Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

De Vastelastenbond voert tariefwijziging door

Donderdag 06 januari 2022 11:04Frank van de Ven
De Vastelastenbond voert dit jaar een tariefwijziging door.

De Vastelastenbond voert dit jaar een tariefwijziging door.

Na jarenlang geen tariefwijziging te hebben doorgevoerd, past de Vastelastenbond in 2022 de tarieven van Energie Vanzelf Geregeld en Verzekerd Zonder Zorgen aan. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te kunnen inspelen en om dezelfde hoge kwaliteit te kunnen bieden. Klanten betalen gemiddeld tien euro per jaar meer voor onze dienstverlening.

Op 8 december lieten we al weten dat de vaste lasten van Nederlandse huishoudens stegen. Je betaalt in 2022 meer voor je verzekeringen, energierekening en abonnementen. Ook voor de Vastelastenbond betekent dit dat de kosten stijgen. Het gevolg is dat de diensten van de Vastelastenbond in 2022 met gemiddeld een tientje per jaar duurder worden. Deze tariefwijziging is onder andere nodig om te blijven inspelen op de huidige markttrends. En we doen nog veel meer!


Marktonderzoek

We voeren marktonderzoek uit. Zo namen we de solvabiliteit van verschillende energieleveranciers onder de loep. We doken in de financiële situatie van verschillende energiebedrijven en kwamen tot de conclusie dat een aantal aanbieders er slecht voorstond. Met het oog op de extreem hoge inkoopprijs van de energietarieven was dat een slecht vooruitzicht. Deze kennis gebruikten we om onze klanten te behoeden voor een overstap naar een onstabiele partij. Na de publicatie van ons onderzoek zijn er, helaas zoals verwacht, inmiddels zeven energiebedrijven failliet gegaan. Met dit onderzoek behaalden we de landelijke pers. Ons doel is om de consument te helpen en hem te helpen besparen met hun vaste lasten.


Uitzoeken contractvoorwaarden

Naast het uitvoeren van marktonderzoek houden we ons bezig met het uitpluizen van de contractvoorwaarden. Voor elke klant onderzoeken we wat de beste polisvoorwaarden voor zijn of haar specifieke situatie. We nemen voor al onze klanten uitgebreid de tijd om de beste verzekering of het beste energiecontract voor hen te vinden. Dit betekent ook dat er veel research uitgevoerd moet worden om aan alle klantwensen te voldoen. Naast dit uitzoekwerk verdiepen we ons ook in het regelen van de overstap. Dit betekent dat onze klanten niets hoeven te doen. Wij zoeken jaarlijks naar de beste contracten én regelen de overstap.


Hoge score

Onze klanten zijn erg over onze dienstverlening te spreken. We hebben een score van 8,5 op Kiyoh. Deze beoordelingswebsite bundelt klantervaringen en geeft een eindscore op basis van alle feedback van klanten. Wij zijn erg trots op dit mooie rapportcijfer, omdat dit aangeeft dat onze klanten waarderen wat we voor hen doen!


Opkomen voor de consument

De Vastelastenbond werd 17,5 jaar geleden door Dirk-Jan Wolfert opgericht om de belangen van de consument op het gebied van hun vaste lasten te behartigen. We zien onszelf graag als de waakhond van de maatschappij omdat we opkomen voor onze klanten. Als wij denken dat Nederlanders ten onrechte teveel betalen voor hun vaste lasten komen wij voor hen in actie.


WOZ-bezwaar

Zo helpen we mensen met het maken van bezwaar tegen hun WOZ-waarde, omdat hen dat veel geld kan schelen. Foutieve berekeningen vanuit gemeentes zorgen er bijvoorbeeld voor dat burgers te hoge belastingen betalen. Omdat bezwaar maken vaak onnodig ingewikkeld wordt gemaakt door de overheid, helpen wij onze klanten daar graag bij.


