Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Persbericht: Energieleveranciers belonen trouwe klanten met hogere tarieven

Dinsdag 27 februari 2024 06:10Frank van de Ven
Consumenten die via een actiecontract bij een energiebedrijf binnenkwamen en na afloop van dat contract niet in actie komen, gaan over op een duurder variabel contract.  Hun loyaliteit wordt niet beloond. Sterker nog: deze ‘slapers’ betalen

Consumenten die via een actiecontract bij een energiebedrijf binnenkwamen en na afloop van dat contract niet in actie komen, gaan over op een duurder variabel contract. Hun loyaliteit wordt niet beloond. Sterker nog: deze ‘slapers’ betalen

Mensen die uit loyaliteit bij een energieleverancier blijven zitten in de hoop daarvoor beloond te worden, komen van een koude kermis thuis. Consumenten die via een actiecontract bij een energiebedrijf binnenkwamen en na afloop van dat contract niet in actie komen, gaan over op een duurder variabel contract.  Hun loyaliteit wordt niet beloond. Sterker nog: deze ‘slapers’ betalen de welkomstkortingen en aantrekkelijke tarieven waarmee energiebedrijven nieuwe klanten willen aantrekken. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond adviseert dan ook om jaarlijks over te stappen van energieleverancier: “Blijven hangen bij een energieleverancier in de hoop daarvoor beloond te worden, is volstrekt kansloos.”

Nieuwe klanten worden gelokt met jaarcontracten met welkomstbonussen en scherpe tarieven, terwijl bestaande klanten juist steeds duurder wordende variabele tarieven betalen. “De energiewereld is geen ANWB waar mensen worden beloond voor hun loyaliteit. Het is ontzettend onverstandig om voor langere tijd bij een energieleverancier te hangen. Het is voordeliger om jaarlijks over te stappen van leverancier, zodat men van de scherpste tarieven en welkomstbonussen profiteert”, verduidelijkt Wolfert.

Veel mensen blijven uit gemak bij hun energieleverancier hangen, zegt Wolfert: “Deze mensen worden door leveranciers niet voor niets ‘slapers’ genoemd. Ze betalen letterlijk de prijs voor hun onoplettendheid. Zij zorgen er namelijk voor dat de mooie welkomstbonussen en andere lokkertjes waarmee nieuwe klanten binnengehaald worden betaald worden.”


Stap over om te besparen

Door jaarlijks van energiebedrijf te wisselen, kan bespaard worden.  “Door jaarlijks over te stappen, worden de grootste besparingen behaald. Nieuwe klanten profiteren namelijk wel van hoge kortingen en lagere tarieven. Waarom zou een consument bij een bedrijf blijven hangen dat hen niet beloont, maar juist als melkkoe gebruikt?” 

Wolfert adviseert consumenten om jaarlijks prijsvergelijkers af te speuren voor de beste energiecontracten: “Op deze websites concurreren verschillende leveranciers met elkaar om de gunst van de consument. Dat betekent dat er met de prijzen gestunt wordt. Het is niet verstandig om op een (telefonisch) aanbod van de huidige leverancier in te gaan, omdat de verkoper namens een energieleverancier belt is er geen sprake van concurrentie en is het aanbod dus niet zo scherp als op plekken waar die concurrentie wel is, zoals op prijsvergelijkers. Deurverkoop is om dezelfde reden ook af te raden.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Apps houden bij wat het energieverbruik is van een consument. Deze data geeft inzicht in het (stook)gedrag en kan helpen bij het inperken van de hoogte van de energierekening. Bij een overstap 'verdwijnt' deze data vaak.

Persbericht: Data energieverbruik niet exclusief voorbehouden voor energieleverancier

Dinsdag 20 februari 2024 06:52

‌ ‌Het merendeel van alle energieleveranciers biedt apps aan waarmee consumenten hun verbruik kunnen inzien, maar die data gaat bij elke overstap verloren. Die informatie is echter van onsc...

Lees meer
Vorig jaar verliepen de aanvragen bij het noodfonds stroef, omdat de aanvraagprocedure voor veel mensen te ingewikkeld was.

Energienoodfonds voor lage inkomens heropend

Maandag 22 januari 2024 13:47

‌Huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen kunnen sinds maandag 22 januari weer terecht bij het tijdelijk Noodfonds Energie. Dat fonds betaalt dan gedurende zes maanden een g...

Lees meer
Huidige klanten met zonnepanelen en een variabel contract zijn vanaf 1 maart duurder uit bij Budget Energie. Nieuwe klanten gaan de extra kosten direct in hun portemonnee voelen.

Persbericht: Vastelastenbond: ‘Budget Energie benadeelt bezitters zonnepanelen’

Donderdag 18 januari 2024 06:28

‌In navolging van Vandebron brengt Budget Energie consumenten met zonnepanelen extra kosten in rekening voor de teruglevering van zonnestroom. Nieuwe klanten merken deze tariefwijziging direct,...

Lees meer
De variabele energietarieven torenen boven het prijsplafond uit, terwijl de tarieven van jaarcontracten juist dalen. Klanten met een variabel contract betalen ruim 700 euro meer dan klanten met een vast energiecontract.

Persbericht: Voorschotbedragen variabele energietarieven in januari fors omhoog

Vrijdag 19 januari 2024 06:42

‌Vanaf januari merken huishoudens in Nederland dat het voorschotbedrag en daarmee de energierekening is gestegen. De netwerkkosten, energiebelasting en variabele energietarieven werden duurder wa...

Lees meer