Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Kennismaken met Michelle

Dinsdag 18 januari 2022 14:31Frank van de Ven
De gemoedelijke sfeer op het kantoor van de Vastelastenbond vindt Michelle erg prettig.

De gemoedelijke sfeer op het kantoor van de Vastelastenbond vindt Michelle erg prettig.

Ze omschrijft zichzelf als een echte allrounder: Michelle van Oostrom adviseert klanten over verzekeringen, energiecontracten én televisie en internet. Wat haar zo aanspreekt aan haar baan als klantadviseur bij de Vastelastenbond is de diversiteit ervan. Ook de prettige werksfeer en goede koffie vallen in de smaak!


Hoe zou jij je rol binnen de Vastelastenbond omschrijven?

“Als het manusje van alles. Ik buig mij over verzekeringen, energiecontracten en internet en televisie. Je kunt mij gerust een allrounder noemen. Toen ik bij de Vastelastenbond begon in 2019, leerde ik meer over de wereld van televisie en internet. Later kon ik mijn expertise uitbreiden met verzekeringen. Met energie was ik al bekend, omdat ik in het verleden bij Eneco en Energiedirect in dienst was.”  


Dus in relatief korte tijd ben je klanten ook gaan adviseren over televisie en verzekeringen?

“Ja. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om meer over deze onderwerpen te leren. Het leuke aan mijn werk vind ik de diversiteit ervan. Ik ben enorm leergierig en vind het leuk om overal wat vanaf te weten. Als een klant mij aan de lijn krijgt, wil ik voor de beste klantervaring zorgen.”


Hoe blijf je bij als allrounder?

“Door veel te lezen. Voor verzekeringen is het nodig om verversingsexamens te doen. Op het gebied van energie houd ik het nieuws goed in de gaten en vertrouw ik op de marktonderzoeken die we intern uitvoeren. Vooral in deze tijd is het erg belangrijk om dagelijks de stand van zaken op de energiemarkt bij controleren.”


Hoe ziet een typische kantoordag eruit voor jou?

“Als ik op kantoor aankom, beginnen we met de dagstart. Tijdens deze teammeeting maken we een taakverdeling. De ene dag houd ik mij bezig met het beantwoorden van e-mails, terwijl een collega telefoondienst heeft. De dag erna is de taakverdeling weer heel anders. Ook het aantal telefoontjes en de klantvragen variëren van dag tot dag. Dat is leuk, want de ene dag ben je volop met verzekeringen bezig terwijl je de dagen erna druk met energievragen bent.”


Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

“Als een klant met een tevreden gevoel de verbinding verbreekt. Dat gevoel zal nooit veranderen! Of ik de afgelopen jaren veranderingen heb opgemerkt in klantvragen? Ja, zeker weten. Mensen zijn mondiger geworden en hebben meer kennis. De opkomst en populariteit van social media hebben daar zeker aan bijgedragen. Soms krijg je wel lastige vragen voorgeschoteld waaruit blijkt dat de klant zich erg goed ingelezen heeft.”


Hoe ga je daarmee om?

“Door wedervragen te stellen. Heb jij bij die meest voordelige aanbieder ook naar de solvabiliteit, polisvoorwaarden en klantenservice gekeken? Dat doen wij wel namelijk. Wij gaan geen mensen laten overstappen naar energiebedrijven met een zwakke financiële gezondheid of een ‘instabiel’ inkoopbeleid.”


Wat maakt de Vastelastenbond anders dan je eerdere andere werkgevers?

“Bij ons staat de klant centraal en dat betekent dat we niet alleen naar de laagste prijs kijken. Met deze insteek onderscheiden we ons. Wij voeren zelf marktonderzoek uit en gaan daar ver in. Daarnaast bewaken we ook de einddatum van lopende energiecontracten. Veel mensen vergeten wanneer hun contract afloopt en gaan daarom automatisch over naar een duurder variabel contract. Wij geven een belletje voordat het zover is en regelen de overstap naar een voordeliger contract.”


Welke klantvraag hoor je momenteel het vaakst?

“Wat moet ik doen als mijn energiecontract afloopt en moet ik voor variabele tarieven of een jaarcontract kiezen? Op deze vragen is geen standaard antwoord te geven. Het is maatwerk en dat betekent dat we per klant bekijken wat de beste oplossing is. Momenteel adviseren we vooral variabele tarieven, omdat de markt zo extreem is. Naar verwachting trekt de markt in maart en april aan. Als het zover is, kijken we naar interessante actietarieven.”


Wat maakt werken bij de Vastelastenbond zo leuk?

“Ik werk in een klein, knus team dat dezelfde doel nastreeft. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat onze klanten niet teveel betalen en dat de Vastelastenbond synoniem staat voor besparingen. Wat ik zo fijn vind aan deze werkplek is dat er geen hiërarchie is en dat de lijntjes kort zijn. Hier haalt de directeur gewoon koffie voor je! Dat vind ik heel bijzonder en is tekenend voor de fijne, gezellige sfeer hier op kantoor.”

Michelle van Oostrom (34) is gek op horrorfilms, een bezoekje aan de sauna en haar twee katten. Ze woont in Buurmalsen.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond is trots op de nieuwe dienst de VasteLastenBundel.

De VasteLastenBundel is hét goede voornemen van de Vastelastenbond

Donderdag 13 januari 2022 11:11

‌Sinds dit jaar is de VasteLastenBundel een feit. Achter de schermen is er hard gewerkt aan dit ultieme bespaarabonnement waarmee klanten volledig ontzorgd worden. Oprichter Dirk-Jan Wolfert is e...

Lees meer
De Vastelastenbond heeft een eigen podcast.

De Vastelastenbond presenteert podcast Onderaan de Streep

Dinsdag 11 januari 2022 09:00

‌Om nóg sneller en beter op de actualiteit in te spelen heeft de Vastelastenbond een podcast opgezet. In ‘Onderaan de Streep’ gaan we de diepte in en bespreken we het nieuws, nieuwe ...

Lees meer
De Vastelastenbond voert dit jaar een tariefwijziging door.

De Vastelastenbond voert tariefwijziging door

Donderdag 06 januari 2022 11:04

‌Na jarenlang geen tariefwijziging te hebben doorgevoerd, past de Vastelastenbond in 2022 de tarieven van Energie Vanzelf Geregeld en Verzekerd Zonder Zorgen aan. Deze prijswijziging is nodig o...

Lees meer
De Vastelastenbond blikt terug op 2021.

Terugblik Deel II: Dit gebeurde in 2021

Donderdag 30 december 2021 08:42

‌ Heel 2021 samenvatten is in één blog is niet te doen, vandaar dat we de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen twaalf maanden voor je op een rijtje zetten. Er is veel gebeurd. Zo krege...

Lees meer