelen van sommige tussenpersonen betaalt een aantal verzekerden onnodig veel premie voor hun ORV. Klachteninstituut Kifid ontving honderden klachten van consumenten die door hun financieel adviseur niet op de hoogte van deze bespaarmogelijkheden waren gebracht.

Een aantal adviseurs is beboet wegens het verzuimen van hun zorgplicht, maar uit klantvragen die de Vastelastenbond binnenkrijgt blijkt dat er helaas nog steeds onvoldoende aandacht is voor besparingsmogelijkheden. Vooral tijdens de coronacrisis is meer publiciteit rond dit onderwerp gewenst, blijkt uit een onderzoek van hypotheekverstrekker Munt. Zo’n 15 % van de Nederlanders zegt sinds de uitbraak van de coronacrisis meer stress te ervaren rond het scenario dat hun partner overlijdt.


Onderzoek je ORV-premie

De ORV is heel belangrijk, omdat je een hoop ellende kunt voorkomen door deze verzekering af te sluiten. Mocht jij of je partner overlijden, dan zorgt deze verzekering ervoor dat de overgebleven partner (en eventuele kinderen) in zijn of haar woning kan blijven wonen. Je krijgt daardoor de tijd om te rouwen in plaats van halsoverkop te moeten verhuizen of in de schulden terecht te komen, omdat je de hypotheek niet meer kunt betalen. Terwijl jij je verlies probeert te verwerken, keert de verzekeraar een bedrag uit dat groot genoeg is om een gedeelte van de hypotheek af te lossen.

De hoogte van het bedrag stem je af met je adviseur. Met het aflossen van de hypotheek kan de nabestaande de overgebleven hypotheeklasten zelfstandig betalen, zodat er niet verhuisd hoeft te worden. Voor huurders geldt hetzelfde. Met twee inkomens is de huur goed op te brengen, maar met één inkomen kan het lastig worden. Daarom is ook voor huurders een ORV interessant. De nabestaande ontvangt een geldbedrag waarmee hij of zij het enige tijd kan uitzingen en op het gemak een andere huurwoning kan zoeken.
 

De Vastelastenbond helpt met je ORV

Er valt veel geld te besparen door je ORV-verzekering onder de loep te nemen.  Binnenkort biedt de Vastelastenbond deze dienst aan. Wij helpen je bij het selecteren van de polis die het meest voordelig is én het beste bij jouw specifieke situatie past. Ons doel is om jou te helpen besparen op je vaste lasten.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

De gemoedelijke sfeer op het kantoor van de Vastelastenbond vindt Michelle erg prettig.

Kennismaken met Michelle

Dinsdag 18 januari 2022 14:31

‌Ze omschrijft zichzelf als een echte allrounder: Michelle van Oostrom adviseert klanten over verzekeringen, energiecontracten én televisie en internet. Wat haar zo aanspreekt aan haar baan als ...

Lees meer
Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond is trots op de nieuwe dienst de VasteLastenBundel.

De VasteLastenBundel is hét goede voornemen van de Vastelastenbond

Donderdag 13 januari 2022 11:11

‌Sinds dit jaar is de VasteLastenBundel een feit. Achter de schermen is er hard gewerkt aan dit ultieme bespaarabonnement waarmee klanten volledig ontzorgd worden. Oprichter Dirk-Jan Wolfert is e...

Lees meer
De Vastelastenbond heeft een eigen podcast.

De Vastelastenbond presenteert podcast Onderaan de Streep

Dinsdag 11 januari 2022 09:00

‌Om nóg sneller en beter op de actualiteit in te spelen heeft de Vastelastenbond een podcast opgezet. In ‘Onderaan de Streep’ gaan we de diepte in en bespreken we het nieuws, nieuwe ...

Lees meer
De Vastelastenbond voert dit jaar een tariefwijziging door.

De Vastelastenbond voert tariefwijziging door

Donderdag 06 januari 2022 11:04

‌Na jarenlang geen tariefwijziging te hebben doorgevoerd, past de Vastelastenbond in 2022 de tarieven van Energie Vanzelf Geregeld en Verzekerd Zonder Zorgen aan. Deze prijswijziging is nodig o...

Lees meer