Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Overstap enige manier om hoge energierekening in bedwang te houden

Vrijdag 15 december 2023 11:53Frank van de Ven
Wanneer mensen nu niet in actie komen en variabel blijven, lopen zij een grote kans om dieper in de energiearmoede te belanden. Dat is een scenario dat absoluut niet wenselijk is.

Wanneer mensen nu niet in actie komen en variabel blijven, lopen zij een grote kans om dieper in de energiearmoede te belanden. Dat is een scenario dat absoluut niet wenselijk is.

‌Mensen met lage inkomens krijgen een lastig 2024 voor de kiezen, maar zij kunnen de hoge kosten opvangen door over te stappen naar een energiecontract met vaste tarieven. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond adviseert een overstap van naar een energiecontract met vaste tarieven: "Daarmee beschermen zij zich tegen de koude wintermaanden en oplopende tarieven. Een aantal variabele tarieven komt al boven het prijsplafond uit."

Huishoudens met een kleine beurs zijn gebaat bij zekerheid, omdat zij elk dubbeltje moeten omdraaien. "Een vast energiecontract voorkomt verrassingen en is nu goedkoper. Een overstap levert een besparing van bijna 700 euro op jaarbasis op.  De energiemarkt gedraagt zich ontzettend onvoorspelbaar en dat heeft invloed op de tarieven van variabele en dynamische contracten. Een overstap naar een vast energiecontract geeft zekerheid. Niet voor niets deelt toezichthouder ACM deze mening", stelt Wolfert. 

Wanneer mensen nu niet in actie komen en variabel blijven, lopen zij een grote kans om dieper in de energiearmoede te belanden. "Dat is een scenario dat absoluut niet wenselijk is. Een overstap is bittere noodzaak", besluit de directeur van de consumentenorganisatie. 
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik kan door een overstap van een variabel naar een vast energiecontract ruim 675 euro besparen.

Persbericht: Overstap naar vast energiecontract bespaart huishouden bijna 700 euro

Vrijdag 15 december 2023 05:15

‌Het verschil tussen een variabel energiecontract en een vast energiecontract is opgelopen tot bijna 700 euro op jaarbasis. De variabele energietarieven van verschillende energieleveranciers stij...

Lees meer
Ruim vier miljoen huishoudens hebben een variabel energiecontract en lopen met het naderende einde van het prijsplafond per 2024 grote financiële risico’s. Als deze miljoenen Nederlanders niet overstappen naar een vast energiecontract ligt

Persbericht: Kans op energiearmoede dreigt voor miljoenen huishoudens

Donderdag 14 december 2023 06:46

‌‌Ruim vier miljoen huishoudens hebben een variabel energiecontract en lopen met het naderende einde van het prijsplafond per 2024 grote financiële risico’s. Een aantal energieleveran...

Lees meer
Het noodfonds heeft 60 miljoen euro in kas wat genoeg is om 70.000 huishoudens te bij te staan.

Tijdelijk Noodfonds Energie gaat weer open: Welke huishoudens krijgen subsidie?

Woensdag 13 december 2023 10:20

‌In 2024 heropent het Tijdelijk Noodfonds Energie, omdat de energieprijzen nog steeds redelijk hoog liggen. Het kabinet verlengt het noodfonds met een  jaar. De voorwaarden om subsidie te ...

Lees meer
De aangekondigde variabele energietarieven van 2024 van Eneco en Vattenfall komen al boven het prijsplafond uit. De verwachting is dat meer energieleveranciers dit voorbeeld volgen.

Persbericht: Lastenverzwaring op komst: Energierekening 2024 circa € 200 duurder

Maandag 11 december 2023 12:50

‌Consumenten betalen in 2024 circa € 200 meer voor hun energierekening. Zowel de netwerkkosten, energiebelasting als energietarieven stijgen. Daarnaast hebben verschillende energieleverancie...

Lees meer