Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Steeds minder Nederlanders willen van het gas af | Groep voorstanders gehalveerd

Dinsdag 16 juli 2019 10:09Margot Boesveld
Groep voorstanders 'van het gas af' is gehalveerd

Groep voorstanders 'van het gas af' is gehalveerd

Steeds minder Nederlanders willen van het gas af. Dat blijkt uit een landelijke peiling die is uitgevoerd door klimaatstichting HIER. Het kabinetsvoornemen om de cv-ketel te verbannen verliest populariteit. Waren een jaar geleden nog zes op de tien Nederlanders (57 procent) positief over aardgasvrij wonen, nu kan minder dan de helft (48 procent) zich vinden in het doel af te stappen van de CV-ketel. 

Groep voorstanders gehalveerd

Ook de onderliggende motivatie lijkt veranderd. De groep voorstanders van stoppen met aardgas die als belangrijkste reden het klimaatprobleem aangeeft is bijna gehalveerd. De groep die vindt dat met aardgas moet worden gestopt vanwege de aardbevingen in Groningen is volgens klimaatstichting HIER juist verdubbeld.

Warmtepomp blijft populair

Elektrische oplossingen, zoals warmtepompen, zijn het populairste alternatief voor aardgas. Circa 20 procent van de ondervraagden geeft aan deze optie de voorkeur, 14 procent kiest voor een warmtenet, 8 procent voor biogas en niet minder dan 21 procent heeft eigenlijk geen voorkeur, 'als de woning maar warm is'. Een meerderheid geeft aan geen actieve rol te willen spelen bij de keuze voor een alternatief voor aardgas in de wijk. Een op de drie wil juist wel actief betrokken zijn. De peiling werd gehouden onder 2350 Nederlanders.

In 2030 moeten anderhalf miljoen huizen gasloos zijn en twintig jaar later, in 2050, alle 7 miljoen woningen.'Mensen willen weten wat het voor hun eigen woning betekent. Het is nu onduidelijk hoe de kabinetsplannen allemaal gefinancierd gaan worden', aldus een woordvoerster van het expertisecentrum. 'Draagvlak onder de Nederlanders is essentieel. Het is belangrijk dat er snel meer duidelijk wordt over de kosten en financieringsregelingen, maar ook over de voordelen.'
Betaalbare manier om van gas af te komen. 

Welke mogelijkheden zijn er om Nederlanders op een betaalbare manier van het gas af te halen? Lees alle artikelen over de klimaatveranderingen op onze website of op de website van HIER

Meer informatie over klimaatveranderingen: 

Verduurzaming wat gaat u dat kosten? 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

De Vries Kris

Jammer dat het aantal juist verminderd. Het gasloos zijn van 1,5 miljoen huishoudens in 2030 lijkt op deze manier niet haalbaar. Maar wat is nu eigenlijk de reden waarom men steeds minder af wilt stappen van gas?

Zondag 18 augustus 2019 00:19

Frans Vermeer

de onderhoudsmonteur kijkt niet wat er mis is met de cv maar gaat uit ervaring onderdelen vervangen tot hij het weer doet.
ik heb zelf examen gedaan als monteur, de eerste 4 ketels meteen gerepareed, de volgende 4 kende ik niet, toen liep ik vast!
toch diploma gekregen, die oude man kan niet meer zoveel schade aanrichten !
in failiissement warmtepomp daalderop cv gekocht en bij mijzelf geinstalleerd, alles o.k.

Goed om te lezen dat u over de kennis en kunde beschikt om zelf een warmtepomp te installeren. En ook kan onderhouden. Dat scheelt ook flink in de onderhoudskosten. Mensen staan daar vaak niet bij stil, maar een warmtepomp heeft ook onderhoud nodig.
Mvg. De Vastelastenbond

Donderdag 18 juli 2019 21:26

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Uitleg over warmteplan, subsidie en klimaat akkoord.

Het klimaatakkoord: dit betekenen de klimaatplannen voor jouw portemonnee

Donderdag 04 juli 2019 16:52

Het klimaatakkoord raakt iedereen. Boeren, het bedrijfsleven en ook huiseigenaren. Vooral het aanpassen van het vervoer en het verhogen van de gasprijs voor de Nederlandse huishoudens laten hun sporen...

Lees meer
SEEH subsidie vanaf 2 september weer beschikbaar voor huiseigenaren

SEEH subsidie weer beschikbaar voor huiseigenaren

Woensdag 03 juli 2019 09:08

Goed nieuws! Na een periode van veel onduidelijkheid ziet het er naar uit dat subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) vanaf eind augustus 2019 weer van kracht wordt voor eigenaar-bewoners....

Lees meer
Wanneer kiezen voor glasisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisoaltie

Wanneer kies je voor welke isolatievorm? Ontdek deze drie handige keuzetips!

Donderdag 13 juni 2019 12:16

Met deze hitte denk je misschien niet direct aan isoleren, maar wist je dat de zomerperiode de beste tijd is om isolerende maatregelen door te voeren? Maar wanneer kies jij voor welke isolatievorm?...

Lees meer
Alles over verduurzamen, kosten, baten en meer informatie

Wat gaat de verduurzaming u kosten? Alle informatie...

Donderdag 23 mei 2019 17:19

Wat gaat de verduurzaming u kosten? | Duurzaamheid is een hot item! De meeste Nederlanders zijn wat terughoudend met het doorvoeren verduurzaming in de eigen woning. Voornamelijk de hoge kosten en on...

Lees meer