Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

Podcast over waarom nieuwe WOZ-waardebepaling vooral senioren dupeert

Dinsdag 01 maart 2022 07:59Frank Teklenburg
In de vijfde podcast van de Vastelastenbond legt directeur Dirk-Jan Wolfert uit waarom de dit jaar landelijk ingevoerde nieuwe WOZ-meetmethode voornamelijk senioren dupeert.

In de vijfde podcast van de Vastelastenbond legt directeur Dirk-Jan Wolfert uit waarom de dit jaar landelijk ingevoerde nieuwe WOZ-meetmethode voornamelijk senioren dupeert.

De vijfde aflevering van ‘Onderaan de Streep’ draait om de impact van de landelijke invoering van de nieuwe meetmethode om de WOZ-waarde te bepalen. In plaats van kubieke meters worden woningen voortaan op basis van vierkante meters ingemeten. Volgens directeur Dirk-Jan Wolfert heeft deze verandering veel gevolgen voor senioren, omdat zij met een hogere WOZ-beschikking te maken krijgen. In deze podcast deelt Wolfert zijn zorgen en roept hij oudere mensen  op om bezwaar te maken.
 
Wolfert stelt dat senioren en woningeigenaren die met achterstallig onderhoud te maken hebben, er goed aan doen om hun WOZ-beschikking grondig te controleren. Wanneer een oudere  woning met een recent gerenoveerd huis vergeleken wordt, heeft dat grote gevolgen voor de WOZ-waarde van de oudere woning.  Minder goed onderhouden huizen betalen meer belasting, omdat zij als een nieuwe woning worden beoordeeld.

Een ander aandachtspunt dat bezwaar maken dit jaar extra interessant maakt, is de invoering van de nieuwe meetmethode. Zo’n 250 gemeenten stapten dit jaar over op deze nieuwe werkwijze. Omdat er op een ander manier gewerkt wordt, kunnen er fouten  in de berekening zijn geslopen. Bezwaar maken kan op eigen houtje, maar het is ook mogelijk om de expertise van een WOZ-adviesbureau in te schakelen.WOZ-meetmethode

De vierde podcast van de Vastelastenbond draaide ook om de WOZ-wet. In deze aflevering liet operationeel directeur Bas van der Wielen van Previcus weten wat hij verwacht van de landelijk ingevoerde nieuwe meetmethode. Ook vertelt hij welke trends hij in zijn vakgebied verwacht en deelt hij enkele successen.

WOZ-adviesbureaus

De derde podcast draait om de meerwaarde van WOZ-adviesbureaus. CEO Dennis van der Locht van Previcus gaat dieper in op de rechtsbescherming die WOZ-adviesbureaus bieden.

VasteLastenBundel

In de tweede podcast vertelt oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond meer over de VasteLastenBundel. Deze nieuwe dienst brengt de services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen én onze autoverzekering samen. Wanneer je de bundel aanschaft, wordt je volledig ontzorgd op bijna al je vaste lasten.


Terugluisteren

De eerste aflevering van ‘Onderaan de Streep’ bestaat uit een terugblik op 2021. Daarnaast is er ruimte gereserveerd voor een vooruitblik op 2022. Alle podcasts kun je op deze pagina terugluisteren! Je kunt ook op ons YouTube-kanaal terecht!
 
Wil je je verdiepen in de WOZ-waarde? Lees dan ons speciale WOZ-magazine of download onze Whitepaper.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Kemper

De lasten en de kosten over spaarmiddelen zijn in verhouding veels te hoog. Het rendement is totaal laag en de drie procent rendementsheffing veels te hoog. De bank heeft ook nog kosten in rekening gebracht. De heffingen worden ongewild maar geheven.

Vrijdag 30 december 2022 18:23

r j zandstra

Het is een positieve ontwikkeling dat senioren ook reageren
Ik heb 12jaar AOW en zie mijn woonsituatie en besteedbaar budget duidelijk achteruitgaan en mijn kosten toenemen
o.a. de huurverhogingen , voor de 2e keer mijn vloer gesloopt dat was dus 2x nieuw parket in 12 jaar .( verrotte balken)
En nu weer afvalstoffenheffing van322 euro naar 404 euro

Zondag 13 maart 2022 21:48

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

De nieuwe meetmethode om de WOZ-waarde te berekenen, kan nadelig zijn voor huishoudens. Bezwaar maken is dan ook aan te raden!

PERSBERICHT: Vastelastenbond: kans op foute berekening WOZ-waarde gestegen

Vrijdag 18 februari 2022 12:54

‌De Vastelastenbond waarschuwt consumenten voor de invoering van de nieuwe meetmethode voor de berekening van de WOZ-waarde. Volgens het consumentencollectief kan het leiden tot een toename van...

Lees meer
In de vierde podcast van de Vastelastenbond draait het om de impact van de nieuwe WOZ-meetmethode die dit jaar landelijk is doorgevoerd.

Podcast over gevolgen landelijke invoering nieuwe WOZ-meting

Dinsdag 22 februari 2022 09:23

In alweer de vierde podcast van de Vastelastenbond praten we met operationeel directeur Bas van der Wielen van Previcus over de WOZ-wetgeving. Hij verwacht niet dat de invoering van de nieuwe meetme...

Lees meer
Operationeel directeur Bas van der Wielen van Previcus vertelt wat de gevolgen zijn van de nieuwe meetmethode waarmee de WOZ-waarde bepaald wordt.

Previcus: ‘De gemeente weet vaak de inhoud van de woning niet te waarderen’

Woensdag 23 februari 2022 10:41

‌Previcus helpt burgers, woningcorporaties en stichtingen bij het bezwaar maken tegen hun WOZ-waarde. Operationeel directeur Bas van der Wielen werkt ondertussen al bijna tien jaar bij het WOZ-...

Lees meer
Bezwaar maken tegen je WOZ-waarde levert duidelijkheid op. WOZ-adviesbureaus helpen je daar graag bij en bieden rechtsbescherming.

Previcus: ‘WOZ adviesbureaus bieden burgers rechtsbescherming’

Woensdag 16 februari 2022 12:10

‌Previcus is een WOZ advieskantoor dat burgers helpt bij het maken van bezwaar tegen hun WOZ-waarde. De missie van het bedrijf uit Boxmeer is om consumenten rechtsbescherming te bieden, stelt CEO...

Lees meer