Kennisoverdracht

Ons doel is om jou te helpen jouw vaste lasten te verlagen en dat doen we door onze kennis te delen. We maken whitepapers, helpen jou bij je zoektocht naar woningverduurzaming en adviseren jou over de toepassing van isolerende maatregelen. Dat doen we door geschikte partners te selecteren die voldoen aan onze hoge standaarden. Een adviesgesprek aanvragen bij deze partijen is altijd vrijblijvend en gratis.


Wanpraktijken energieleveranciers aanpakken

In de energiemarkt wordt gevochten om de gunst van de klant en dat gebeurt niet altijd even eerlijk of netjes. De Vastelastenbond stelt wanpraktijken aan de kaak en wijst toezichthouder ACM op zijn verantwoordelijkheden. Dan moet je denken aan opdringerige (telefonische) verkopers, zogenaamd ‘gratis’ cadeaus, welkomstbonussen en met name onnodig dure meerjarencontracten. Ook onderzochten we de duurzaamheid en de waarde van stroomcertificaten. Dit doen wij voor jou:
 

De afgelopen jaren merkten we dat we steeds meer tijd kwijt zijn met marktonderzoek. Er is bijvoorbeeld veel menskracht nodig om de energiemarkt te monitoren en de beste verzekeringspolissen voor onze leden te kunnen zoeken. De energiemarkt verkeert momenteel in een crisis. Op het moment van schrijven hebben zeven energiebedrijven faillissement aangevraagd. Hoe moet je als consument nu weten naar welke maatschappij je veilig kunt overstappen? De Vastelastenbond voert onderzoek voor je uit en helpt je bij het maken van de beste keus. Dat doen we met behulp van een team van experts die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de turbulente energiemarkt.


Tariefwijziging

Ook het beantwoorden van klantvragen neemt steeds meer tijd in beslag. Om deze druk op ons Customer Care team op te vangen, moeten we een tariefwijziging doorvoeren. Dit past in de huidige trend van lastenverhoging. Het fijne aspect van deze tariefwijziging is dat je het geld er bij ons wél uithaalt. Met onze vergelijkingen en berekeningen zorgen we er jaren voor dat duizenden huishoudens minder geld kwijt zijn aan hun vaste lasten. De Vastelastenbond helpt je besparen en dat blijven we voor je doen!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

De Vastelastenbond blikt terug op 2021.

Terugblik Deel II: Dit gebeurde in 2021

Donderdag 30 december 2021 08:42

‌ Heel 2021 samenvatten is in één blog is niet te doen, vandaar dat we de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen twaalf maanden voor je op een rijtje zetten. Er is veel gebeurd. Zo krege...

Lees meer
Tijd voor een terugblik! Dit gebeurde er in 2021.

Terugblik Deel I: Dit gebeurde in 2021

Dinsdag 28 december 2021 11:00

‌Terwijl de eerste oliebollen in het vet liggen, de kerstverlichting de energierekening fors omhoog stuwt en de Oudejaarsconference op het punt van beginnen staat, blikken wij terug op 2021. Het ...

Lees meer
Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond heeft alvast zin in 2022!

Wat zijn de goede voornemens van de Vastelastenbond voor 2022?

Woensdag 22 december 2021 10:07

‌Een nieuw jaar staat gelijk aan goede voornemens en laat oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond er een heleboel hebben! Er staat een hoop op stapel voor de consumentenorganisatie. Zo ...

Lees meer
Benieuwd welke vaste lasten duurder worden in 2022? De Vastelastenbond zocht het voor je uit!

Vaste lasten Nederlandse huishoudens in 2022 naar recordhoogte

Woensdag 08 december 2021 11:40

‌ Na de explosieve stijging van de energieprijzen zetten veel consumenten zich schrap voor andere lastenverhogingen. Betaal je volgend jaar ook meer voor je tv-abonnement, zorgverzekering of...

Lees meer