Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Oproep ACM om over te stappen van variabel naar vast energiecontract geen moment te laat

Donderdag 07 december 2023 10:25Frank van de Ven
“Consumenten met een variabel contract die nu niet overstappen, kunnen hun borst natmaken voor een oplopende energierekening in 2024”, zegt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

“Consumenten met een variabel contract die nu niet overstappen, kunnen hun borst natmaken voor een oplopende energierekening in 2024”, zegt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

De oproep van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) om over te stappen naar een energiecontract met vaste tarieven komt op het juiste moment. Het einde van het prijsplafond nadert met rasse schreden en de eerste energieleveranciers hebben al variabele tarieven aangekondigd die boven het plafond uitkomen. “Consumenten met een variabel contract die nu niet overstappen, kunnen hun borst natmaken voor een oplopende energierekening in 2024”, zegt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

De toezichthouder stelt in een persbericht dat overstappen van een variabel energiecontract naar een contract met vaste tarieven de meeste zekerheid geeft. Ook levert zo’n overstap financieel voordeel op. Wolfert beaamt dat: “De verschillen tussen een variabel en vast energiecontract lopen nu al op tot bijna 600 euro per jaar.”

Eneco en Vattenfall hebben variabele tarieven aangekondigd die boven het prijsplafond uitkomen en de verwachting is dat meerdere energiebedrijven dit voorbeeld volgen. “Door nu over te stappen naar een vast energiecontract profiteren consumenten van lage tarieven en welkomstkortingen. Daarnaast hebben zij de zekerheid dat de energierekening niet ineens de lucht inschiet wanneer de verwarming vaker aan moet”, verduidelijkt de directeur.


Nederland erg kwetsbaar

Met de koude wintermaanden in het vooruitzicht stijgt het energieverbruik en kan de gasopslag snel leegraken. “Omdat we afhankelijk zijn van de wereldmarkt voor onze gasbevoorrading maakt ons dat kwetsbaar. Er hoeft maar iets geks te gebeuren en de energietarieven gaan weer door het dak. Bezitters van een variabel energiecontract zien dat terug in hun stijgende energierekening.”

Dat ‘iets geks’ kan snel gebeuren, stelt Wolfert: “De oorlog in Oekraïne en het Midden-Oosten bewezen dat Nederland enorm kwetsbaar is als het om gaslevering gaat. Het is fijn om te zien dat de ACM zich achter onze boodschap om over te stappen schaart. Het sterkt ons dat onze oproep om voor zekerheid te kiezen in deze onzekere tijden ook bij de toezichthouder is binnengekomen.”
  
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Persbericht: Vastelastenbond: ‘Nieuwe klant krijgt hoogste korting, bestaande klant de dupe’

Dinsdag 19 december 2023 06:08

‌Het loont niet om trouwe klant van Essent, Eneco of Vattenfall te zijn, want deze consumenten betalen de welkomstbonus van nieuwe klanten. Onderzoek van de Vastelastenbond wijst uit dat het pr...

Lees meer
Dit jaar deden 50.000 huishoudens een beroep op het noodfonds. Zij kregen bij elkaar 43,7 miljoen euro uitgekeerd. Voor volgend jaar is een bedrag van 60 miljoen euro beschikbaar.

Huishoudens kunnen in 2024 ‘sneller hulp’ van het energiefonds verwachten

Woensdag 06 december 2023 15:30

‌Huishoudens komen volgend jaar eerder in aanmerking voor steun vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie dan in 2023. Een aanvraag doen, wordt namelijk vereenvoudigd en het noodfonds belooft die ...

Lees meer
Per 2024 verdwijnt het prijsplafond en worden consumenten niet meer beschermd tegen stijgende energietarieven. Twee grote energieleveranciers hebben variabele tarieven die boven het prijsplafond uitkomen, aangekondigd.

Persbericht: Variabele energietarieven 2024 boven prijsplafond, vaste energiecontracten juist goedkoper

Donderdag 07 december 2023 06:18

‌De voor 2024 aangekondigde variabele tarieven van Vattenfall en Eneco voor klanten met een variabel energiecontract liggen boven het prijsplafond. Het gastarief van beide energieleveranciers kom...

Lees meer
Om de weggevallen Russische gasleveringen op te vangen, importeert Europa nu veel lng uit met name de Verenigde Staten en Qatar. Dankzij die fors toegenomen leveringen zijn de voorraden voor de winterperiode goed gevuld en daalde de gasprij

Topman energieconcern Uniper: ‘Europa snakt naar meer lng’

Vrijdag 01 december 2023 09:07

‌Europa heeft behoefte aan meer vloeibaar gemaakt aardgas (lng), omdat de energiemarkt nog steeds niet is ingericht op het wegvallen van Russisch gas. De oorlog in Oekraïne heeft voor grote ui...

Lees meer