Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Wat is de meerwaarde van Energie Vanzelf Geregeld?

Maandag 12 december 2022 10:18Frank van de Ven
De Vastelastenbond heeft Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld om consumenten te helpen besparen op hun energierekening.

De Vastelastenbond heeft Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld om consumenten te helpen besparen op hun energierekening.

De Vastelastenbond ontwikkelde de service Energie Vanzelf Geregeld om consumenten te helpen besparen op hun energierekening. Wanneer je deze dienst afsluit voor € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand) zet je een team experts aan het werk om voor jou het beste en goedkoopste energiecontract te vinden. Omdat er met een abonnementsvorm gewerkt wordt, behoudt de Vastelastenbond zijn onafhankelijkheid. In dit blog ontdek je wat Energie Vanzelf Geregeld precies inhoudt en wat de meerwaarde van deze service is.

De Vastelastenbond heeft Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld om consumenten te helpen besparen op hun energierekening. “Door jaarlijks van energieleverancier over te stappen, bespaar je honderden euro’s omdat je altijd het laagste tarief betaalt én daarnaast profiteer je van welkomstkortingen”, verduidelijkt directeur Dirk-Jan Wolfert. 

Een jaarlijkse overstap van energieleverancier is met de heersende energiecrisis lastiger – lees: vrijwel onmogelijk  – geworden. Dat betekent overigens niet dat er geen besparingen op je energierekening mogelijk zijn. “We zitten absoluut niet stil en doen er alles aan om onze klanten te helpen", zegt Wolfert.
 

Onderzoek energiemarkt

Ook wanneer er geen jaarcontracten zijn, doet de Vastelastenbond er namelijk alles aan om naar besparingsmogelijkheden te zoeken. Zo worden er onderzoeken uitgevoerd. Wolfert ontdekte bijvoorbeeld eerder dit jaar dat er gigantische prijsverschillen waren tussen variabele tarieven. Deze verschillen konden op jaarbasis oplopen tot wel € 1.500,-. De Vastelastenbond heeft klanten overgezet naar het goedkoopste variabele tarief.

Energie Vanzelf Geregeld is meer dan een jaarlijkse switch naar de voordeligste energieleverancier. Deze service biedt bescherming tegen een ronduit grillige energiemarkt. “Onze bespaarexperts onderzoeken dagelijks de energiemarkt en springen direct in op interessante aanbiedingen en contracten met de laagste tarieven. Klanten hoeven zich niet meer druk te maken om hun energiecontract en dat is zeker in deze onzekere tijd een geruststellende gedachte”, stelt Wolfert.
 

Onafhankelijkheid gewaarborgd

Naast marktonderzoek en mogelijke prijsonderhandelingen betaal je met je abonnement op Energie Vanzelf Geregeld voor de onafhankelijkheid van de Vastelastenbond. Door met abonnementsvormen te werken, garandeert de consumentenorganisatie namelijk zijn onafhankelijkheid waardoor de klant altijd de hoogste prioriteit heeft. Jij betaalt en bepaalt.

Voor € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand) pluizen ervaren energie-experts de polisvoorwaarden van alle energieleveranciers uit en wordt ook de financiële gezondheid van deze partijen onder de loep genomen. Zo verklein je de kans dat je bij een instabiele energieleverancier belandt.


Toekomstverwachtingen energiemarkt 

Gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld worden door de Vastelastenbond op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Via mailings en nieuwsbrieven wordt de laatste stand van zaken op energiegebied gedeeld. Ook vind je op de website van de consumentenorganisatie interessante blogs en podcasts over dit onderwerp.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De crisis in de energiemarkt is nog steeds in volle gang en er bestaat onder consumenten nog veel onduidelijkheid over overheidsingrijpen, steunmaatregelen en prijsplafonds. De Vastelastenbond onderzocht het ‘energiegedrag’ van 150.000 Nede

Onderzoek Vastelastenbond naar energieverbruik wijst uit dat er vier soorten Nederlanders zijn

Vrijdag 09 december 2022 11:32

‌ De crisis in de energiemarkt is nog steeds in volle gang en er bestaat onder consumenten nog veel onduidelijkheid over overheidsingrijpen, steunmaatregelen en prijsplafonds. De Vastelastenbond...

Lees meer
Op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs ging de gasprijs met ongeveer 3 procent omhoog waar het uitkomt op circa 138,50 euro per megawattuur.

Verhoging gasprijs door temperatuurverlaging

Dinsdag 06 december 2022 13:50

‌De gasprijzen stijgen door het koude weer in Noordwest-Europa. Omdat de gasvoorraden die voor de winter zijn aangelegd worden aangebroken, schiet het energietarief omhoog. Op de toonaangevende...

Lees meer
Uit angst voor een hoge energierekening laat half Nederland de verwarming uit. Een houtkachel is een alternatief om het warm mee te krijgen.

Bijna half Nederland zet verwarming uit om energiekosten te drukken

Dinsdag 06 december 2022 09:50

‌‌Bijna de helft van de Nederlanders zet de verwarming niet aan om op die manier de energierekening te verlagen. Zelfs nu het flink kouder wordt, stoken veel Nederlanders niet omdat ...

Lees meer
Door je huis te isoleren, verhoog je direct het wooncomfort. Vloerisolatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ondergrond direct warmer aanvoelt.

Populariteit energiebesparende maatregelen wereldwijd gestegen

Maandag 05 december 2022 10:56

‌Dit jaar zijn energiebesparende maatregelen populairder dan ooit stelt het In­ter­na­ti­o­naal Ener­gie­agent­schap (IEA). Het agentschap laat weten dat er wereld...

Lees meer