Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Oxxio moet tienduizenden klanten compenseren door fout met tarieven

Dinsdag 13 december 2022 09:32Frank van de Ven
Oxxio heeft de fout op 24 november aan toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gemeld. De getroffen klanten worden in januari gecompenseerd.

Oxxio heeft de fout op 24 november aan toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gemeld. De getroffen klanten worden in januari gecompenseerd.

Oxxio moet tienduizenden klanten compenseren omdat er ten onrechte te veel geld is geïncasseerd. Deze klanten hadden een aflopend vast contract dat automatisch werd omgezet naar een variabel contract. Na deze overzetting kregen deze klanten verschillende keren met een tariefsverhoging te maken terwijl dat volgens de voorwaarden niet mocht. Oxxio belooft de gedupeerden te compenseren.  
 
In een mail heeft Oxxio gedupeerde klanten op de hoogte gesteld. Een woordvoerster laat weten dat het om zo'n 50 tot 55 duizend klanten gaat. Deze groep werd omgezet naar een zogenoemd LosVast-contract wat betekent dat zij een stuk minder zouden gaan betalen voor hun gas en elektriciteit in vergelijking met een regulier variabel contract. Ook zouden zij bespaard blijven van tariefwijzigingen. Dat is dus niet gebeurd en Oxxio belooft deze fout te herstellen. 
 
In de voorwaarden van het vaste contract stond dat klanten die overgingen naar het LosVast-contract gedurende een jaar hetzelfde tarief zouden betalen. Het tarief dat de klanten zouden betalen, was afhankelijk van het moment waarop het contract werd omgezet. 
 

Compensatie te hoge energietarieven

Een klant die in februari dit jaar werd omgezet naar een LosVast-contract moet gedurende twaalf maanden 34 eurocent betalen voor een kilowattuur elektriciteit en 1,59 euro voor een kuub gas. Dit is inclusief belastingen. De tarieven waarmee zij nu geconfronteerd worden, zijn fors hoger. De tarieven bedragen nu (prijspeil november) 78 cent voor een kilowattuur en 3,16 euro voor een kuub gas.
 
Oxxio heeft de fout op 24 november aan toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gemeld. De getroffen klanten worden in januari gecompenseerd. Oxxio kon nog niet zeggen wat het totaalbedrag is dat terugbetaald moet worden.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Vincent

De zgn compensatie word berekend met de jaarafrekening dus nee geen compensatie in januari. Wederom houd Oxxio zich niet aan de eerder genoemde belofte. Word zo langzamerhand naar een andere leverancier toegestuurd door al deze ellende, valse beloftes en klantonvriendelijkheid

Woensdag 01 februari 2023 12:06

Chris Baas

Dag Frank.
Door die onjuiste tarieven van Oxxio ben ik 23-11 overgestapt naar andere leverancier. Vanaf 23-11 tm 31-12 (prijsplafond) ga ik daar veel hogere tarieven betalen. Verschil is € 239,52
Naar mijn mening is dit de schuld van Oxxio. Hadden ze mij de juiste tarieven berekend dan was ik echt niet opgestapt.

Dinsdag 03 januari 2023 14:44

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De Vastelastenbond heeft Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld om consumenten te helpen besparen op hun energierekening.

Wat is de meerwaarde van Energie Vanzelf Geregeld?

Maandag 12 december 2022 10:18

‌De Vastelastenbond ontwikkelde de service Energie Vanzelf Geregeld om consumenten te helpen besparen op hun energierekening. Wanneer je deze dienst afsluit voor € 75,- per jaar (of €...

Lees meer
De crisis in de energiemarkt is nog steeds in volle gang en er bestaat onder consumenten nog veel onduidelijkheid over overheidsingrijpen, steunmaatregelen en prijsplafonds. De Vastelastenbond onderzocht het ‘energiegedrag’ van 150.000 Nede

Onderzoek Vastelastenbond naar energieverbruik wijst uit dat er vier soorten Nederlanders zijn

Vrijdag 09 december 2022 11:32

‌ De crisis in de energiemarkt is nog steeds in volle gang en er bestaat onder consumenten nog veel onduidelijkheid over overheidsingrijpen, steunmaatregelen en prijsplafonds. De Vastelastenbond...

Lees meer
Op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs ging de gasprijs met ongeveer 3 procent omhoog waar het uitkomt op circa 138,50 euro per megawattuur.

Verhoging gasprijs door temperatuurverlaging

Dinsdag 06 december 2022 13:50

‌De gasprijzen stijgen door het koude weer in Noordwest-Europa. Omdat de gasvoorraden die voor de winter zijn aangelegd worden aangebroken, schiet het energietarief omhoog. Op de toonaangevende...

Lees meer
Uit angst voor een hoge energierekening laat half Nederland de verwarming uit. Een houtkachel is een alternatief om het warm mee te krijgen.

Bijna half Nederland zet verwarming uit om energiekosten te drukken

Dinsdag 06 december 2022 09:50

‌‌Bijna de helft van de Nederlanders zet de verwarming niet aan om op die manier de energierekening te verlagen. Zelfs nu het flink kouder wordt, stoken veel Nederlanders niet omdat ...

Lees meer